Внимание: Руска супер джаджа отключва всички лимузини

Машината прихваща сигнала на съответния ключ и изработва свой
18 май 2017 10:45,
31

Нова мода в автокражбите - руско устройство отключва всички луксозни коли. Темата коментира пред Bulgaria ON AIR журналистът Стефан Ташев, който каза, че има информация как такива устройства вече се произвеждат и в България.

"Сведенията за това руско устройство се появиха преди 3 години. Информацията дойде от полицията, която се опитваше да го открие. Според публикации стойността му варира между 5 и 10 хил. евро", посочи Ташев.

Журналистът обясни, че машината прихваща сигнала на съответния ключ, прехвърля данните на компютър и позволява да се изработи фалшив ключ, с който да се отвори колата. "Той не блокира данните, а ги копира", отбеляза Ташев.

Той твърди още, че колите, които се крадат са предимно луксозни автомобили с германски марки. Техният брой зависи от това колко са поръчките.

"Пазарът се определя от самите автокрадци, които работят обикновено по поръчка. Но в тази схема има и застрахователна измама", категоричен бе журналистът.

Темата коментира и автомобилният състезател Румен Дунев. Той даде своите съвети как да предпазим автомобила си от крадци като демонстрира и показа допълнително сложено в автомобила устройство, като Дунев каза, че неговото качество, производител и цена нямат значение, което затруднява автокрадците.

"Устройството, което монтирам е от доста висок клас защита - допълнителен имобилайзер, който не може да бъде разбит, тъй като е с "бягаща честота", показа пред камерата на телевизията Румен Дунев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
14
 
! Отговори
Друг преди 6 години
Най-много да ти играят един кол по одеялото, ако са наблизо.
3
23
 
18
 
! Отговори
Рашки преди 6 години
Ами какво друго да измислят руснаците, освен оръжия и такива глупости? Това им е на тях, някой руски телевизор или видео виждал ли е ?
2
20
 
15
 
! Отговори
BILL преди 6 години
Мдааа "красиви" неща идат от "великата" Русия. Пране на пари, измами, кражби...
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ще отключвам московеца само с одеяло на главата та да не ми прихванат ключа.