Радикализация в зародиш: Има ли почва за тероризъм у нас?

Има време да се предотвратят процесите, смята експерт
1 апр 2017 12:54, Боряна Павлова
23

2989 гледания   |  Още видео
В България има потенциал за терористична радикализация на маргинализирани групи и паралелни общества. Това каза холандският експерт по сигурността Петер Кнопе в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.

"Видях паралелни общества и хора, които търсят алтернативни услуги, както и алтернативна ценностна система. Смятам, че сред тях съществува маргинализация и чувството, че обществото ги е изоставило."

"Можем ли да говорим за радикализация - все още не", заяви събеседникът. "Но когато се включат правилните тактики за набиране на поддръжници - да, има такъв потенциал".

"Мисля, че за България времето за предотвратяване на тези процеси все още съществува. Но процесът за придвижване на национална програма за предотвратяване трябва да започне. С тези проблеми България трябва да се заеме на държавно и на местно ниво - да интегрира тези хора в обществото, за да сме убедени, че те няма да тръгнат по грешния път. Трябва да се разбере кои са хората, които набират нови членове на радикални организации, както и да се идентифицират потенциалните жертви, за да не бъдат привлечени към тези организации. България трябва да се справи с усещането за изоставеност и изключване, за да бъдат приети тези хора в обществото".

Целият разговор с Петер Кнопе вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
bing bend преди 2 години
Този "юнак" няма да го поканят в нито една европейска телевизия, но в България се надпреварват угоднически с ефирно време, да "ръси" акъл" на аборигените!!! Да напътства мелезите от "ниската земя", може и дикиш да хване! И без това са доста смесени ...
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не познава българската душа. Българинът се маргинализира вечер
над чашката.На сутринта е същата овца като вчера, днес и утре.
Няма да им сполучат тъпите научно-статистически-прогностично и всякакви
факани шит теории.
19
6
 
2
 
! Отговори
НЕ НЕ НЕ преди 2 години
Няма радикализация и тероризъм,има фашизъм и псевдо патриотизъм които тласкат България към следващата национална катастрофа,и ДАНС и Прокуратурата си мълчат по въпроса...и цял свят видя фашисткия тероризъм на Валерия Симеонова иагента ККаракачанската овчарка.........тоя фашизъм на ппсведопатриотите трябва да бъде унищожен в зародиш.....?
18
0
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Няма политическа воля да се спре този процес.
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до:14
Ти не познаваш Ислям,а всичко което знаеш е "ислямска държава",но тази АнтИслямска държава няма нищо общо с Исляма,тъй че хич не се прави на много умен,не неси...
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали със всичко това, което правят политиците с хората, не се цели точно това - радикализация и ескалация. За да има удобен повод - за разчистване на неудобните, на несъгласните и за "чипиране" остонали, които "доброволно" се съгласяват да са роби.
Системата не може да се счупи с площадна революция. Системата може да бъде счупена, като тя се лиши от инструмента с който управлява - парите.

Спрете да вярвате в силата на парите, не плащайте заробващите договори и със Системата е свършено!
15
1
 
6
 
! Отговори
Има почва преди 2 години
Радикализира се целият народ с усещането, че цялата ни държава е подценявана и направлявана от мъдрия ЕС. Бедност, подаяния, надзор ....Той самият Запад се радикализира, но за това не е прилично да се говори!
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Видях паралелни общества и хора, които търсят алтернативни услуги, както и алтернативна ценностна система. Смятам, че сред тях съществува маргинализация и чувството, че обществото ги е изоставило." Високопарни дрънканици. Изоставените от обществото, т.е. от държавата, у нас, нямат и помисъл за тероризъм. Виж, новите яшмаци, и западните измислици за изолация с маргинализация, за да конфронтират обществото ни, си са заплаха. Аман от чужди експерти, които мислят че ние ядем ряпата с шумата.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма умерен ислям! Не може да има и светска мюсюлманска държава, защото религията им не уважава друг закон, освен шериата. Примитивната "религия" на педофила от VII век, проповядваща убийството на "неверници" и насилието над жени, трябва да бъде забранена, защото е античовешка - както е забранен нацизмът.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажи го на тези дето ни натрисат световната из'мет, че си нямаме достатъчно цветни субекти. Рибата вмирисва откъм главата.
11
1
 
13
 
! Отговори
Холандците преди 2 години
реагираха драстично скоро и спряха приемане, забраниха турските митинги и куп други неща. Всичко натресе ЕК
10
2
 
9
 
! Отговори
Обикновен българин преди 2 години
Разбира се, че има почва, и то плодородна.
В тази мизерия в която живеят повечето българи, роми, помаци и др.
Прочете те повечко за днешният тероризам, НАЧИН НА възникване, СПОНСОРИРАНЕ от чужди държави, иодеология, развитие в обществата, митологии, и най-вече промиване на мозъци в обществата по една или друга причина. И ТЯХНАТА СВОБОДА НА ДЕЙСТВИЕ И ПАРИЧНО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ И ЗАПЛАЩАНЕ.
9
13
 
7
 
! Отговори
Revolution преди 2 години
Най-голям проблем са радикализираните българофашисти. Те превърнаха в България в тази лай ня на дупка, каквато е в момента.
8
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът не говори за турците. Говори за динковците, атакистите, футболните агитки и за голяма част от коментиращите тук. Трябва да се чете внимателно и да се изключат първосигналните асоциации, за да се разбере това.
7
2
 
14
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Какъв е тоя гъбар?! Поредната конюнктурна, политкоректна мишка! Вън!
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Експерт? Това определение заради първи април ли е? Виждаме ги "херпеспертите" на запад как "интИгрират" и "приОбещават", с прекрасни бомбени резултати.
За разлика от вас ние от 700-800 години живеем заедно всякакви събрани на едно място, и не е редно вие, дето тепърва се сблъсквате с нещата, да давате акъл на нас, врелите и кипелите.
Съвет - по-добре чуйте какво НИЕ имаме да ви кажем по темата, но предварително си поставете епитетите "ксенофоб", "расист", "путинист" на тъмно и благоухайно място.
5
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вярвам на Батко Боце щото той каза, че имаме дюнерджийници и те са гаранти за сигурността. Т.е. терористични актове няма да има. Велик е Батко, мъдър и умен. Спаси ни от гадния Путин, полегна на Ердо, щото Ердо ще ни защитава от врага. Но първо Ердо трябва да ни превземе, него да направи валия доживотно и ще цъфнем. Но Батко бърка в едно, българинът уважава Руския народ, не козарите от Анадола. И ако Ердо посегне, Путин е казал, ако трябва ще освободим България за трети път. Но ще е завинаги!
4
20
 
3
 
! Отговори
Свидетел преди 2 години
Бойко Борисов и страхливците от Атака и Скат най-много допринасят за турцизацията.Сидер ага денонощно рекламира злодеянията на ислямистите ,а Бойко каза :Ако някой развее флага в Кърджали ние какво можем да направим.Направо покани ислямистите ,да знаят ,че няма да им се пречи .Е такъв *** няма .
3
2
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Ние го виждаме, управниците не! Колко време немогат дори да осъдят кириливите имами в Пазарджик! Много отдавна трябваше да бъдат изхвърлени от държавата! Само че имаме не държавници а поплювковци!
2
3
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 2 години
Егати спеца да се оправят там в европата, че все са изненадани ние тук много добре си знаем за какво иде реч само, че като напишем нещо веднага ни трият включително и в този шведско-анадолски сайт, а политиците ни са натъртени всеки в неговата посока и никой не го е еня за държавата важното е тЕхното да не се губи.