Депутати на опашка за държавни жилища, ако не стигнат – на хотел

Само 60 от апартаментите били в изправност, ремонтират другите
Обновена: 6 апр 2017 07:26 | 6 апр 2017 07:23,
43
Депутати на опашка за държавни жилища, ако не стигнат – на хотел
Снимка: Reuters, архив

Само 60 от близо 160 ведомствени жилища на Народното събрание в момента са в изправност и могат да приемат своите нови наематели. Това коментираха от администрацията на парламента. Но с уговорката, че и останалите апартаменти ще бъдат ремонтирани.

Част от вече бившите депутати, които бяха под наем, са започнали освобождаването на помещенията. От всички партии са започнали да правят списъци на избраниците си, които ще ползват парламентарна квартира. При евентуален недостиг на жилища, докато старите се ремонтират, обикновено народните представители се настаняват временно в хотели, пише "Труд".

Вчера се проведе и първата работна среща за дневния ред по тържественото откриване на първата пленарна сесия на 44-тото народно събрание. ГЕРБ, БСП, "Обединените патриоти" и "Воля" излъчиха свои представители, които да подредят програмата за първото заседание, което вероятно ще е насрочено за 19 април.

Депутатът от "БСП за България" Тома Томов се оказа най-възрастният избраник в НС и по традиция той ще удари първия звънец. След това всички народни представители ще положат клетва и ще изслушат традиционното обръщение на президента Румен Радев.

В първия пленарен ден депутатите ще изберат и председател на 44-тото народно събрание. Очаквано, парламентът ще има и 5 зам.-председатели, колкото са политическите сили. Пак в първия пленарен ден всяка парламентарна група ще има по 10 минути за политическата си декларация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление - не стотина, а към хиляда. С чаветата им селянчета и с наконтените си селски тетки, може и по няколко роднини да доведат.Омръзнало ми е това мякане навсякъде в София - няма спасение.
13
2
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Айде още стотина селяци в повече по софийските улици.
12
0
 
21
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 7 години
Абе в тези депутатски апартаменти какви депутати живеят, та всеки път ще им се прави ремонт и преобзавеждане??? Ама хак ни е... нали пак си избрахме 240 хрантутници...
11
0
 
15
 
! Отговори
месара преди 7 години
е толко ли няма някое празно общежитие и след лек ремонт всички тия дето нямат в София жилище да ги настанят там !? колко му трябва на човек - една стаичка , и без това по цял ден работят , хранят се на вън , та като се приберат уморени след тежкия ден - веднага заспиват !
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРАДЦИ
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
я да видим как е в Америка - ааааааааааа всеки сенотор се оправя САМ!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освобождавай!
7
0
 
37
 
! Отговори
Уху преди 7 години
Получават хиляди от заплати без да ходят на работа (спомнете си репортажите с празната зала),получават още толкова за облекло (заплатата няма как да стигне за луксозните им вкусове),получават още хилядарки за участие в комисии,дават им служебни автомобили и безплатни жилища,хапват безплатно депутатски кюфтенца,имат си частна болница.Всичко това докато хората изнемогва,мизерства и става все по зависим от тях.Трябва народен съд за националните предатели!
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На хотел може, ама в хотел "Искър"
5
0
 
26
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Че защо са се трудили толкова МНОГО, да са депутати? Келепира, Санчо, келепира! Салама,***, салама!! Те могат и леки коли да си купят. И още много неща могат сами да си купуват с тия ОГРОМНИ , при народната сиромашия, заплати. Ама политик срама няма- особено нашенския. Той е първия след Господ. Разполага с твоето здраве, пари, имот, живот.....Месец преди избори - сладки приказки. От тук нататък, ТИ, ИЗБИРАТЕЛЮ, си НИКОЙ ! Просто крава за доене...И нищо не можеш да направиш-- имунизиран е!
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ще им се дава? Получават огромни заплати! Да си наемат квартири или апартаменти. Най-скъпите наеми да около 1 000 лева. Да си плащат!! И без това ще се набутат в бордове и гепачката започва. Тя в огромна!! Ще ги хрантути народа който и без това е на дъното.
3
0
 
39
 
! Отговори
ПОЖЕЛАНИЕ преди 7 години
Да отидат да живеят във виетнамските общежития!!
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатите заслужават да спят на палатки пред парламента, не пак народа да им плаща за спането на луксозно.За издръжката на един депутат на ден народа плаща няколко хиляди, а на народа му се плаща само няколко лева които едвам достигат 50 лева на ден.
1
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги пуснат в хотел Шипка а здравното обслуждане да им е в Пирогов!Да пазаруват кофти храна от близката немска бакалия заради която е променено градоустройството/от ГЕРБ.