Беър Грилс към родните скаути: Никога не се предавайте!

Предстоят новите епизоди на българския сериал "What It Takes to Survive"
7 юли 2017 19:43, Анисия Иванова
14
Беър Грилс към родните скаути: Никога не се предавайте!
Снимка: Facebook

"Никога не се предавай!" е посланието на Беър Грилс към българските му последователи. Прочутият британски пътешественик, писател и телевизионен водещ, се оказа почитател на наш интернет сериал за оцеляване сред природата "Какво е необходимо да оцелееш"/"What It Takes to Survive".

Грилс, главен скаут на Световната скаутска организация, "признал" това пред авторите на филма - Цветан Найденов и Светослав Атанасов - планинари, любители на приключенията и скаути, при кратка среща на летище София.

"Казахме на Беър, че се опитваме да популяризираме скаутската общност в България, а и по света, като последните три години правим уеб сериал за оцеляване, наречен What It Takes to Survive, чрез който предаваме на зрителите ни техники за оцеляване и интересни трикове, които да са им от полза във всекидневието. Освен това имаме пълната подкрепа на Организацията на българските скаути и се стараем да помагаме с каквото можем", разказа Цветан Найденов.

Беър бил запознат с българския сериала, гледал няколко епизода и бил силно впечатлен. Поздравил авторите и ги насърчил да продължават в същия дух, пише БТА.

"Казах му, че съм бил в неговата академия - Академията за оцеляване на Беър Грилс, във Великобритания и съм изкарал инструкторски курс", каза още Цветан.

Нашите скаути получили след разговора автографи от Беър Грилс с послание "Никога не се предавай!". Грилс е снимал и видео с послание за скаутите, в което участват и тримата българи, което може да се гледа в официалните му профили в Instagram и Twitter.

Прочутият британски пътешественик е получил като подарък пълна енциклопедия на България, за да се запознае с нашата страна.

"Много приятно го изненадахме и изключително много се зарадва, включително на пожеланията, които му бяхме написали на титулната страница. Подарихме му и скаутска връзка в българските цветове, тениска на организацията и дискове с трите пълни сезона на нашия сериал. Каза, че не е очаквал толкова топло посрещане и благодари - както на нас, така и на Организацията на българските скаути. След това ни пожела успех и побърза да си хване самолета за вкъщи - след уморителните снимки за следващите епизоди на "В дивата пустош с Беър Грилс" /Running Wild with Bear Grylls/, които направи с екипа си на наша земя", разказа Цветан Найденов.

По думите му, срещата с Беър е показала още, че нещата в България могат да се случват и бъдещето на скаутите у нас е обещаващо.

Двамата ще направят три лагера с деца през целия юли на тема оцеляване сред природата, а после ще снимат нови епизоди за сериала.

"Беър Грилс ни даде допълнителен стимул да продължаваме смело напред със сериала, така че съвсем скоро очаквайте информация за новите епизоди, които предстоят в профилите ни в Twitter, Facebook, Instagram и YouTube", допълни Цветан.

"Излезте и се впускайте в приключения, но бъдете умни, пазете се и се забавлявайте!", призовават двамата автори още от първия сезон на сериала, като обясняват и показват как да оцеляваме в опасни ситуации, като пазим природата и щадим животните.

Авторите сами се определят като големи ентусиасти, които всеки ден учат и откриват нови неща. И тъй като се занимават още с кино и всякакви видове спортни и екстремни активности, решили да представят скромния си опит на всички, които имат желание да се запознаят с някои начини на оцеляване, като всички техники са лично изпробвани и проверени от тях.

Екипът е най-важен за оцеляването сред природата, убедени са младите планинари. Техники при първа помощ, изработване на капани и оръжия за лов, готвене, дебнене и камуфлаж, техники за самозащита и безопасност, прекосяване на реки, са сред нещата, на които могат да се научат зрителите от втория сезон на сериала. Показани са и различни техники при различни обстоятелства за даване на първа помощ - възстановяване на дишане, шиниране, вдигане на пострадал, външни рани и други.

Реакции при затрупване от лавина, при попадане в ледена вода, приготвяне на лека закуска с червеи, изработване на снегоходки, палене на огън са сред акцентите в третия сезон на сериала. Любопитно е също, че в него има епизод с гафове и несполучливи кадри /bloopers/, както и биографичен - с повече информация за двамата инициатори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз бих препоръчал на господин Грилс да тръгне да си вади документи за нещо си в България /без да дава рушвети/ та да го видим колко струва. Пред нашата бюрокрация природните стихии са забавление за подрастващи
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му дадат бг пенсия и да изкара половин година!Е тва е на ръба!!!!!!
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя след снимките лупа само блек ангъс ,ама иначе ...и 3 готвачи ходат по него!
7
0
 
0
 
! Отговори
Кебапчета преди 6 години
Последния индианец пиеш огнена вода .
6
4
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Аман от "звезди"Отварят Уикипедия прочитат тва онова и се започват едни сополиви изказванияДошъл лятото да ни учи как да оцеляваме в планинатаЕла зимата бе тарикат
5
5
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ казва едно третокласно британско актьорче което снима и след снимките се прибира на топло/хладно(според сезона) в хотелчето, а вие му вярвайте на този ***
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецо Мечката срещу Bear Grylls. Цецо пусни го в Столипиново за едно нощ, да види разнообразието на дивата природа. Той ще те заведе в Бронкс и ще сте квит.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Сливенско да отиде да поживее! И пиенето на урина няма да го спаси.
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ,ако поживее малко в бг реалноста ще се самоубие за няколко месеца.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да остане в някое село в Северозападна България за да разбере какво е това нещо Оцеляване на ръба.