От май без визи за Канада за някои, от 1 декември – за всички

Условието сега е валидна виза през последните 10 години
52
От май без визи за Канада за някои, от 1 декември – за всички
Снимка: Reuters, архив

Голяма част от българските граждани ще имат възложат да пътуват за Канада без визи от 1 вай, съобщиха от посолството на страната в Букурещ, което отговоря и за България.

Новите правила ще влязат в сила в 16 часа българско време на 1 май.

Българските граждани, които са имали канадска виза в последните 10 години или в момента притежават валидна неимигрантска виза за САЩ, ще могат да кандидатстват за "еTA" - Електронно разрешително за пътуване. Това става онлайн само за няколко минути. Разрешителното е валидно за 5 години.

Ако обаче не отговарят на тези две изисквания, ще продължат да кандидатстват за виза за посещение.

Също така, всички българи ще се нуждаят от виза, ако влизат за първи път или повторно в Канада с кола, автобус, влак или кораб, включително и пътнически кораб.

Разрешителното позволява на пътуващите да летят или да преминават транзитно през Канада колкото често желаят, за краткосрочен престой (обикновено за непрекъснат период до 6 месеца) да учат, да преминават транзитно, за посещение или за бизнес.

На 1 декември, правителството на Канада възнамерява да отмени визовите изисквания за всички български и румънски граждани. От този момент нататък, те вече няма да се нуждаят от виза, за да пътуват до Канада, по въздух, суша или море, за престой до шест месеца. Все пак, подобно на други освободени от визови изисквания туристи, те ще се нуждаят от "eTA", за да се качат на полет за Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
9
 
! Отговори
ssssssss преди 7 години
До 10 Анонимен ;И как няма да стане при положение ,че след 12 дни българите които вече са имали визи за Канада ,ще могат да пътуват безвизово ? Що пишете глупости ,само за да си чешате пръстите ли ?
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 22Ако беше само електората на Герб и ромите да сме цъфнали та вързали! Една голяма част от "великите" българи са с толкова интелект колкото Герб и ромите!
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** сте! 20Нашенецът ще опита я с далавера я с купена диплома ама всичко ще е до време! После ще се върне и опищи че "гроздето е кисело"! :))))))))))))))))))))))))))
18
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам - всички сме се засилили натам... Ползата е за тях - да си заселват пущинаците с бели хора, ако някой иде да живее по горите.
17
6
 
27
 
! Отговори
До Анонимен преди 7 години
Европа, макар и отворена, е стотици пъти по-зле от Канада. Наводни се с имигранти-терористи, превърна се в апокалиптична картина. Освен това, навсякъде в Стария Свят нашего брата е 3-та ръка човек, подложен на лицемерие и дискриминация. В Канада няма нищо такова.Повярвай ми, живял съм и на двете места.
16
4
 
25
 
! Отговори
Тъпаци сте! преди 7 години
Ако искате да емигрирате в CA, влезте разгледайте емигрантския им сайт, пълен е с добре подредена информация за всички програми, които имат. Добре уредена държава, хитри хора - пускат само специалисти от онези области, в които имат липси и недостиг - например в момента това са петролни инженери, програмисти, болногледачи .... Канада е супер затворена откъм трудовия си пазар, подбира си имигрантите с лупа. Това не е баба Меркел, не е и Кравария, където всички * са добре дошли да бачкат ....
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари русофили,урана май ви идва в повече.
14
8
 
24
 
! Отговори
Тъпаци сте! преди 7 години
Тия визи са само за туризъм бе, братя! Не ви дават право да оставате, не ви дават право да работите! Това е само да влезете и разгледате! Как така ще намалее населението на България??? Това да не е тъпата САЩ, в която можеш да си останеш нелегално ....
13
17
 
21
 
! Отговори
Предупреждение преди 7 години
Пътуващите за Канада не е зле да запомнят, че в тази държава на почет са педерастиятa и исляма. Да внимават за последствията!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първите драснали за Канада ще са гладните последователи на МВРо и обединените мутриоти,под предлог ,че тръгват за Русия те ще се озоват в лошата Канада .Ех народее колко си прррооооост,няма такива селяниии,няма
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 11на българската дипломация, естествено съставена от калинки, послушни и нискоквалифицирани, основният принцип на дипломацията - този на реципрочността им е непознат---Не е въпрос на калинки и послушковци. България просто няма избор, на колене е, смазана без икономика, разпродадена, тоатално зависима. И най-големият патриот не може да си позволи да наложи визи на Канада или на САЩ защото само с едно малко движение на пръста си ще ни смажат. Можем само да им се молим и да отстъпваме.
10
4
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
Догодина очаквайте рекордно намаляване на населението на България.
9
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма част от българските граждани ще имат възложат да пътуват за Канада без визи от 1 вай, съобщиха от посолството на страната в Букурещ, което отговоря и за България.Само аз ли откривам нередности даже повече от едно
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, браво.Обаче още може.
7
8
 
10
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 7 години
Другари,ние от МВРо и обединените мутриоти предлагаме да се забрани кока колата и така да ударим северноамериканския бизнес
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за какво ти е човешки ресурс, след като не му осигуряваш работа?
5
5
 
33
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 7 години
Канада ни изнесе златото сега ще и дадем даром и останалото от човешкия ресурс!
4
3
 
14
 
! Отговори
яЗЕКА преди 7 години
"без визи от 1 вай"...Вай, вай, кой беши тоз месец ?
3
1
 
43
 
! Отговори
Туристически визи!!! преди 7 години
Уточнение - става въпрос за туристически визи.Работни визи, статут на постоянно пребиваващ е нещо съвсем друго.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква българска дипломация вее,ох божее,това е заложено във бъдещите отношения на ЕС със Канада,как да няма либерализация след като милиони ще тръгнат да работят из канадцките фабрики след НАФТА.На Канада ще им трябва работна ръка