Ванчо и Деси – Един vs. друг на протеста, заедно на прайда!

Полицаят от култовата снимка признал, че е гей, разказва негов познат
168
Ванчо и Деси – Един vs. друг на протеста, заедно на прайда!
Снимка: Война и мир

Помните ли онази снимка от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски? Полицай срещу протестърка. Тя плаче, той - застинал срещу нея, на фона на хвърчащи палки и щитове.

Тази снимка, която обиколи първите страници у нас и в чужбина и стана повод за въпроси дали двамата от нея са гаджета, брат и сестра и т.н, днес се повтаря.

Но не на протеста, а… на прайда. Ванчо вече не е полицай и публично е обявил, че е хомосексуалист, а Деси не плаче. Двамата вече са приятели.

Историята разказва техен общ познат, Георги Драганов, в сайта voinaimir.info.

Той също е част от ранобудните студенти, които на 12 ноември 2013 година са пред парламента и се опитват да блокират вътре депутатите от тогавашния парламент. След няколко опита да преградят пътя им и силово изтласкване от страна на полицията, Георги си спомня, че е видял 15-годишната тогава Деси.

"Деси я бях виждал многократно покрай какви ли не протести, познавах и баща й. Сред целия хаос на протеста, сред всички понесени удари, пред очертаващия се неуспех на протеста и нагло изсулващите се депутати, тя се разплака. Разплака се от безсилие, от болка, от гняв. Наблюдавах я и напълно я разбирах, защото самият аз изпитвах същите чувства. И точно тогава видях сред кордона полицаи един приятел – Ванчо, по паспорт Иван", пише авторът.

След това разказва, че се запознават с Ванчо през 2010 във Facebook, чрез студент на мъжа на негова учителка от гимназията.

"Запознахме се, пихме бира, ходихме на пънк и джаз концерти, говорихме си за култура, изкуство, философия, яко спорихме по какви ли не теми. Човек образован, грамотен, начетен. Един път го питам: "Какво работиш ти бре?" На петата бира той ми казва: "Ми полицай съм". Сметнах това за много смешна шега – та аз умен полицай с такъв вкус за музика не съм виждал", спомня си Георги Драганов.

По-късно го засича на един от първите студентските протести през 2012 година. В униформа, с каска… Георги разказва и че Ванчо подкрепял протестите, но изпълнявал полицейския си дълг. Затова обаче често бил критикуван от приятелите си.

"Никога не е бил женствен, макар години по-късно да призна, че е хомосексуален", спомня си още Георги и продължава: "Та, от всички онези полицаи, които само секунди по-рано ни биеха най-невъзмутимо, Деси, по някаква космическа случайност, попадна на Ванчо. Деси просто го хвана и започна да излива мъката си. И Иван, при цялото това крещене, грубости и насилие й каза простичко: "Моето момиче, всичко ще се оправи!". Именно този момент бе и заснет на снимката, която обиколи света и дори бе част от филма "The Giver" (Пазителят) с Мерил Стрийп".

Скоро след това полицаят Иван напуснал и МВР, и България. Изкарал няколко години в Кипър, а след като се върнал и започнал друга работа тук.

"Две години след онзи декември той и Деси се запознаха съвсем официално, станаха вече приятели и оттогава се виждат редовно.

Така стана и на Гей Прайда, който се проведе на 10 юни. Бях там, когато се срещнаха и позираха за тази снимка. На нея вече и двамата не са сериозни или тъжни, а са щастливи и усмихнати.

И Иван й каза: "Видя ли, казах ти, че всичко ще бъде наред!", завършва Георги тази невероятна история.


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
0
 
! Отговори
:) :) преди 3 години
Куката е ***. Нищо ново.
130
1
 
1
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 3 години
@146 kolio99

На парада е на окчета.
129
0
 
0
 
! Отговори
kolio99 преди 3 години
Ванчо е пораснал и носа му се е променил:-))))
128
0
 
6
 
! Отговори
ееееее преди 3 години
Щеше да е по-хубаво ако не беше гей и се бе влюбил в нея.
127
0
 
0
 
! Отговори
k преди 3 години
абе никъде във този филм я няма тази снимка ама айдее караййй
126
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Костадинов

А що си мислиш, че на тези хора им пука за теб и какво ти мислиш? Да били приемали обществото каквото било. Ми те пък не искат и на пук на обществото излизат да се показват. И на тях не им пук какъв на тебе ти е проблема.

Когато на човек не му пука, той не коментира и не се занимава. Очевидно нещо те притеснява теб.
125
3
 
6
 
! Отговори
Костадинов преди 3 години
Повръщам. Ама обилно и навсякъде. Опасявам се, че ще почна да повръщам цветно ако погледам още малко дъгички, изтипосани навред из социалните медии. Уважаеми обратни резби, не ме интересувате въобще. Решавайте си личните проблеми лично. Пука ми за това, че не може да го поемате отзад легално и без някой да ви осъжда заради това. Приемете обществото, каквото е, пък ако и нетолерантно да е. Като не ви харесва - в катуни.
124
3
 
15
 
! Отговори
продължение на 143 преди 3 години
Нямам предвид кой какъв е и какви проблеми има - а това, че "протестърските" снимки бяха нагласени, пълни измишльотини..... и че самите псевдо протести бяха инсценирани, платени и изиграни, така както това стана и през '97 г., само че в по-малък мащаб.
123
2
 
14
 
! Отговори
jimmy преди 3 години
Това показва че протестьрите са пидали използвани за цветни революция от ЦРУ
122
2
 
22
 
! Отговори
Хех преди 3 години
Много трогателна статия. Не бях плакал така откакто гледах за пръв път "Титаник", но тогава една хавлиена кърпа ми беше достатъчна да си избърша сълзите, а сега намокрих две кърпи. Тъкмо си помислих тази сутрин, че днес ще бъде третият ден откакто на 1- ва страница на този сайт няма нито една статия за транзисторни, пeдaли или би полярни "полу" някакви си... Ама не би. Налагането на пeдeрacтията продължава с пълна сила.
121
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кризисните актьори Ванчо и Деси ли? Всички ги знаем. По целенасочена и в същото време *** статия, не бяхме чели.
120
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
се запознават с Ванчо през 2010 във Facebook, чрез студент на мъжа на негова учителка от гимназията.
Уахахахаха ...Протестирахте да върнете ББ, за да ни закопае с още 16 МИЛИАРДА кредит, сега защо не протестирате...Деси паважната повлекана!
119
3
 
23
 
! Отговори
хидко преди 3 години
Това е чудесен пример, че у нас няма дискриминация по линия на сексуалната ориентация. Човекът е гей - полицай...бил. Такива примери има навсякъде из администрацията, а и в частният сектор. Точно тази случка показва почти нулевия смисъл на парада и излишната му прекомерност, спрямо реалната обстановка у нас, а именно - приемането на всякакви различности от консервативното ни общество. Без много шум и врява, обществото ни приема различностите, а крайности винаги ще има и от двете страни.
118
4
 
26
 
! Отговори
1 преди 3 години
1. Протестърка на български е протестираща
2. Протестите по онова време имаха смисъл за бъдещето на България.
3. Парада на обратните не е от никакво значение освен за натрапване на определени хора в очите на обществото.
117
3
 
22
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Стига вече нагласени работи. Протестите срещу Орешарски бяха толкова платени колкото си искате.
Признал си, че е гей, глупости на не знам си коя степен.
Стига в БГ гей движението е без перспектива.
Жалко е,че извратеняци винаги ще има.
116
1
 
17
 
! Отговори
Е па то, преди 3 години
ако не беше смешно, щеше да е тъжно! Мила Деси къде попадна рожбо?
115
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Деси, по някаква космическа случайност, попадна на Ванчо"
---
Знаем ги тия "космически случайности". Добре познати са ни от снимките в Грузия, Сирия.
114
2
 
25
 
! Отговори
не син преди 3 години
Ще повърна
113
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си ли гей- не си ти !
112
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дай му на българина да марзи и да плюе и не го питай защо няма да изпълзи от блатото си!