Агресия срещу лекар? Примитивно е, скочиха от БЛС

Съсловието предприема действия срещу нападенията над медици
47
Агресия срещу лекар? Примитивно е, скочиха от БЛС
Снимка: архив, БулФото

Агресията срещу лекар е израз на човешка примитивност и заслужава най-сурово законово наказание. Това се казва в позиция на Българския лекарски съюз по повод побоя над лекарката от "Шейново" д-р Албена Гагова.

От организацията посочват, че "за пореден път се сблъскваме с крайно недопустимо поведение към лекар, към лице, което полага грижи за здравето на пациентите, а в този случай се грижи за два живота - този на майката и на новороденото й дете.

Още по темата
Тежкият побой над д-р Албена Гагова, всепризнат АГ-специалист и уважаван лекар, е поредният израз на осъдително и недопустимо поведение към медик.

БЛС няма да остане равнодушен към тенденцията на агресия срещу медицинското съсловие, която придобива нереални измерения, стигайки до крайна фаза на саморазправа - тежък физически побой, се допълва още в позицията.

Българският лекарския съюз ще предприеме всички възможни действия за превенция на агресията и ще направи всичко по силите си, за да се увери, че законовият инструментариум ще сложи край на това грубо и неоправдано отношение към всички медицински лица, пише още в нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
1
 
! Отговори
Продължение преди 6 години
Честно да ви кажа, искаше ми се да я убия тая медицинска сестра. Правеше всичко напълно целенасочено и нагло. Ако я бях шамаросал щяха да ме изкарат някакъв там австралопитек без мозък, а говоря 4 езика свободно + още 2 с някакви грешки... В мен ли е грешката, драги зрители и радиослушатели? В мен ли е грешката, че всичко човешко в мен се бунтува срещу такива хора? Кой смее да ме обвинява в агресивност? Нещастници некомпетентни корумпирани? Въпроса не е в плащането - има си каса, там плащам!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масйка ми почина от рак на дебелото черво. Оказа се, че една лекарка, която я е оперирала преди това за други неща, го е видяла навереме, но не е предприела нищо за да вземем мерки. Лекаря, който я оперира беше свестен. Но пред очите ми медицинска сестра рекетираше пациенти с онкологични заболявания от селата за по 2 - 3 лева и монети за да осигури място за сядане на хора, които трябва да лежат... Рекетираше хора в много тежко състояние, като ги викаше не по ред и ги държеше прави. Следва...
31
0
 
3
 
! Отговори
онко-болен пациент с преди 6 години
съм от 7 годиниМога да изкажа искрената ми благодарност към лекари е сестрите ,с които имам постоянен достъп.....1. не съм видял някой от персонала да притеснява пациент за пари под масата!2.ясно виждам как изнемогват по липса на време ....малко са ,а пациентите напрегнати и неспокойни .......и двете страни имат своето право....изплашения пациент иска топлина ,внимание и време за разговор.......а сестрата и лекаря ги чакат още 25-30 човека .......и всеки от тях има своето право......
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето една лекарка ме заплаши, че ако не участвам в експериментално лечение с нов препарат няма да ме лекува. Ами, смених си лекарката. Един друг... абе не ми се разправя. Някои медицински сестри и те не са стока... Пак не ми се разправя... Това не е ли агресия? Айде малко по - реално да го дават лекарите и да не заплашват пациентите с разни публични изявления, ами да си оправят малко кочинката! Че понякога и ние пациентите не се траем е истина, но аз съм кротък човек. А май вече не бива...
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията срещу пациент е още по - примитивно. И се надявам лекарите да го осъзнават. А в минимум 40$ от случаите, в които съм бил при лекар, съм бил агресиран по един или друг начин. В поне още 40 съм бил лъган, подвеждан или са ми изписвали неправилно лечение, за което да плащам. Това колко примитивно е? А колко примитивно е и да ми кажат от коя апрека да си купувам неадекватното лечение?Лекарите трябва да започнат да се замислят как 10% от тях създават отрицателно отношение към гилдията...
28
0
 
0
 
! Отговори
Jack Bauer преди 6 години
До Анонимен какво уважение да имат като пациентите ги бият. Вярно сигурно има и лекари, които си заслужават боя, но в конкретния случай не е така! Лекарката му е казала че ще може да му даде плацентата в понеделник, а не му е отказала да я даде. Има си правила като не ги спазваш мястото ти е в затвора.
27
0
 
2
 
! Отговори
Jack Bauer преди 6 години
След всяко насилие над лекар някой казва :"Трябва да се вземат мерки" и нищо не се предприема. Само си говорим да изкажем съпричасност.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примитивно е Да, но недоумявам на вас не ви ли е скучно да сте толкова съвършени и уникално алчни.
25
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекарите нямат уважение към пациентите; наследено от соцаРазбирам ако не се плащаше , да. Окради го, вземи му плацентата,излъжи го .Но сега си плащат , имат си договорени отношения с лекар и се изисква уважение.
24
3
 
10
 
! Отговори
Mobb Deep Prodigy преди 6 години
А колко пъти се сблъскваме с недопустимо лекарско поведение ? Преди години се бяха гаврили с човек на операционна маса, искат пари за операции, държат се нагло, бяха убили едно бебе, че имало незнам си какъв ред за кабинета, симулират операции за да точат касата, брат ми се задушава на нервна почва, личната изтърсила, че е с болно сърце ибтака се живеело 2-3 години, друг го плаши с диагноза, за която са характерни инфарктите, той е на 29 ... оказва се на нервна почва. Къде им е етиката ???
23
1
 
7
 
! Отговори
65 преди 6 години
А какво зтана с пребитата камериерка?Защо се мълчи? Защо нещата са еднопосочни?Защо съм в хотел ми се кланят до земята от учтивост,а джипито ми задава *** въпроси и физиономии,че искам талон за специалист?Иедните са търговци идругите.Ама честно да ви кажа_едните заслужават леко да ги пошляпват отвреме навреме.Лекичко_профилактично.Да не забравят Хипократовата клетва.
22
2
 
14
 
! Отговори
Не на насилието преди 6 години
- Да искаш пари за лечение от човек ,който плаща осигуровки цял живот също е насилие.- Да се държиш арогантно и подигравателно с болен от рак също е насилие .- Да прикриваш грешките си и на колегите си ,дори когато цената е човешки живот пак е ?- Да се имаш за недосегаем,ненаказуем господар на живота на хората какво е ?Не оправдавам побойника , но е крайно време да се вземат мерки в здравната с-***.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо няма снимка на побойника.Само Перата ли ще се перчи по страниците на вестниците
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примитивно е, но все пак живеем в примитивна държава с примитивен народ.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба му все плаценти е събирала.Импотент смотан
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя побойник, ако беше " генетик", щеше да познава законовия път да се сдобие с плацента.Щом е тръгнал да бие, значи е знел, че по законен ред няма да придобие тази плацента
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Блс " скочило"? Да, ама симнолично,разбира се.Палячовци.А от НЗОК потриват доволно ръце.Нито дума в солидарност с лекарите
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Примитво, но безспорно ефективно! :D
15
9
 
9
 
! Отговори
Зарежете ги и толкоз преди 6 години
Просто следващия път като ви влезне в кабинета някой, който спомене за хомеопатия и аюрведа не ги лекувайте. То естествения подбор си знае работата. Да си се лекуват със слънчеви лъчи и да се махат по-бърже, барабар със семействата си, че и те смахнати
14
3
 
14
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Ако продължава така,скоро лекарите също ще почнат да бият пациентите си вместо да ги лекуват...За тази простория в статиите с бити лекари,голяма вина имат медиите,защото още при първия случай трябваше да се замълчи,а биячът да получи строго наказание сто тояги на голо и нямаше да има *** последователи,а то не се направи нищо,раздуха се и случаите започнаха да зачестяват лавинообразно. Сега ще почнат побоища между българи и ***,което може да прерастне в нещо много по-голямо-етнически сблъс