Нови мерки: Спират от движение коли без катализатори

Пунктове за ГТП без лиценз, пуснат ли такива автомобили
26 юни 2017 09:04,
344
Нови мерки: Спират от движение коли без катализатори
Снимка: архив, Reuters

Както се правят проверки за неизправност на колите, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение, обяви министърът на екологията Нено Димов.

"Както не можете да карате кола, която има неизправна спирачка или кормило, така би трябвало да не може да карате кола, която има проблеми с очистващата система. Или изобщо няма катализатор", смята той.

"Съсредоточили сме се върху проблема с катализаторите, защото той ни помага да решим един от главните въпроси - чистотата на атмосферния въздух", каза Димов пред 24 часа.

Още по темата

Според него единият проблем е при първата регистрация на колите в страната. В пунктовете масово няма апаратура, която да измерва нивата на отработените газове, и се прави регистрация, без това да е проверено.

Вторият проблем са годишните технически прегледи, при които колите масово се пускат или без катализатори, или с неизправни и за това няма санкция.

Според министъра е важен и контролът по пътищата. "Както се правят проверки за неизправност, така трябва да се прави и проверка за катализатор. И да се вземат мерки, включително и спиране на колата от движение", коментира Димов.

Работна група от няколко министерства изготвя промени в нормативни актове. Димов смята, че пунктовете за технически прегледи, които пускат коли без катализатори, трябва да остават без лиценз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този министър ще повлече правителството на Боко 3. До това опряха сега. Явно има далавера да се внасят катализатори и някой ще спечели много. Типично герберастка работа. Горивата са трагични, всеки знае разликата от същите в Италия, Германия, Австрия, Италия. Това няма да направят но ще душат средния българин отново. До кога? Много търпим тези кретеноиди.
295
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не иска да кара 25-30 годишна трошка. Ако се вдигне стандарта на живот нещата ще се случат по естествен начин много бързо. А с тези горива никакви катализатори не вършат работа. Нова кола за 30 хиляди километра запуши FAP филтъра и се наложи да го махна заедно с катализатора. Данъка над 100 коня няма никакво облекчение дори да имаш евро 20. Въобще всичко е сбъркано. Сега ще корумпираме пунктовете и полицията с нова хранилка. Или на НАШИ ще дадем лиценз за внос и монтаж на катализатори.
294
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
има си изисквания за газовете ако ги покриваш няма значение дали имаш катализатор и на колко години е колата ти.
293
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко сме оправили, до това стигнахме. СМЕШНИЦИ!!!
292
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги спират тези които нямат катализатори!Стига да ни тровили!
291
0
 
10
 
! Отговори
Bedej преди 6 години
Ami busove, trenove, samoleti, traktori, kombaini, tankove...beteeri, parahodi, cherkvi, paraklisi, monastiri...?! Tam mnogo dimi...
290
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kontrola e waven no katalizatora e poslednoto ne]o , koeto preì
289
0
 
14
 
! Отговори
mema20 преди 6 години
А какво ще стане с колите излезли от завода без катализатор , като Пежо 106 или Ситроен Саксо?!?
288
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ne wqrwam da stane skoro
287
3
 
10
 
! Отговори
Смешни преди 6 години
А колите участвали в убийство на пътя защо не се спират от движение. Като на тази *** от Пловдив където уби полицая.
286
2
 
18
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Ало министърчето,що не сложите катализатор на КРОНОШПАН и НЕФТОХИМ БУРГАС.После може и на колите.С катализатор или без,данъците едни и същи.
285
22
 
6
 
! Отговори
к преди 6 години
До така деКато нямаш пари не ти е мястото да си купуваш кола
284
0
 
14
 
! Отговори
айде парламентааааа преди 6 години
Само когато изгоните *** през девет планини в десета,само тогава въздуха ще е по-чист.
283
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А МВР-то що да не купи по един катализатор,на всички чиито катализатори са били откраданати и ненамерени в последствие!
282
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно като дойде зимата, ще трябва да изметем Батко Буби и т.н. ПатрЕоти. Нищо за по-добро заплащане, нищо за качествени горива като в Германия, нищо за качествено построени пътища, ошушкани от крадене. Само по-високо цени на всичко, крадене от държавните поръчки, заплахи и вдигане на такси и глоби. Този министър на екологията да започне да спира коли от движение и ще повлече правителството. Чакайте първите сметки за тока и парното, да спират колите и ще видите какво ще се случи.
281
0
 
23
 
! Отговори
ййййй преди 6 години
Разделяй и владей,девиза на Боцмана от ГРОБ.
280
2
 
21
 
! Отговори
така де преди 6 години
А може ли даващият тази идея да купи поне на десетина души нови автомобили с КАТАЛИЗАТОРИ?
279
0
 
41
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Първо трябва да спрат кражбите на катализатори, за да имат хората катализатори по колите. Една нова или почти нова кола е с катализатор, докато крадеца не я добара и катализатора го няма. МВР си почесват д-то, а някакъв министерче ни казва, че трябва да си сложим, нов катализатор, когато ни го откраднат, за да може крдаците пак да го откраднат. Грижи се за хората си (крадците) това министерче,
278
0
 
22
 
! Отговори
1 преди 6 години
А "дъртите" Астри на КАТ, как са с катализаторите?
277
0
 
4
 
! Отговори
хи-хи преди 6 години
До АнонименИдиот такъв.Ще мина да ти взема вратите, ще ти сваля и тавана,! Технически годна е.Покрива изискването за газове, имаш си и гуми и спираш.Сори , ама ти да не си на 15?