?50 000 обезщетение за камериерката? А шведът може в петък да излети!

Благой Рагин настоява: Не можем да загубим Скандинавския пазар
7 юни 2017 08:37,
300

53-годишен шведски турист ритна в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в Слънчев бряг.

"Тази жена трябва да получи 50 хил. евро обезщетение!", настоя в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма.

Още по темата

"Ако това се случи с който и да е в страната, от която идва чужденец, там той трябва да заплати 50 хил. евро", продължи Драганов, като подчерта, че не шведите са виновни, а нашата цяла правораздавателна система.

По думите му обществото ни трябва да има достатъчно силен натиск върху нея и българите да притежаваме силно достойнство да защитаваме всеки български гражданин.

Дъщерята на пострадалата жена обясни пред Dnes.bg, че днес предстои семейството да се срещне с адвокат. По думите й нападателят е задържан за 48 часа.

"Което означава, че ако не се повдигне ново обвинение утре ще го пуснат и в петък ще излети", смята жената.

Темата пред Bulgaria ON AIR коментира и Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, който твърди, че този тип инциденти могат да се случат във всяка една страна.

"Скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече се страхувам да не ги загубим като туристи. Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", смята Рагин.

Гостите коментираха и акцията на държавата, която обяви война на шумните заведения. С началото на летния сезон започват масови проверки по морските курорти, като акцията е насочена към тези заведения, които ще се опитат да нарушават спокойствието.

Румен Драганов даде пример с чуждестранните хотели, които в брошурата си ясно пишат: "Стаята ви се намира срещу заведение, в което се събират млади хора и се забавляват до късните часове".

"Когато сте избрали тази стая и, след като се приберете обратно в страната си решите да се оплачете, от хотела ви казват - прочетете си брошурата", заключи Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При такъв удар с крак, ако предното на обувката му беше попаднало в слепоочието на жената и тя си оставаше намясто.
72
13
 
1
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Голям гражданин в село раждан аз съм селянин и пушач и пуша мойти пари . Г-н гражданин като неискаш да пушиш в ресторанта идиси в село и живей 200 години . Относно шведа там ще плати много повече живея в тяхно селооооо
71
0
 
31
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН преди 6 години
Този *** скандинавски турист трябва да търка наровете на затвора в България, и после ако искат да идват други простаци като него да си правят сметка как ще се държат...никаква прошка за такива прошляци като него, ако не може съда да си свърши работата дайте го на нас гражданите да му покажем как се раздава правосъдие...
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Бг всичко се купува,сичко се продава. Тива е базата, трамплинът, стартовата площадка за новата културна и всякаква п о л и т и к а - гаранция за стабилзиране нс първоти мясти по бедност в половин светЪ.
69
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя Рангу -приоритет му било да не си загубил човека като клиент щот клиента бил винаги прав ....на това го били учили ....и това било председател на асоциация на хотелиерите -на такъв дръвник не бих поверил бариера на паркинг ,но у нас понятия ,личности и техните качества са винаги точно обратното на това което е нормално и в реда на нещата !!!!!!!!!
68
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По повод изказването на Рагин, че парите на скандинавците са важни и затова трябва да си траем, когато те ритат българи, започва подписка за закриването на Българска асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.
67
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 76 К'ъв черен печат, бе? Това си е опит за убийство. 20 години в български затвор!
66
0
 
51
 
! Отговори
1234 преди 6 години
като искате да задържите този пазар сложете като екстра побой над персонала. За това държавата ни е на този хал и се отнасят с нас като роби дори и в собствената ни държава заради такива като този дето казва че скандинавците били чувствителни . А този е за някой наш затвор за го излекуват от чувствителността
65
0
 
28
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 6 години
Откога жадувам за шведска булка в Централния Бургаски....Малко дърта , ама става.
64
2
 
43
 
! Отговори
Охранителят-София преди 6 години
Какво пускане бе! Рагин ,това ли ти е скандинавския "пазар"? Виж видеото безсрамник!Глоба 100 000долара от които 20 000 в полза на хотела за уронване авторитет,10 000 в полза на държавата и 70 000 в полза на пострадалата и унижена българка и персона нон грата за туриста черен печат на туриста-терориста! Имаме си достатъчно житейски ангажименти и правосъдието да не ни кара да излизаме на улицата в защита достойнството на БГ и Българите!!!
63
0
 
30
 
! Отговори
xax преди 6 години
Рагин, това можеш да си го помислиш, даже да го кажеш на много близък роднина (на който ще паднеш в очите), но да го кажеш в ТВ-студио ... Ако се раздуха коментара ти, БАХР ще те уволни по-лесно от камериерка, Бойко няма да може да се спаси.
62
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100,000 eur nai nalko i 10 g v bg satvor sabrana v bg da vlisa do jivot
61
2
 
41
 
! Отговори
още ли тоя ве ? преди 6 години
Благой Рагин ...що за закостенял мозък стои още начело на асоцияцията ? Елементарен ***. Същият, който иска да връща пушенето щото кръчмите не били пълни...
60
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благой Рагин ;Поредния национален предателлллллл !!!!
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кажете в кой ден и в колко часа ще пуснете тоя от РПУ-то в Несебър! За да знае народа....че ще е денят на народния съд.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Znachi Ragin e za boi.Mruden bklwuk...
57
0
 
29
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Заради такива като бай Благой не трябва да се почива на БГ море. Българите явно не са желани на морето, а скандинавците.
56
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благой Рагин 👏👏поредния национален предателлллллл !!!!
55
1
 
21
 
! Отговори
някой преди 6 години
За съжаление това е показателен случай за ставащото у нас.И не е само в сферата на туризма, а във всяка една област от живота ни.Продадени и унизени сме заради едните пари и то от хора на най-високи позиции.Ако започна да изброявам как ни продават заради едните комисионни и европейски пари, няма да ми стигне цял ден и то от това, което научавам в пресата. Никак не е малко и онова, което остава скрито за нас.Кое не продадоха на безценица, кое не унищожиха безскрупулно, а и още продължават.
54
0
 
32
 
! Отговори
Йори преди 6 години
Последните 3 години засичам няколко пъти г-на Рагин да бръщолеви пълни глуп0сти в различни сутрешни блокове по повод и без повод. Не знам каква е тая асоциация, на което той е председател, но трябва много бързо да му забранят да излага и компрометира целия хотелски бизнес в България с пристрастните си и некомпетентни изказвания. Туристите са добре дошли, но иди0ти като тоя дето ритна жената - в затвора с протестна нота до шведския посланик. Малко срам да берат и те. Можем си и без тях.