Скъпият газ изкара десетки на протест пред КЕВР

Недоволните обвиниха регулатора, че увеличава цените след изборите
45
Скъпият газ изкара десетки на протест пред КЕВР
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Десетки недоволни от скока на цената на природния газ с близо 30% се събраха на протест пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Още по темата

Скокът в цената му ще доведе до увеличение в цените на парното и топлата вода.

Събралите се на протест обвиниха регулатора, че цените и поскъпването на всички услуги са се случили след изборите.

Публичното негодувание продължи 2 часа, а за утре е насрочен нов протест.

Предвижда се заради увеличението цената на газа утре на открито заседание КЕВР да обсъди повишението на цените на топлинната енергия в страната.

Окончателно с колко ще поскъпне услугата в различните градове КЕВР трябва да реши на 7 април, петък, от когато ще влязат в сила новите по-високи цени.

От същата дата ще поскъпне и тока - с малко под 1% за бита и 3,5% за бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: протестценагазкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Социал-Демократ преди 7 години
До тяТова е резултата от спечелването на изборите от ГЕРБ. Тези които са гласували за тях, нямат право да хленчат! Един умствено изостанал човек ще разбере че през мандата на ГРОБ цените се вдигат с фрапиращи проценти, а БГ-народа не можа да го разбере. Ами хак да му е на електората гласувал за ГРОБ, халал да ви е... ама жалко че и други ще теглят! Поредният мазохизъм на овчето стадо, гласувай за ГРОБ, и ще вдигнат тока със 300% *** такива! Сега ми протестират... Къде бяхте на изборите?
30
0
 
1
 
! Отговори
шопето преди 7 години
До АнонименПреди малко говориха по този въпрос по радиото.Коги много слушаш радиото ша та илажат, требе първо а мислиш, после а гласуваш и да контролираш со тояга.
29
0
 
2
 
! Отговори
шопето преди 7 години
До тя"ДОКОГА ЩЕ НИ ИЗТИСКВАТЕ БЕ ГАДОВЕ" До кугито ги сакате да ви редат държавата!
28
0
 
3
 
! Отговори
шопето преди 7 години
Па я ортувам дека Боко коги спре газпатока и не сака да спре изгодата на америчките сентрале иье веновен. Ама он ке упраи герберушковците с петрол от мурето дека е край Варна. И они ке го цалуват по тинтири-минтири.
27
0
 
4
 
! Отговори
BRIUKSEL преди 7 години
A TUK CENITE PADAT ZASCHTO TYI PRI VAS?
26
0
 
3
 
! Отговори
BOIKO BORISOV преди 7 години
NOSITE NOSITE DOGODINA 100 % SCHTE VI TURQ TRAITE SCHHHHHHHHHT
25
0
 
12
 
! Отговори
тя преди 7 години
ДОКОГА ЩЕ НИ ИЗТИСКВАТЕ БЕ ГАДОВЕ!!! На борба с поробителите!
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софиянци явно са доволни от новите цени. Могат да понесат много повече и сигурно ще се наложи. Газът поскъпва, а градските автобуси се движат на газ. Ето предлог да се вдигне цената на билета на 2 лева.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо десетки, бе?Хиляди трябвда да излязат. При тази мижава активност па протестите още другия месец ще вдигнат още цените.
22
0
 
17
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
КЕВР - това изобщо не е регулатор! Това е организация защитаваща интересите на монополите!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цената на газа падна с 62 %, но БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС НЕ СВАЛИ ЦЕНИТЕ. А сега иска да ги вдига.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БОРИС , ТОВА НЕ Е ВЯРНО, НЕ КУПУВАМЕ ГАЗ НА БОРСА, ЗАЩОТО ИМАМЕ САМИ ЕДИН ДОСТАВЧИК. ОСВЕН ТОВА ГАЗПРОМ НЕ Е ВДИГАЛ ЦЕНАТА НА ГАЗА, ВЪПРЕКИ ТОВА ДКЕВР ГО ВДИГА, ЩОТО ЕВРОТО СЕ БИЛО СРИНАЛО СПРЯМО ДОЛАРА. ЛУКОЙЛ ВДИГА ЦЕНАТА НА ГОРИВАТА ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА.Преди малко говориха по този въпрос по радиото.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДНЕС БЕШЕ СЪОБЩЕНО, ЧЕ И ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА ТРЪГВА НАГОРЕ.Дължало се на срива на еврото спрямо долара.
18
5
 
3
 
! Отговори
борис преди 7 години
А някой от вас случайно да е чувал за световни борси?Или за борсови цени?защото ние в България газ нямаме и го купуваме по цените на борсите.През последните две години цената на газа падна с общо 62 %, но тогава мълчахте като бити дупе та.Цената е такава каквато е на пазара и никой не е длъжен плаща допълнително данъци, та държавата да субсидира цената на газа, за кефа на някой сърдит ке леш.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "протест" е ужким ,за отпускане на парата,че тенджерата яко ври .Кой истински протестиращ ще организира протест в работен ден ?Защо пред кевр ? - те само изпълняват волята на властимащите .
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Станой от АхелойЧичи, ти да не чекаш арабелите да ти купят Черноморието? Ибрика готов ли е?
15
0
 
10
 
! Отговори
Oleg преди 7 години
ВИната на ГЕРБ е само една , но не е никак малка - вече ще имат 3-то правителство и нямаме възможност да вкарваме газ от никоя друга държава все още. При правителство Борисов 10 пак ли ще се вика, че не са виновни, ако имаме само един доставчик на газ и той е Русия?
14
2
 
4
 
! Отговори
Oleg преди 7 години
Стига с тоя билет от 1.60. Може да е 1.60, ама се возя на метро+всички линии за 50лв., а във Варна е 45 лв. картата за една линия. Има супрер промоционална карта за Великден от 90 лв за всички линии във Варна!
13
5
 
4
 
! Отговори
Oleg преди 7 години
Ама че глупост! Те били сърдити, защо вдигнали цената след изборите, а не преди това! Демек защо не плащахме по-скъп газ от началотго на март?! Ами защо не искахте още от януари да го плащате?! Много добре знаете, че цената се определя от формула и в нея участва цената на петрола. Много добре знаете, че формулата не зависи от КЕВР , а от ***(транс) газ. Защо не ходите да протестирате пред БЕХ се чудя? Нали споразумението с Газпром са го сключвали те или пред икономическото министерство?
12
0
 
24
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До Станой от Ахелойстига сте плакали като вдовица за оная работа.за какво обвиняваш рашките.твоето правителство е виновно увеличават за да крадат крадлив народ сте вие *** на ес