Доброволци ремонтират стари колела за бедни деца

Всеки може да изпрати велосипед или части
10 юли 2017 20:53, Елка Василева
3
Доброволци ремонтират стари колела за бедни деца
Снимка: "Труд"

Благотворителна инициатива на велоработилницата 1bike е зарадвала близо 500 бедни деца с подарък колело за три години. Кампанията "Колело за смет, за дете велосипед” стартира през 2015 г., когато доброволци се събират в Дряново и започват да ремонтират и обновяват стари велосипеди.

Целта е колелата да достигнат до деца, които нямат възможност да си купят нови.

В кампанията може да се включи всеки, който пожелае. Децата, на които се даряват ремонтираните колела, са на възраст от 3 до 19 г. Агенцията за закрила на детето изготвя списъци кои отговорят на условията да получат подаръка, пише "Труд".

Етапите на инициативата са три. Първият е събирането на стари и непотребни велосипеди и велочасти. За целта организаторите се обръщат към хората, които искат да дарят своите стари и непотребни колела.

Те могат да ги изпратят по куриер до работния център в Дряново или да ги оставят в някои от приемните пунктове в София, Пловдив и Дряново.

Вторият етап е процесът на ремонтиране на велосипедите, който се осъществява в работния център в Дряново. Там в продължение на няколко уикенда се събират доброволци, които помагат за обновяването на велосипедите.

Накрая ремонтираните велосипеди се доставят до децата.

На 1 юни 2015 г. за Деня на детето са дарени първите 70 велосипеда на деца от Дряново.

През 2016 г. са ремонтираните 300 велосипеда. Те са дарени на деца от Попово, Кнежа, Лом, Нова Загора, Кубрат и Етрополе.

Тази година инициативата успява да достигне до 120 деца – от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в с. Дрен и други, настанени в приемни семейства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Дрянововелосипед1bike
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 6 години
Дайте жокер за София - мога да даря 3 колела, май и четвърто.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво