Разходи, разходи... Да облечем абитуриентка – 1500 лв.

При момчетата цифрите са далеч по-скромни
15 май 2017 12:15,
55
Разходи, разходи... Да облечем абитуриентка – 1500 лв.
Снимка: архив, Bulphoto

Вече сме в сезона на абитуриентските балове. Понякога подготовката за тази вечер продължава с месеци.

По традиция по-голямо е суетенето около подготовката на момичетата. Основният разход при тях е роклята – цените варират много, но средно са между 280 и 700 лв.

Но има и много други детайли в тоалета на дамите – обувките, които са около 100 лв., професионален грим и прическа, бижута – над 100 – 150 лв., чанта – поне 50 – 60 лв.

Още по темата

Така общата цена за момичетата в икономичен до среден вариант е между 700 и 1500 лв., пресмята bTV.

При момчетата нещата изглеждат по-лесни, тъй като няма толкова много детайли, но пък също изборът е много важен.

Най-голямо внимание се отделя на костюма, който е и най-скъпият елемент от подготовката на абитуриента – цените при не най-скъпите варианти са между 350 и 500 лв. Има разходи за обувки – над 100 лв., вратовръзка или папионка – 30 – 35 лв., и риза, където диапазонът в цените е голям, но средната е 60 – 70 лв., колан.

Общата цена в по-скромен бюджет за момчетата е между 550 – 900 лв.

И това са само разходите по облеклото на децата. Има разходи за куверта за вечерта, за допълнителни почерпки, за екскурзии, където цифрите варират в зависимост от населеното място, заведението, дестинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: абитуриентибалове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
21
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
За броенето до 12 -И моят абитуриентски бал беше през соца.Вървяхме в колона по един по осевата линия на булевардите и високо брояхме до 12, повечето шофьори на камиони намаляваха и карайки успоредно с нас, мръсно ни псуваха и наричаха момичетата с най-цинични прозвища. Не сме им пречили - не бяхме пияни нито дрогирани, бяхме с униформи, връщахме от училище в края на последния учебен ден.Тогава не разбирах тази злоба, но ти си отбелязал причината - някои трудно успяваха да завършат основно.
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Ти грешиш, вероятно нямаш достатъчно информация.Балът навсякъде се отбелязва много тържествено. В някои държави дори организират курсове за изучаване на бални танци и ги посещават масово поне половин година преди бала.Тоалетите също са пищни и също като у нас има и кич, и истинска елегантност, и съревнование, пък и завист, когато в някоя паралелка има няколко богати деца, а останалите не са.
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цървула си остава ***,ако ще и с Фрак да го носиш!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 44 Българин, маллоумен ли си ? Говоря ти, че оня богаташа от моя курс през цялото време на обучението ни в техникума- 4 години всеки ден се носеше с най-тузарските дрехи и обувки и на бала дойде с анцунг за да покаже на всички, че не можеш за един ден в една бална вечер да си сложиш костюма, а през останалото време от живота ти да носиш дрипи. Това искаше да ни покаже този човек! Няма как да ме разбереш! Понеже ти си "забил" като всички тия другите с костюмите на бала си.
26
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До опня българина..да си завреш скапанния костюм знаеш къде- половината ми съученици 2010-та като завършихме техникума не бяха с костюми. Това е отживелица вече
25
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 38 Ако съм с маркови дънки и риза , а не с костюм на бала си пак ли не върви?))))
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 38 Не, не те разбирам един там от българите. Кой е казал чев трябва да си с костюм на бала си, бе?
23
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 35 В църква мога ли да вляза по анцунг? Мога! По дънки? Мога. Защо Господ не ми се разсърди заради това че не съм по костюм в църквата?
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 35 Един скъп марков анцунг за 200 лева , ако е по-скъп от костюма ти за 50 лева от Илиенци, къде е критерия за приличност?
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
32 Спиро, аз нито съм правил абитуриентска, нито новобранска, защото от рода ми знаеха, че за мен това са пълни глупости. И знаеха че съм сериозен и даже не си наумиха да организират без мое съгласие такива мероприятия.
20
0
 
22
 
! Отговори
бай Спиро преди 6 години
Турците имат дума - чалъмджия. По мое време - абитюренски бал, новобранска вечер, свадба. Родителите ни цял живот пестяха за да предават чалъми. Изгладувахме ги тези "мероприятия"....Нищо не се е променило...може би единствено, че на моя бал нямаше кючеци...
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 28 Точно това е приятелю, че това не е проява на лош вкус, а на подигравка, защото баловете са си за подигравка. И не смесвай аборигетските балове с влизането в църква!Не можеш да дадеш за бал 1000 лева за дреха която повече никога няма да използваш...това си е престъпление меко казано.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние май задминаваме и братушките..оня ден на градус бях и отивам да ям пица в квартала и в пицарията едни младежи и девойки и аз понбеже сам съм вкъщи него ден и им викам..айде у нас на купон? Те малки на по 14-15 години, аз на 36...И след 20 минути се склониха да ми повярват идат 3-4 момчета и 5-6 момичета.изкарах ракийка да си допия, със салатка , а на тях по някоя друга бира и вино... начупиха ми креватите от секс тия пубери. Страшна работа...ествествено аз само зрител, не съм педофил.
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези дрешки, момичетата после директно на магистралата.Даже няма нужда от нова унифрма. Вече са облечени и гримирани като труженички.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 24 Напротив, тия които отиват на баловете си с анцузи са над нещата и над Голфа, приятелю! Мноого над Голф-а! Точно обратното, тия с Голфовете отиват на бала си с най-скъпите дрехи които могат да си позволят. А ония другите.. те нямат комплекси, защото те нямат онова в себе си " какво ще кажат хората за мен ако се явя по анцунг на бала си",понеже са над тези примитивизми и суета.
15
0
 
33
 
! Отговори
бай Кольо преди 6 години
Ако родителите и чадото са прости, колкото и пари да похарчат, пак ще им личи.
14
1
 
25
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Българите, както постоянно реват, че нямат пари, така харчат от 5000 лв нагоре за бал. Все пак трябва да се покажат като големи баровци. Нищо, че уж са бедни.
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 20 от 17 Точно това искаше да ни покаже богатия пич, че тези балове са за избиване на комплекси и той се подигра на тази ненужна показност чрез анцунга.
12
0
 
23
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
И аз се сещам за два такива примера- две познати, също от заможни семейства. Едната си направи контра бал, с рокля втора ръка и домашно парти, а съучениците дори й предлагали да й събират пари за куверт и т.н. Другата отиде само за дискотеката с класа си, с обичайните си дрехи, въпреки че тя в ежедневието си ходеше доста нагласена де.Но след като цял живот са имали всичко е логично да нямат комплекси и да не им пука за чуждото мнение.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не разбирам защо да се пръснат толкова, че и двойно пари за сватба се приема за съвсем нормално и разбираемо. С какво, това че си излъгал някой да се омъжи/ ожени за теб е по- голямо " геройство" от това да завършиш училище. И в двата слушая изхвърлянето е голямо, а "постижението" минимално.