Протест на родители в СМГ: Уволнен учител - ощетени ученици

Децата не бива да са заложници, настояват майките и бащите
10 юли 2017 11:23, Анисия Иванова
45
Протест на родители в СМГ: Уволнен учител - ощетени ученици
Снимка: Dnes.bg

Протест на родители и ученици се проведе в двора на СМГ. Причината - 10 учители остават без подновени договори в гимназията, а учителката по математика в 10-и клас Петя Тодорова ще бъде уволнена дисциплинарно. Родители се събраха да изразят несъгласието си и да съберат подписи в нейна подкрепа.

Директорът на Математическата гимназия Антони Стоянов посочи пред bTV, че Тодорова е уволнена заради умишлено ощетяване на интересите на децата от СМГ.

Тя е била назначена като част от комисия на състезанието "Европейско кенгуру". Функцията на комисията е да класира ученици в национален кръг, а залозите са големи – стипендии. По думите на директора Тодорова се е подписала под списък с класираните деца, където фигурират само ученици от частната математическа гимназия. Ощетени са 130 деца от СМГ, като нито едно от тях не намира място в класирането, обясни директорът.

Двама от членовете на комисията са представители на частни учебни заведения, допълни още Стоянов.

По думите му по този начин Петя Тодорова съзнателно ощетява едни от най-силните ученици в България и заявява, че кариерата й в комисията и интересите й в частната гимназия са по-важни от СМГ.

Според родителите Тодорова е прекрасен човек и преподавател с големи качества, който сплотява децата да печелят големи състезания.

Децата не бива да стават заложници на такива казуси и да бъдат лишени от добър учител, заявиха протестиращи в двора на гимназията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
14
 
8
 
! Отговори
Засегнат преди 6 години
До Раздвоен, коментар 21: Всеки, който се е явявал на състезанията от високо ниво, участващи в определяне на нац. отбор, а и не само на тях, знае за какво лобиране и писане на точки става въпрос. Като в дъното на тинята е Шаркова, бивш преподавател в СМГ. Не й прави чест да върви по този начин срещу училището, което я е изградило като професионалист и име в математиката. Но може би и на нея й се нарежда, във връзка с методите за налагане на ПЧМГ.
19
6
 
18
 
! Отговори
Цанкова преди 6 години
Детето ми беше прието тази година за осми клас в СМГ,но поради ред лични причини не я записахме .Като чета коментарите след статията,май няма за какво да съжалявам,че ще учи в местната математическа гимназия.
18
3
 
6
 
! Отговори
Раздвоен преди 6 години
"Налагането на ПЧМГ с агресивна реклама и непочтени средства"Какво значи това, може ли два-три примера?
17
29
 
8
 
! Отговори
Засегнат преди 6 години
Госпожата цяла година загатваше, че играе против интересите на училището и по-скоро се усещаше като комбина на Шаркова, за която запознатите знаят, че правила няма и заради нея състезанията в последните години станаха пълна пародия. Налагането на ПЧМГ с агресивна реклама и непочтени средства води до раздвоение на СМГ, което е жалко. Като си нямат състезатели и учители, си ги осигуряват на гърба на доказалите се.
16
3
 
25
 
! Отговори
Светла Ш. преди 6 години
Да, на мен също са ми звъняли да просят лепта, че като си завършил СМГ значи си длъжен да цакаш финанси я за библиотека, я за ремонт. Защо, щом бившият зам. министър Стаматов в едно интервю от среща бе заявил, че МОН е дало всичките 3 млн. лв. за ремонтни дейности? Сестра ми продължава да учи там и майка сподели, че на всяка родителска среща все различни се оказват спомоществователите на ремонта- ту Фондация "Америка за България", ту Общината, ту Фибанк и др., ама пак парите не стигали. Защо?!?
15
36
 
8
 
! Отговори
Учител преди 6 години
Познавам госпожа Тодорова и моето дете, на което тя преподаваше беше ощетено, заради нейните "ученици, който си ги пази със зъби и нокти". Познавам и Директорът - справедлив човек - браво. Има справедливост.
14
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имах честта да разговарям на два пъти с г-жа Тодорова по повод курсовете за подготовка в СМГ. Впечатленията ми от нея са повече от отлични. За мен тя е учител с главни букви, напълно отдаден на професията си.
13
7
 
36
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Антони действа като типичен гербер ..... жалко ... беше добър учител. А за г-жа Тодорова едва ли има някой, който да каже лоша дума.
12
5
 
32
 
! Отговори
Л. Георгиева преди 6 години
До ИваПрава сте за новата директорска заповед, но наистина ли мислите, че тя е в полза на учениците, а не в името на повечето пари за СМГ? Стоянов сам каза, в обясненията си за уволнението, че след гафа с протокола от ЕК започнало да се говори от родители и ученици, че те трябва да ходят вече на курсове по математика в някое частно училище, а не в СМГ и по този начин Тодорова "уронила престижа" на гимназията. А всъщност директорът се бои, че ще загуби пари от платените курсове на гимназията!
11
6
 
43
 
! Отговори
соня преди 6 години
Познавам Петя Тодорова. По-скоро би се борила със зъби и нокти за своите ученици и тези на СМГ, отколкото да ги ощети. Това уволнение е страничен ефект от борбите в СМБ. Там главно действащо лице е Сава Гроздев. Учениците на Петя завършиха 10клас, тоест през следващите 2 години те ще са основните играчи за националния отбор на БОМ и МОМ. Там обаче ръководители на отборите са математици от друга клика. Петя се оказва някакъв буфер.
10
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДИРЕКТОР НА УЧИЛИЩЕ - ТОЙ КОЛИ, ТОЙ БЕСИ...НИКОЙ НЕ ГО КОНТРОЛИРА.ФЕОДАЛИЗЪМ.
9
11
 
25
 
! Отговори
Иван Д. преди 6 години
Ива, истината е, че никога директорът не е командвал в СМГ, а точно учителската математическа клика. Поради тази причина децата учат близо 10 ч. седмично математика, а само 1 ч. информатика (със СИП и ЗИП те стават общо към 3 ч. на седмица), въпреки че и двата предмета са равностойно представени като профилиращи в дипломата им за средно образование. Толкова малко се учат ИТ, защото никой учител не иска да си губи математиците, които се отказват от състезания веднага щом навлязат в програмирането
8
16
 
25
 
! Отговори
Ива преди 6 години
Нека си кажем истината- в СМГ воюват две учителски клики от математическата гилдия, а директорът се чуди на коя да угоди. Излезе със заповед преподавателите в гимназията да са само с едно работно място- сиреч да работят единствено в СМГ, а не и в ПЧМГ примерно и сега недоволните даскали искат да го сменят. А това му решение помага най-вече на учениците, защото ще им спести по-голямата конкуренция на състезанията, щом същите учители няма пак да подготвят други състезатели и то в частни училища.
7
7
 
42
 
! Отговори
Станева преди 6 години
Мотивите за уволнение са смехотворни. Госпожа Тодорова е подписала протокола с допуснатите ученици, тъй като комисията не е имала официални резултати на другите участници, състезавали се при организатор СМБ. Ако някой има вина протоколът да изглежда така, то това е Съюзът на математиците в България, които не са подали в указания срок нужните резултати. Госпожата си е свършила работата безпристрастно.
6
6
 
26
 
! Отговори
Михайлов преди 6 години
"Кошерът с оси" го размърда този материал. Само дето ръководството на СМГ не разбра, че ученикът е посочил като "вербален мъчител" не уволнената Тодорова, а учителката Ангелова, която продължава да е преподовотел в гимназията. https://glasutnamladitehora/2017/06/28/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F/
5
5
 
43
 
! Отговори
Грег преди 6 години
Както казах познавам Петя от 17 години, Петя никога ама никога не би ощетила никой още поевече учениците си ... Това са тотални глупости , натапят я за нещо , което не е била съгласна и намират някакъв повод ...
4
35
 
13
 
! Отговори
шщд преди 6 години
И каква файда има от такъв учител, който подготвя добре собствените си ученици, а после в най-важния момент им реже главите?
3
5
 
48
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Антони, май не си наясно с Кодекса на труда. В съда освен,че ще ти скъсат заднкика и ще въстановят учителката на работа.
2
7
 
51
 
! Отговори
Родител преди 6 години
Почтен и честен човек е Петя Тодорова! Явно директорът си разчиства сметките с неудобни за него хора! Срам!
1
7
 
56
 
! Отговори
Грег преди 6 години
Петя Тодорова ми е била преподавател по Математика в СМГ , випуск 2003-та съм. Тя е наистина изключително отдадена на учениците си и честен до глупост човек. Много добър математик ... спомням си , че 6 часа сутринта тя ставаше , за да решава задачи по математика и да подготвя упражненията по математика за деня. Съмняваме , че не е била съгласна с директора и са намерили начин да я уволнят ... Жалко , че всичко в БГ върви по някакви корупционни схеми...