?50 000 обезщетение за камериерката? А шведът може в петък да излети!

Благой Рагин настоява: Не можем да загубим Скандинавския пазар
7 юни 2017 08:37,
300

53-годишен шведски турист ритна в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в Слънчев бряг.

"Тази жена трябва да получи 50 хил. евро обезщетение!", настоя в студиото на "България сутрин" Румен Драганов от Института за оценки и анализи на туризма.

Още по темата

"Ако това се случи с който и да е в страната, от която идва чужденец, там той трябва да заплати 50 хил. евро", продължи Драганов, като подчерта, че не шведите са виновни, а нашата цяла правораздавателна система.

По думите му обществото ни трябва да има достатъчно силен натиск върху нея и българите да притежаваме силно достойнство да защитаваме всеки български гражданин.

Дъщерята на пострадалата жена обясни пред Dnes.bg, че днес предстои семейството да се срещне с адвокат. По думите й нападателят е задържан за 48 часа.

"Което означава, че ако не се повдигне ново обвинение утре ще го пуснат и в петък ще излети", смята жената.

Темата пред Bulgaria ON AIR коментира и Благой Рагин от Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, който твърди, че този тип инциденти могат да се случат във всяка една страна.

"Скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече се страхувам да не ги загубим като туристи. Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", смята Рагин.

Гостите коментираха и акцията на държавата, която обяви война на шумните заведения. С началото на летния сезон започват масови проверки по морските курорти, като акцията е насочена към тези заведения, които ще се опитат да нарушават спокойствието.

Румен Драганов даде пример с чуждестранните хотели, които в брошурата си ясно пишат: "Стаята ви се намира срещу заведение, в което се събират млади хора и се забавляват до късните часове".

"Когато сте избрали тази стая и, след като се приберете обратно в страната си решите да се оплачете, от хотела ви казват - прочетете си брошурата", заключи Драганов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и да го почерпят преди да го изпратят .После що ни била смахната държавата щот са ни смахнати политиците .Оня от Метрото в Германия още е там и е в затвора .На тоя му се полага да е в наш затвор щото там само ще му раздатат справедливост съкелийниците
172
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Из гледах няколко пъти видеото.... просто брутален акт на един мъж (и то от славещите се като големи джентълмени, шведи!) спрямо жена! . Знам че в Швеция обикновено жените бият мъжете и затова има много повдигнати оплаквания от господа, жертви на побой от половинките си:) Но ми направи странно впечатление, че докато мъжът стоеше пред камериерката и вероятно я питаше нещо, тя се наведе да събира нещо от пода и продължи да говори. Най - малкото е идиотско да се навеждаш в краката на някой, който разговаря с теб и търси някакво обяснение! Жест е на пренебрежение.. . Може би това е вбесило шведа
171
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за справка: името на този "швед" изобщо не е шведско.
170
0
 
38
 
! Отговори
88 преди 6 години
"Скандинавците са чувствителни и колкото повече се отнасяме негативно към тях, толкова повече се страхувам да не ги загубим като туристи. Една бедна България не може да си позволи да загуби този пазар", смята Рагин.Типичен ***!
169
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, вземи емигрирай в Русия. Но да знаеш, дори там българинът е гражданин втора класа.
168
1
 
0
 
! Отговори
Petya преди 6 години
ДА ПИСАХА ДНЕС ДОРИ И ПО SVT1 КОМЕНТИРАХА
167
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не били писали за случая в шведската преса"Пишат, още как. Даже в норвежката преса има статия за случката. Но *** обясни на ***.
166
0
 
32
 
! Отговори
Край преди 6 години
Англичанина Майкъл Шийлдс разби с камък главата на 26-годишния барман Мартин Георгиев. Беше осъден на 15 г. затвор и да плати 200 хил. лева обезщетение - питайте колко изтърпя и колко плати. За да си равноправен трябва да имаш държава - като не можем да си устроим държавата ще ни ритат като кучета.
165
1
 
11
 
! Отговори
Petya преди 6 години
АЗ ЖИВЕЯ В ШВЕЦИЯ И ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ КАКТО ВЪВ ВСЯКА СТРАНА ИМА НОРМАЛНИ ХОРА И ХУЛИГАНИ.ТОЗИ Е ДИВ СЕЛЯНИН ОТ ОШАНД СТАД ТИПИЧЕН ***.MERINFO.SE ТАМ СА АДРЕСА И ТЕЛЕФОНА МУ.КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА ГО НАПСУВА.
164
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, историята учи, че източно-европейците са се мразили помежду си от време оно. Най-жестоките войни на България (като изключим османците) са били срещу други православни, източно-европейски народи. "Западняк" това, "западняк" онова. Аз лично познавам семейства западняци които живеят в България от 30 години насам. Мога да ти гарантирам, че не мразят българите.
163
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пенчо, вземи хапче. Разни талибани в Русия редовно се самовзривяват на територията им а какво правят руснаците? Нищо. Пък това за "западняците" можеш да говориш когато всеки западняк рита камериерки в главата още от кацането на самолета. Пиян българин като прави щуротии в Скандинавия означава, че всички сме б*клуци като него ли?
162
0
 
3
 
! Отговори
Petya преди 6 години
ДНЕС В ШВЕДСКАТА ПРЕСА Е ПИСАНО ПО СЛУЧАЯ КАКТО И ПО SVT1.СЕЛОТО ГО НЯМА ДОРИ НА КАРТАТА.https://merinfo.se/person/Oregistrerad/Ralf-Georg-Sundberg-1963/borja-28xk4
161
1
 
18
 
! Отговори
А на бас преди 6 години
Ще видите накрая, шведа ще го изкарат за луд а *** която е ритната от тиранина ще бьде уволнена от собствениците (мутрите) на хотела!
160
0
 
22
 
! Отговори
Виктор преди 6 години
По предложение на г-н Рагин, да разбираме, че България може вече да се обяви и като ловна туристическа дестинация , с атракция УБИВАНЕ НА ХОРА , СРЕЩУ 50 000 евро ?! Не е лоша идеята , но ако той вярва в правотата на това си предложение, и обича България , нека бъде пръв ...
159
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може на такива *** като Рагин да им давате национален ефир изобщо?
158
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Драганов да прочете коментарите в социалните мрежи в Швеция и да спре да унижава България! Шведите искат този да бъде съден и да лежи в България, а не в луксозните шведски затвори! Така е в нормалните общества - всяко зло се наказва!
157
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи ако видиш Рагин по морето, спокойно можеш да му отвъртиш два шамара - той ще се усмихне ведро и ще предложи и другата буза от страх да не те изгуби като турист.
156
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като няма правораздавателна система, има една полезна книга "Винкел", написана от неизвестен пернишки автор и която е добре да му бъде прочетена. Преди 50-60 години руснаците направиха меко звучащ и лицензиран превод наречен "Вимпел". Нека да чуе поне малко от оригинала.
155
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От хотелиер какво друго да се очаква, той си иска парите от гостите, пък ако ще да колят камериерките. Защо изобщо го питат?
154
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спокойно, шведите не са *** като нас, много добре разбират за какъв случай става въпрос и няма да загубим нито един техен турист, като накажем доказан престъпник.