Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!

Шоуменът смята, че с решението си за мажоритарния вот НС е извършило преврат
341
Слави плаши депутатите с възмездие: На зла круша - зъл прът!
Слави Трифонов. Снимка: архив, БулФото

Шоуменът Слави Трифонов заяви в писмо до медиите, че "ще има възмездие" след решението на депутатите да няма промяна в изборните правила. Според него днес те са суспендирали Конституцията.

Още по темата

"В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си. Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат", смята Трифонов.

По-рано днес депутатите отхвърлиха на първо четене промените в Изборния кодекс, с които се въвеждаше мажоритарно гласуване в два тура.

Зад поправките застанаха само народните избраници от ГЕРБ и Воля, общо 98 на брой. Против тях очаквано гласуваха БСП, ДПС и партньорът на ГЕРБ във властта - Обединени патриоти, общо 122-ма.

Трифонов заявява още, че от днес ние не живеем в демократична държава, а в някаква "уродлива форма на партийна аристокрация".

"Аристокрация, която живее и управлява с една-единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем. В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция - няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение", посочва шоуменът.

По думите му всичко зависи от българския народ, който е суверенът по Конституция.

"В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър. Затова ще завърша с две поговорки. "Каквото повикало - такова се обадило". И "На зла круша – зъл прът", пише Слави Трифонов в края на писмото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, ами ако мажоритарната система се окаже по лоша??! Трябва да излезнат безпристрастни спецове пред трибуната на народното събрание и да кажат... Аз подкрепих Слави на референдума, но да не се окаже че съм взел грешното решениие!Иначе съм за ПРОМЯНА!!!!!!!!!!!!
235
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"суверена" отново излезе от погребалната агенция.
234
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На зла круша - зъл прът!...на зъл прът - зло куче !
233
0
 
13
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ЕдинИнформирай се малко преди да пишеш глупости!Мажоритарният вот определя САМО НАЧИН НА ИЗБОР И ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ОПРЕДЕЛЯ ПРАВИЛА ЗА ОТНЕМАНЕ НА МАНДАТ!Мажоритарният вот означава, че бидейки народът все така ***, волята на малкото по-интелигентни по никакъв начин няма да е представена. Означава, че хора с пари или скандална популярност като Марешки, Гергов, Азис, Николета Лозанова, разни ритнитопчовци и т.н. без да имат необходимия ценз, ще решават какви да са законите в държавата.
232
3
 
7
 
! Отговори
Обикновен българин преди 6 години
Уф, разкарайте тоз ***. Ни мойм го дишам.
231
3
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Трето се направи всичко възможно да няма никаква информация и организация спрямо Българите в чужбина. Четвърто, вотът ЯВНО беше манипулиран чрез незачитане на валидни бюлетини, грешни преброявания, нарочно направени грешки с цел инвалидация на валидни бюлетини т тн. Пето политицити току що ви казаха - вашия глас 5 пари не струва и ние не го зачитаме. Ей така ви се подиграха посред бял ден. Шесто да не говорим за отвличането на вниманието... Какво повече искате?
230
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Добре де аз не мога да разбера какво още трябва да се случи, че да се сабудите? Нека оставим Слави Трифонов на страна, погледнето цялата картинка отстрани. Първо няма такава държава където образуването на референдум та е толкова трудно и сложно (ха! защо ли?). Второ ви орязоха половинта въпроси, били незнам си какви и тн.? Добре де аз като Българин не мога ли да задам на обществото какъвто и да е въпрос и съответно не може ли аз да реша дали да отговоря на този въпрос или не, вемсто някой друг?
229
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Народ - който лъже и печели на гърба на комшията си ,краде от здравеопазване ,образование,псува се от джиповете ,пуши контрабанда ,пие контрабанда ,краде пенсията на родителите си ,таргашене е от 200години - - - калчотене на ГАЛЕНА ,МАЛЕНА ПРЕСЛАВА къв да му е премиера освен бат Бойко футболиста !
228
6
 
6
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 6 години
нема такава държава !!!
227
4
 
5
 
! Отговори
Слай Трифоно преди 6 години
бат Бойко и елитните мафиоти ,патриоти,депесари ,седесари,бесепари и т.н.как се подиграха с народу евала !
226
6
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До Анонимен 239.Въпрос на лично усещане. Аз не харесвам Трифонов, защото считам, че е ***, алчен стиснат, безскруполен и нагъл селски тарикат, който от край време паразитира на гърба на доста по-талантливи "приятели". И имам съвсем обективни наблюдения, за да си мисля така.
225
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Кво искате от политици зачеркнали 3500 000 хора гласували на референдума !освен затвор и разпускане на парламента !
224
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може ли някой да обясни защо повечето са срещу Слави? Без сарказъм, сериозно, защо се случва това?
223
6
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
ППА Трифонов е изключително *** ***!
222
5
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Народът е ***, ама много ***. Трифонов не е народът, но имайки медийна изява можа да манипулира и излъга тълпата, да гласува за референдума му.Мерси! Парламент от местни мутри, чалгари и футболисти не искам! Няма нужда да хабим 4 или 8 години, за неудачни експерименти!Мажоритарния вот не прави избирателите по-умни, нито избраниците по-отговорни!Когато избирателите се научат да гласуват според програма, цели, срокове, резултати, изпълнение и изискват спазване на предизборните ангажименти чрез протест или бунт, тогава ще имаме демокрация!
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да разбирам ли, че до вчера сме живели в демокрация?
220
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слави е прав за едно нещо. Всички партии и депутати, ще бъдат изметени от народа, защото са престъпници и безделници.
219
4
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Отдавна е назрял момента с управляващите да се проведе разговор в друга тоналност и съвсем по различни инструменти
218
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой беше тоя слави, че не се сещам ?
217
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парламента е едно блато пълно с тиня и тинята трябва да се изпомпа за да се прочисти блатото.