Dessy или г-жа Радева? Кой контролира "първата дама" във Facebook

Според експерт по бизнес етикет, съпругата на президента фамилиарничи
15 юни 2017 20:29, Петя Славова
135

В България нямаме функцията "първа дама" в политиката. Десислава Радева е жената на президента. Но тя не може да си говори както си реши. Също така тя не може да е "Dessy". Или е "Госпожа Радева", или е "Десислава", но не и това фамилиарничене, което хората мислят, че е стопяване на разстоянието между управляващи и управлявани.

Още по темата

Това посочи Мария Касимова-Моасе, журналист, публицист и специалист по социален и бизнес етикет и протокол в студиото на "България сутрин".

Повод за нейният коментар беше публикация на Десислава Радева, която набързо взриви социалните мрежи. В поста си Десислава Радева обходи теми от котешкия СПИН до София прайд и дискриминацията.

Дали обаче тя може да си позволи да пуска всяка една своя мисъл свободно в интернет или е по-добре да вземе предвид позицията си и да се самоцензурира?

"Госпожа Радева изглежда като неконтролиращ се човек, които пуска всяка една мисъл в интернет пространството. Хората със сигурност сравняват първите дами, дори и при липсата им. Това не е политическа функция у нас, но е част от образа на президента", поясни тя пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И последно- госпожата още явно не може да се освободи от комплекса на другата жена и да повярва сама на себе си до къде са я довели креватните й умения. Явно не може да излезе от ролята на любовницата, успяла да разведе и да се омъжи за много желан и високопоставен мъж. То хвалби, то чудо. Селска работа . Колато не те питат, поне си мълчи, така никой няма да разбере каква си.
101
1
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 6 години
Нашият кандидат, и после - действащ Президент е г-н Радев, и ние сме гласували за него с прзумпцията, че е честен и достоен мъж, военен пилот, мъж със здрави топки , почтин и непукист, който евентуално ще успее да опази малкото, останало от нашата Родина - България. За нея не сме гласували, да си мълчи и да не го принизява на нейното ниво на амбициозна и семпла метреса.
100
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко може да си говори Радева,какво ще и направите?Не може да я уволните.Тя и Плевнелиева си правеше всичко каквото си беше наумила,еее и какво и направихте?А за гейовете я подкрепям безусловно.
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
доста елементарна жена, ниска култура, високо самочувствие, неприлична е много. Дамата на Първанов си беше класи над тая, и на Плевнелиев
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева се фука във фейса като някоя провинциална плймейтка, успяла да разведе за пети път някой от братята Диневи и не може да се сдържи да не се похвали къде е отишла, колко скъпи дрехи е облякла, с кого се е запознала, какво мисли по който и да е въпрос. Ама пак си е семпла жена с дълги крака.
97
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Здравейте Прайд маняци, джинджър, *** и третополови!!! Най-вероятно вашия кандидат за президент е останал назад в гласуването и сега стерешили да избивате комплекси на чужд гръб.Хайде с здраве комплексари
96
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След разни те му златки сега ще трябва да изтърпим и десита.
95
2
 
22
 
! Отговори
Az преди 6 години
Все повече разбирам решението на предишната първа дама да остане извън прожекторите. Именно, за да си спести всичко това-коментари, статии, обсъждане...колко дни вече я дъвчат тази тема. Преди товва пък до последния бод роклята й бе разнищена....
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е редно президентша демонстративно да интимничи на обществени места, нито е редно да пуска лични мнения в публичното пространство през фейса. Ако толкова иска да се изяви и да забележат хората, има си начини- вика журналисти, дава интервюта, организира благотворителни мероприятия, държи речи . Да вземе пример от лесбийката със шапките - може да е била всякаква, но поне се държеше на положение.
93
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова и е акъла-затова.
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а , да , и това преднамерено държане за ръчичка на президента, ами той не е малко момче бе госпожа, разбрахме вече, че сте го отнели от съпругата и децата му, не е нужно да го демонстрирате непрекъснато. Защо се лигавите като влюбена ученичка - нито на годините, нито на мястото ви в обществото отива. В България не е прието възрастни хора с обществено положение публично да интимничат. когато сте насаме, правете каквото искате, ваша си работа.
91
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и каква е тая мания от госпожата да ползва лигаво-сантиментални текстове от ученически лексикони- като я влече, да си направи една затворена група, не е нужно цяла България да й чете лигните. вижте й поста от 8 март - ми това едно време се пишеше по училищните лексикони, толкова ли не може да съчини няколко свои изречения, а и като иска да поздравява някой, да ползва официалните средства за комуникация. които вървят на ранга й.
90
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радева да си закрие фейса - нея никой не я е избирал за нищо, и да бъде малко по-дискретна и достойна.Семпла жена. Няма значение дали е права или не е, като е жената до президента ще се научи да спазва етикета. Това, че ПР-ти на Боко му ползват Фейсбука за разни цели е едно, той може да си го позволи, но не и тя - тя е никоя - да се облича и държи прилично и да не си отваря устата. Избрали сме мъжът й, не нея, не е нужно да вири нос като ***, на която мъжът й е забогатял случайно.
89
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не е въпроса до мнението на Радева за обратните, въпроса е в начина, по който го изразява.
88
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
лична позиция във фейса изразяват фризьорки, гримьорки, николети, златки и всякаква св0лоч от миски, дето се правят на много интересни, но ползват думи, на които дори не знаят значението. Обаче не върви на жената до президента да пада на такова ниво.
87
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да се палите, ПР-ката е права.Не върви на една първа дама да пуска във Фейсбук всякакви лигни и лигаво-сантимчентално- поучителни излияния,напр. на 8 март мили дами, когато ставаш девойка боли, когато ставаш жена боли, когато ставаш майка боли ах, ох, мили дами, каква красота е в кралските градини в Брюксел, ах, ох еми не върви, не е квартална фризьорка, а първа дама.Като иска да каже нещо, има си начини вика си журналист и дава интервюта.
86
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Назначената за съпруга на Радев,г-жа Десислава се изживява като първеню.Не визирам изказването и относно парада на откачалките ,а изобщо.Колкото по-малко се "изявява",толкова по-добре за президента Радев.Обаче тя не го осъзнава.Колкото и да я набутват и възхваляват от БСП и да и преписват някава роля,тя винаги ще си остане онази която разведе пилота.Вместо другарите да му изпишат вежди на президента му избодоха очите с тази другарка.
85
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно,никой,щом ръси такива тъпотии.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До иAmi proveri si sluha, che neshto mai ne e v red
83
7
 
9
 
! Отговори
Винету преди 6 години
С тези коментари г-жа Деси със сигурност лиши Радев от подкрепата на ЛГБТ общността в случай на опит за втори мандат.Като не й харесват гейовете да отиде на спа или на маникюр да се успокои малко.