Експерти: Отчаянието обхваща обществото ни!

Двойното убийство е пореден пример за деградация на нравите
19 май 2017 10:37, Анисия Иванова
66

Вчерашното убийство е пореден пример за деградация на обществените нрави. Около тази теза се обединиха гостите в "България сутрин". Криминалният психолог проф. Калин Гайдаров и експертът по сигурност Николай Марков коментираха в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR двойното убийство в кв. "Витоша".

Актът на брутална агресия разтърси българското общество, което за пореден път се опитва да се обясни причините за подобно деяние.

Още по темата

Двама души бяха убити от 57-годишен мъж, а конфликтът между тях назрял заради финансови неуредици. Основната версия е, че жертвите са били инвеститори и са дължали надо 100 хил. на подизпълнителя.

"Обществото освен да увеличава специфичните изисквания, свързани с режима за притежаване и употреба на оръжия, трябва също така да се замисли по какъв начин функционира то като общество. По какъв начин институциите гарантират сигурността на обществото на гражданите и въобще как работят тези институции", коментира проф. Гайдаров.

У нас като че ли няма среда, даваща възможност за развитие на цивилизовани отношения между хората, добави той.

В България има много незаконно оръжие и повечето престъпления се извършват с него, допълни Марков. Според него българските граждани от много години се чувстват социално и правно изключени.

"Те не се чувстват защитени от механизмите, които би трябвало държавата да им гарантира. Към мен са се обръщали над 50 души, които са споделяли, че искат да извършат убийство. Когато проверя основанията им, мотивите в разговорите с тях трябва да ви кажа, че това не е емоционален акт, а това е знак на отчаяние в повечето случаи", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки един от улицата може да каже причините !Не е нужно да питате експерти !Добро Утро !