Ангелкова мечтае: България на четири сезона!

Реално е да сме целогодишна туристическа дестинация, смята тя
Обновена: 23 май 2017 19:11 | 23 май 2017 19:05, Красимир Ангелов
37
Ангелкова мечтае: България на четири сезона!
Снимка: Булфото, архив

Основната цел на Министерството на туризма е страната ни да бъде целогодишна устойчива туристическа дестинация - България на четири сезона, и да бъдем в топ 5 на страните от Югоизточна Европа, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията за проекта на Актуализираната национална стратегия за устойчиво развитие на туризма в България /2014-2030 г./.

Още по темата
"Тази цел е реално постижима, но само ако работим както досега, с обединените усилия на държавата, местната власт и бизнеса", подчерта Ангелкова, цитирана от пресцентъра на министерството.

Най-вероятно в плана ще бъде включено отпадането на прекатегоризацията. Николина Ангелкова е обяснила, че по този начин ще се повиши качеството на продукта, заради завишения контрол и конкуренцията. В този план за действие ще бъде поместено и създаването на туристически инспекторат като звено към Министерството на туризма.

По отношение на отпадане на прекатегоризацията Ангелкова поясни, че се предвижда допълнително облекчение - голяма част от документите, които се изискват, да бъдат набавяни по служебен път от екипа на МТ. Така се спазва и един от ангажиментите на правителството за облекчаване на административната тежест за бизнеса.

Обмисля си и възможността категоризацията на местата за настаняване да бъде комплексна, а не да се категоризират отделните обекти вътре - лоби бар, ресторант и т.н. По този начин няма да има хотели с четири звезди, а ресторантите да са с две.

По думите на министър Ангелкова е изключително важно в документа да бъдат взети под внимание не само геополитическите процеси извън Европейския съюз, но и отношенията в него и всички съпътстващи новости. Според нея е необходимо да бъдат предложени конкретни идеи и да бъде отчетена свързаността на сектора "туризъм" с всички останали сектори от икономиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
17
 
! Отговори
99 преди 6 години
И аз се замечтах ,на тази икономика 6000лв заплата чисто.....
4
0
 
14
 
! Отговори
99 преди 6 години
И аз се замечтах на тази илономика 6000лв заплата чисто.....
3
1
 
23
 
! Отговори
Онзи преди 6 години
То и аз,като нормален ,работещ баща,мечтая всеки сезон да водя децата на почивка... Ама нямаааа
2
6
 
19
 
! Отговори
Даже и на 5 сезона преди 6 години
Добре дошли в ***. Трябва да си голяма западна *** за да почиваш в БГ.
1
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това няма как да се случи. 90% от населението- дребни тарикати, гледащи всеки удобен момент да вземат 100лв. отгоре на заплатите си и гордеещи се, че прецакали държавата с това. Такива хора няма как да привличат туристи. Разбира се, има един на десет нормални хотела у нас, но статистически погледнато това е плачевно. *** туристи няма как да привлече.