Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!

Премиерът свика на извънредно заседание министри за войната по пътищата и качеството на храните
Обновена: 27 май 2017 10:08 | 27 май 2017 09:38, Елка Василева
173
Борисов: Говорим за демография, а всеки ден жертви по пътищата!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов свика на извънредно заседание част от министрите във връзка с пътнотранспортните произшествия и качеството на храните, стана ясно от официалната му страница във Facebook.

На съвместното заседание присъстват вътрешният министър, министърът на земеделието и храните, представители на няколко министерства.

"Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават", заяви премиерът.

"Интересува ме какво можем да направим по линия на регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват", каза премиерът.

"Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни откриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол", допълни той.

"Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за едни храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо. Някои ще кажат: „чети етикета“, само че хората не са толкова научени да четат етикета, подвеждат се по реклами. Даваме толкова пари за здравеопазване, но сме все на първите места по инфаркт и инсулт. Всеки доктор ще ви каже, че една от най-големи опасности за здравето е именно това, което се яде и пие. Или така нареченият начин на живот", посочи Борисов.

"Това са двете теми, по които искам и това сме го поели като ангажимент правителството, да разискваме сега всички проблеми, но от тук, като излезете всеки трябва да знае какво трябва да се направи по въпроса", допълни още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И пеща да ни накарате до одиме пак ще намаляве не е в мантинелите проблема не е там. Не имитирайте дейност ами се хващайте да работите всеки ден отчети на всички министри Кой, къде, как, колко и какво е свършил? Там половиата министри май са излишни.
29
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Причините са комплексни, ама кратуната започва от резултата. Кой продава шофьорски книжки на всеки който поиска, кой поддържа пътищата в безобразно състояние, кой следи за техническите прегледи, кой следи ефективно за безопасността по пътищата, защо дори и психически болни хора могат да бъдат шофьори, да не говорим за образованието.
28
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Оня ден този направи поредния си дипломатически провал.В деня в който Президента на България е на среща на НАТО и говори за въоръжението на армията ни и това което е прието от НС да се направи,нашия льо-льо излиза по телевизията и казва,че самолетите вече не са преоритет а нещо си там друго.И какво тези хора ще си помислят за нас и държавицата ни -президента едно,премиера друго.Много злоба има в този човек,сега просто прави напук на Радев-да се покаже,че е нещо повече от него-журналистите мълча
27
18
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Преди 9ти 1944та година при фашистите живеехме най-добре и България имаше едни от най-добрите пътища в Европа, но комунистите бутнаха фашистите на 9ти септември и за 45 години съсипаха пътната мрежа на България.
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да забраниш колите, Баце, демографията няма да се оправи и народът ще продължи да се разбягва по чужбина и там да си ражда децата, защото тук има безобразна битова престъпност, ниски заплати, корупция, мутри, липса на качествено здравеопазване и образование. Защо не говориш за тези неща?!
25
0
 
27
 
! Отговори
бай петко преди 6 години
боко тикво какво е качеството на пътищата? няма маркировка липсват адекватни знаци да не говорим за дупките старата настилка е с по ниско сцепление и удължава спирачния път ченгетата вместо да контролират трафика те се крият където има безумно ограничение че да снимат...иначе само пари искате - пиявици
24
0
 
27
 
! Отговори
Я, СЕ СКРИЙ, БОКО преди 6 години
ТОЗИ ГЛУ ПАК ТОТАЛНО Е ИСТЕРИЗИРАЛ.ЗА ДА Е В МЕДИИТЕ ВЕЧЕ СЕ "РАЗРАБОТИЛ" И В СЪБОТА. И ЗА КАКВО?ТА ТОЙ ВДИГНА РАЗРЕШЕНАТА СКОРОСТ ПО МАГИСТРАЛИТЕ НА 140. НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ, ЧЕ ПРИ 140 РАЗРЕШЕНА, ЩЕ СЕ КАРА СЪС160. ПАК ТОЙ Е ВИНОВЕН С ТЪПОТИЯТА СИ ЗА ТОВА СЪСТОЯНИЕ. ТРАГИЧНИТЕ СЛУЧАИ СА СЕ УВЕЛИЧИЛИ ЗНАЧИТЕЛНО, СЛЕД"МЪДРОТО" УВЕЛИЧЕНИЕ НА СКОРОСТТА. ИДЕЯТА ОБАЧЕ Е ДА ДЕМОНСТРИРА АКТИВНОСТ, ЗА ДА ЗАСЕНЧВА ПРЕЗИДЕНТА,КОЙТО ГО РАЗБИВА ПО ПОПУЛЯРНОСТ.И ВМЕСТО ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ И ДА ПРАВИ КОПКИ - ДА РАБОТИ
23
0
 
23
 
! Отговори
Тони преди 6 години
Осъдете още някой клошар и всичко ще е тип топ... Да живее прокуратурата с Дон Цаци...
22
12
 
7
 
! Отговори
:) :) преди 6 години
до 22приятелю ,докато поставяш поли цията наричайки я милиционери до римляните, не очаквай някой да се пигрижи и малко за теб. Полицая е човек със семейство и с мизерните 900 лв ако му се хилиш и ехидно не очаквай че ще се загрижи за теб и сигурността ти.Бъркаш компотите с компютрите...
21
3
 
25
 
! Отговори
мизерията, мизерията преди 6 години
... евроатлатническата мизерия, не пътните инциденти, САЩ има 20% повече смъртни случаи от БъгарияЖертви на пътни произшествия годишно на 100 000 души население:Литва 10,6САЩ 10,5Полша 10,3Южна Корея 9,5Гърция 9,1Люксембурт 8,7България 8,3
20
0
 
9
 
! Отговори
от 22 преди 6 години
Това цензурираното, означава тъмен тен на лицето. Дано мине през цензурата
19
20
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Плачете си вие за кака ***... -ама нейсе...
18
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко - ***
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 21140 км/ч
16
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя, демографията ти е много *** бе! Защото ние, българите храним една камара ***-политици, милиционери, администрация, *** бабуини. Как да създваш деца, като няма за теб. Всичкото го опоскахте вие.
15
0
 
28
 
! Отговори
Баба Пена преди 6 години
Тия по пътищата са жертви на собствената си глупост най-вече, защо да им купуваме мантинели, после и от там да ги изстъргваме. Мислете глобално и в дълбочина и в национален мащаб не на парче. И деца и внуци избегоха у чужбина защо за кой са нужни мантинели ?
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що не дойдат в Тетевен една тумба други катаджии, да изловят сума ти джигити и пияници. Карат в града със 100 км/ч и никой не ги закача, щото я ще се окажат роднини или приятели, или някой е важен доктор, или с важна длъжност в общината...всички са се навързали.
13
1
 
47
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
Другарю Борисов,дали знаете колко ,,шведи,, карат БЕЗ книжки ? Справете се първо с този проблем...
12
31
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
ДЪРЖАВНИК...
11
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия катаджии никаква полза от тях. Eто и от мен спират те заяждат се за нещо и дорде не им пуснеш 20 кинта не те пускат е им даваш редовните кинти . После караш със разбити нерви и след малко си се утрепал Pазредете ги малко пък турете камери. И хората върнете от чужбина и раждаемостта повишете който кара с 200 и 5 мантинери не могат да го спасят Ами да говорим, войните пo пътищата са част от кризата за това се говори