Дажба! На ден една българка става проститутка в Евросъюза

За последната година 400 жени са потърсили помощ
Обновена: 22 юни 2017 07:17 | 22 юни 2017 07:08, Петя Славова
72
Дажба! На ден една българка става проститутка в Евросъюза
Снимка: Reuters

По една българка дневно става проститутка в страна от Европейския съюз. Това показват данните в публикуватана за обсъждане Национална стратегия за борба с трафика на хора за периода 2017-2021 година.

Според цифрите там само за последната отчетна година помощ са потърсили близо 400 жени, които са станали жертви на трафик и са били превърнати в компаньонки.

Само тази цифра води до извода, че почти по една българка дневно е принудена да продава тялото си. Според експерти обаче цифрата е много по-голяма, тъй като много момичета остават анонимни и не се обръщат към полицията и институциите.

Официалните данни сочат, че най-често млади момичета до 25-годишна възраст заминават за Германия, Холандия, Белгия, Кипър, Италия и Полша, за да упражняват най-древната професия, пише "Монитор".

При последното преброяване само пълнолетните са били 353. 29 пък са били девойки, които все още не са навършили 18 години. Те са били основно от провинциални градове.

В същото време бившите проститутки, които са успели да се спасят, ще бъдат записвани в бюрото по труда, за да могат отново да се интегрират в обществото. Това предвижда Национална стратегия за борба с трафика на хора 2017-2021 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
14
 
4
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Славянския ген не прощава....
23
5
 
16
 
! Отговори
Кантонерките в БГ преди 6 години
До НаследствоВ периода 1850-1945г за който има данни в архивите:В Софийските бордеи са били основно австрийки и сръбкини.В Шумен и Русе унгарки и чехкини.30 години след 5 вековно робство България е 6 та икономика в Европа а 30г. след 50г. комунизъм последна в ЕС......
22
9
 
12
 
! Отговори
Наследство преди 6 години
Моралът по времето на Царска България в такъв, че труженичките в публичните домове са основно чужденки. А като наследство комунярите ни оставиха една морално съсипана нация, видимите резултати, от което се виждат всеки ден по улиците на страната...
21
6
 
9
 
! Отговори
losHo преди 6 години
До 24Повечето са българки от малцинствата. т.е. разбирай ***, туркини. Както в Турция си имат *** общество, така и ние си имаме. Иначе е една голяма заблуда това с "трафика" на жени. Може би едно 5% са насилствено принуждаваните да проституират. Другите 95% са абсолютно доброволно.
20
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво друго да работи една циraнka (туркиня)
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада ВЪРВИ ЛЕГАЛНИЯ ПАЗАР. ДАЛИ ПРОДАВАШ ОРЪЖИЕ ИЛИ СЕ п.р оституира ТРЯБВА ДА СТАВА ПО ПРАВИЛАТА. ИМА СИ МЕСТА С ВРЕМЕ .ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ ОРЪЖИЯТА СЕ ПУСКАХА С ПАРАШУТИ В АФРИКА А ПАРИТЕ НЕКОЙ ПЪТ И НЕ СЕ ПОЛУЧАВАХА.
18
4
 
6
 
! Отговори
Просто питам преди 6 години
А в съветския съюз как е било?
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 14И аз така си мислех, но жената изглеждаше спокойна, здрава със скъпи бижута и дрехи. Това не беше бита и принуждавана жена. Сигурен съм.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прочетете за такива момичета. Които се спасяват са защитени домове. Сменят си самоличността, докато се интегрират в обществото без да се свързват с близки и познати.Защото и техните близки и познати са в опасност, колкото тях. С тях работят психолози за да се отърсят от преживяния тормоз.Нали се сещате,че денонощно са пребивани и изнасилени за да се пречупят. Заплашвани.Държат ги гладни, жадни.Те за това стават,като невидими за обществото. Я прочети за техния ад.На какво са подложени.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗНОСА на ОРЪЖИЯ ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ .Е КАТО п. Р.оституцията САМО НЕЛЕГАЛНО. НА ЗАПАД ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО И С ТОВА ПАРИ НЕ СЕ ПРАВЯТ.МОЖЕШ ДА ЯДЕШ И ПИЕШ КОЛКО ДЪРЖИШ , НО ПАРИ НЯМА ДА НАПРАВИШ.
14
3
 
22
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Великия демократичен запад, който се храни с човешка плът - роби и няма измъкване от там защото всичко е демократично и критика не се търпи БХК що не върви да разседва сексулната екплоатация на жени в Амстердам или Испания ?Защото там ще изчезне някой активист и на никой ама на никой няма да му пука защото запада се е маркирал като източник на демокрация и такива събития не съществуват реално. Не ходете да им работите винаги лъжат за условията.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ги държат гладни,жадни,голи и боси.Треба са слаби,кожа и кости.Апартаменти.. !!!???Това са измислици.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никога не сме изнасяли нещо на запад........................Това е абсолютно НЕВЯРНО!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярваш ли си ? Тя е на една вафла, кутия цигари и кафе дневно.Ти...апартамент!? Ти не четеш ли подобни статии.
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ПО ЕДНА?всеки ден десет украинки започват тази професия в европа.
9
0
 
10
 
! Отговори
hmn преди 6 години
стига бе, само по 350 на година ли? че те само толкова дават фира по кофите от свръхдози и недоволни клиенти. Как ще запълним контингента?
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До PilotТоест хранихме Русия която буквално нямаше хранителна индустрия и внасяше всичко от сателите си с които се беше опасала. Храните никога не са били конкурентноспособни на тези в Европа. Никога не сме изнасяли нещо на запад.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОМЕЙКИТЕ ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ В ЕВРОПА. ЕДИН ПЪТ ЕДНА СЕ ХВАЛЕШЕ, ЧЕ КАТО МИНЕ ПРЕЗ ЕДИН ВИЕНСКИ ТРАМВАЙ, ИЗЛИЗА НАЙ-МАЛКО С 200 ЕВРО (В НЯКОЛКО ПОРТМОНЕТА)а тя работи по цял ден, минава през много трамваи.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да са Освиенцим.
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечтата на тези жени е да си намери МЪЖ. В ЕВРОПА. И мечтата на военния е да се пенсионира рано и то с пари. И едните и другите за работа не стават ФАЙДА ОТ ТАКИВА НЯМА.