Омаловажаването на насилието над животни – престъпно

Гаврещите се с животни са три вида, и трите еднакво опасни
Обновена: 26 апр 2017 12:45 | 26 апр 2017 10:37,
63
Омаловажаването на насилието над животни –  престъпно
Снимка: архив, Reuters

Възприемането на насилието над животни като дребен и маловажен проблем е престъпен от страна на разследващите органи, посочи Явор Гечев от Фондация "Четири лапи" пред Bulgaria ON AIR.

Преди дни в социалните мрежи хиляди се възмутиха от поредната проява на насилие над животно. Става въпрос за снимка на коте, пронизано от стрела на арбалет. Тя беше преминала през предната част на гръдния кош на животното, а то като по чудо е оцеляло.

Още по темата

"Жената, която спаси котето, пронизано с арбалет в село Герман, трябваше да чака 4 дни, за да подаде своята жалба срещу нападението", коментира Гечев. Лекярат, спасил котето, кръстено Тигър, пък съобщи, че то ще бъде осиновено.

Психологът Анна Тодорова описа какъв е профилът на агресора над животни. По думите й има три типа насилници: "Първият е човек, който самият той е бил малтретиран и иска да се почувства властен и в контрол чрез насилието. Вторият тип агресори са психопатите или социопатите - на тях им е интересно как животното ще реагира на различните манипулации", описа Тодорова.

И, като трети тип насилници над животни, психологът посочи онези, които имат роднини, в миналото на които културата им е била такава, че животните нямат никаква ценност.

По-късно днес Фондация "Четири лапи" ще проведе среща с полицай в столично Районно управление, който ще приеме жалбата и доказателствения материал - стрелата, която е пронизала котето.

Като основен проблем, който стои пред българите, които не се ангажират да помагат на пострадало животно на улицата и решават да подминат, Теодора Иванова от доброволната група "Бездомните ангели" определи това, че лечението е продължително и скъпо.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На много деца сес лучва да убият животно в детството си, от любопитство, незнание, простотия и т.н, но когато това нещо продължи, вече като възрастен човек и то за удоволствие, а не прехрана, говори за проблеми със самочуствието (малка п*) или за вид психопатия.
7
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А конете, едвам влачещи претоварени с "набрано" джелезу ромски каруци знаете ли какъв бой ядат?! Зоополицията, където уж я имаме, защо само един ден не застане на подстъпите към Факултета да види за какво става въпрос, а?!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До мечихраним ги,когато ни останат кокали от обяда ! не влияе на семейния бюджет,но облагородява !
5
0
 
14
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
До Анонимен. Не може да си нормален и да убиеш животно,...............ее,то в германия един "българин" изрита момичето в метрото просто така,че животно............
4
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да се обърне много сериозно внимание към това. Някой изпитващ удоволствие от измъчване или убиване, е психопат. Най големите сериалкилъри, са започнали така. Не може да си нормален и да убиеш животно, просто ей така. След всички тези случай в България, и имайки в предвид нашите негативни класации, няма да се очудя, ако кажат че сме страната с най много психопати в ЕС. Един народ се познава какъв е по начина по които третира животните и природата
3
12
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Агресията у децата към животните след време ще породи у тях и агресия към хората! Имам куче - малък бял териер-добродушен / като всички кучета/.Срещу мен върви майка с дете/ 2,5-3 год./което държи в ръката си обелен банан.При разминаването с кучето тя казва на детето си да яде банана, защото кучето ще му го изяде!????!!Представете си какво мисли детето- ако не ям- кучето ще ми вземе храната!Добротата и обичта се възпитават още в детска възраст-иначе стават злобни към всички и всичко!!!!!!!!
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек, ако е добре емоционално и психически никога не би посегнал на животно! Аз също не мога да кажа, че съм любител на животните, никога не съм имала домашен любимец, но за чий х** ми е да тормозя невинни същества !
1
31
 
9
 
! Отговори
мечи преди 6 години
Едни бездомни кучета наядоха колите пред блока. Ко праим.