1200 военни, 3 самолета, вертолети... Военният парад в снимки

20 артилерийски салюта бяха изпълнени по време на химна
6 май 2017 12:58,
175

 Снимка: Олег Попов / Dnes.bg



Около 1200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета – един Ми-17 и два "Кугар", от състава на Военновъздушните сили участваха във военния парад по повод 6 май - Деня на Храбростта и празника на Българската армия.

Във всеки блок маршируваха по 64 военнослужещи, командир на рота, трима командири на взводове, знаменосец с двама асистенти. Командващ парада е командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков.

При изпълнението на Националния химн по време на парада бяха изпълнени 20 артилерийски салюта.

Вижте кадри от парада, запечатани от обектива на фотографа Олег Попов! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТНе е виновен този който яде баницата, а този, който му я даде. Тиква ще викаш на твоя вожд Сидеров, а не на Борисов, защото Борисов е на власт благодарение на подкрепата на Сидеров и компания.
46
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е до бройката, а до качеството. Не 1 път сме излизали 1 срещу 100 и са плакали. Има видеота в тубата с наши войници на учения в НАТО с други държави. Нашите са отлични бойци. В другите държави имат стрелци на заплата. При нашите има обучени войници, стратегически подготвени и хора които могат да импровизират в дадена ситуация. Не подценявйте нашата армия.
45
1
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 48 Какво прави българският патриарх къде?Не ти разбрах въпроса. Дай пак!
44
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 50 хайде един прооост въпрос да ти задам, бе, педеррастт...да кажем че Сидеров не подкрепи Тиквеата...мандата се връчва на БСП. *** с кого си мислиш че ще направят коалицияв освен с ДПС? Искаш ДПС пак на власт? Малоумееен ***!
43
3
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
ДО 50 А ти, герберасте, след тази Оргия която направи твоя вожд Тиквата с Каракачанката Порноолигарха и Сидеров...още ли имаш наглостта да ми задаваш подобен въпрос?Тиквата решаваше за правителство, не Сидеров, Оллигофрен!
42
1
 
15
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 6 години
НЯМАТЕ ЛИ ТАНКОВЕ..ГЪРЦИЯ ВСЯКА ГОДИНА ВАДИ ПО 50 ПАРЧЕТА ЛЕОПАРД 2 И 1 НА 25 МАРТ ЕВАНГЕЛИЗМОС = БЛАГА ВЕСТ.. + РАКЕТНИ И АРТИЛЕРИИСКИ СИСТЕМИ И МНОООГО ВЪЗДУШНА ТЕХНИКА , А ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ И ВОЕННОМОРСКАТА ТЕХНИКА .ВИЕ ОЩЕ СТЕ СЪС Т-55 ИЛИ Т-72 НАЙ-ДОБРЕ, А ? МУААХАХА.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АТАКИСТТи още ли си тук? Нещастен атакист. Досега плюхте ГЕРБ и Тиквата, а сега изведнъж ги заобичахте. Как стана така? БСП и ДПС ви бяха неудобни, но бързо направи Атака коалиция с тях. Сега отново БСП и ДПС са ви неудобни, защото са в опозиция, но бързо ще ви станат удобни на следващите избори. Нещастни атакисти.
40
6
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 47 Това е също и БЪЛГАРСКИ ПРАЗНИК! А не всички българи са вярващи в Христос! Сега разбра ли ме?
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли кой да каже на горкия човечец (Марешки) какъв е етикета и как трябва да се облича за официални събития? С това синьо костюмче може да е турбо-гъзар в кварталната чалготека, но на такова събитие изглежда като излязъл от цирка.
38
4
 
12
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
По-добре да се скрият тази армия от няколко души и няколко самолета, отколкото да се показва. В другите държави на такива празници събират 100 000 души армия и летят хиляди самолети, чак правят форми в небето, а в България това е непосилно.
37
3
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
do 40 И що трябва да се прекръства кака ти Десислава? Аз също не съм вярващ, но се имам за българин- това значи ли, че трябва да се прекръствам? В кой век живееш?
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фандъкова като каква точно присъстваше на почетната трибуна ?
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хазната празна. Палци вътре. Не е лесно ...
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Артилерийските салюти винаги са били 21 ,а не 20
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хитър ПетърЕС са ни направили да бъдем голи и боси като църковни мишки! Имали сме всичко!
32
7
 
15
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Около 1200 военнослужещи от Въоръжените сили на Република България, 3 самолета МиГ-29 и 3 вертолета един Ми-17 и два "Кугар", от състава на Военновъздушните сили участваха във военния парад по повод 6 май - Деня на Храбростта и празника на Българската армияПоне не правете паради та тогава може да ви помислят за по-силни, че ако тръгнат да сравняват гей парада ви и военния ви парад може първото да се окаже по многоброен
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 34 Да, знам!Превърнаха ни в едни овце заради страха!
30
1
 
9
 
! Отговори
Ралица преди 6 години
До Анонимен 29Още по-жалко е, че в България нищо не зависи от Президента, а от НС!
29
1
 
6
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Много ми е интересно какво си мисли, че ще направи този министър на отбраната с тази нищожна армия от няколко души? Освен да се гръмне друго не може. Колкото и да му се иска не може да върне наборната служба, защото всичко е унищожено и трябва да се прави наново, за да бъдат викани млади хора в казармата. Като няма къде да обучават войници, по-хубаво да не ми говори оня търтей за казарма, а си гледа псевдо националистическите му лъжи, защото няма да може да излъже повече.
28
0
 
8
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Това имах предвид ! Народ с ИСТОРИЯ на войни ! Превърнаха ни в страхливци !!!!

Спонсорирани публикации