Отиде си д-р Деянов, който от години болен лекуваше пациентите си

Той бе обявен за "Лекар на годината" през 2009 година
Обновена: 18 юли 2017 10:46 | 18 юли 2017 10:45, Красимир Ангелов
37
Отиде си д-р Деянов, който от години болен лекуваше пациентите си
Снимка: Dnes.bg

На 60-годишна възраст почина д-р Алекси Деянов, който въпреки че беше болен от дълги години, продължаваше да лекува пациентите си в село Арда и махалите около границата с Гърция, съобщава "24 часа".

Лекарят, който бе обичан от всички свои пациенти, бе с трансплантиран бъбрек от близо 2 години и продължаваше да лекува хората. Преди операцията пък, в продължение на години, той ходеше едновременно на хемодиализа, а щом свършеше отиваше да лекува своите пациенти.

Още по темата

"Бъбрекът, който ми е необходим, си засяга само мен. Другите пациенти са си пациенти", сподели преди близо 8 години д-р Деянов в интервю за Dnes.bg.

Тогава селото направи кампания за събиране на средства за трансплантацията на бъбрек на лекаря си. Тогава се събраха над 40 000 лева, като помогнаха и много лекари от цялата страна.

"Защо да се пенсионирам, чувствам се добре, мога да си работя и смятам, докато мога да работя, да си работя", заяви пред нас д-р Деянов. Тогава той призна, че след хемодиализа не се чувства никак добре, но въпреки това, когато му се обади пациент, той отива да го прегледа.

И след трансплантацията лекарят не забрави за своите пациенти. В последните месеци обаче здравословното му състояние се е влошило, като д-р Деянов е претърпял няколко операции на крайниците, заради гангрена.

През 2009 година, заради всеотдайната си работа, Алекси Деянов бе определен за "Лекар на годината". Удостоен беше и със званието “Личност на годината” от президентството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: лекарАлекси Деянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От философска гледна точка, защото този земен свят е измамен, привиден, истинският свят е духовният. Докторът вече е на по-добро място. Вечна му памет!
34
0
 
9
 
! Отговори
Бай Емо преди 6 години
Хора много, но ЧОВЕЦИ малко.Поклон пред Човека!
33
0
 
21
 
! Отговори
az преди 6 години
Ние, хората, дето се вика, не сме скали, които съществуват напр. по 100 млн. години, а биологичен вид с кратък живот. Но сред нас има човеци като д-р Деянов, които със сигурност заслужават да живеят повече, защото са от най-прекрасните представители човешки род. И все се питам защо дългият живот се дарява понякога на ***, сеещи злоба, омраза и отрова около себе си, а не на читави хора като Доктора. Божа работа. Върви спокойно във вечния си път, докторе, тук те помнят и почитат!
32
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радвам се, че нашето общество ражда такива сърцати хора и българи ! Именно те в най - голяма степен показват, че отделният човек и обществото като цяло имат бъдеще и потвърждават Христовата истина за смисъла на човешкия живот. Бог да приеме в мир душата му и нека всеки от нас според силите си да следва добрия пример на човеколюбие и себеотрицание ! Д - р Деянов, едно голямо Благодаря за всичко !
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отиват си истинските българи с големи сърца и остават печалбарите в лекарското съслловие/с малки иззключения/.
30
2
 
31
 
! Отговори
карина преди 6 години
Поклон ! Да почива в мир добрият човек !Безименен героизъм в днешно време ! Тих и велик !Нека се замислят тези, които все искат и искат привилегии и се питат защо някои лекари ги бият...
29
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко за свестния ЧОВЕК
28
1
 
59
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Поклон пред паметта му! Смъртта на този лекар с огромно сърце е срам за докторското съсловие! Толкова години чака за трансплантация.....поради липса на средства!!!!Чакайки, цялото му здраве се разсипа. Единия ден хемодиализа-другия при пациентите си. ЧОВЕК......!!!Трябваше неговите пациенти да започнат да събират средства, та да се раздвижат нещата! Ако беше СОФИЙСКИ ДОКТОР, а не селски доктор - без пари щяха да направят трансплантацията. Лекарски съюзи и какви ли не други-отпиши ги!
27
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано, предпочитам да съм здрав и да не съм "личност на годината". И всички вие сте така. И каква е тая държава, дето човек с бъбречна недостатъчност се налага да работи? Повръща ми се от коментарите ви.
26
2
 
50
 
! Отговори
Гого преди 6 години
Браво . Поклон, искам да чувам за такива доблестни хора, а не като Динко от Ямбол.
25
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАКЪВ ДОСТОЕН ЧОВЕК. ПОКЛОН
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поклон !Винаги има и добри хора!Но вече са рядкост!
23
0
 
22
 
! Отговори
до20 преди 6 години
За схемата с ТЕЛК в Самоков се знае от години , бат САЛИ не случайно беше депутат/инвалидите с болни бъбреци са неговите хора/
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми е ясна политиката ви на изтриване на коментари, но истината си е истина. Преди дни на пазара я нямаше жената, от която пазарувах. Жената, която я заместваше ми каза, че е много зле с бъбреците. Разказа ми такива страшни неща за това как се лекуват тези хора, че краката ми се подкоси ха. Голяма трагедия. Затова богатите бягат навън.
21
0
 
42
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Дълбок поклон пред Големия Човек!
20
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОКЛОН !!! НЕ ВЯРВАХ ,ЧЕ ИМА ТАКИВА ДОКТОРИ. И КАК ДА ВЯРВАМ КАТО ЕЖЕДНЕВНО ВИЖДАМ КАК ДОКТОРКА ОТ САМОКОВ ИЗПРАЩА РОМИ В УРОЛОГИЯТА НА ОКРЪЖНА БОЛНИЦА И СЛЕД ТОВА ИНВАЛИДИ ПРЕД ТЕЛК /ТАКСАТА СЕ ЗНАЕ/.ВСИЧКИ ИНВАЛИДИ ОТ РОМСКАТА МАХАЛА СА С БОЛНИ БЪБРЕЦИ.
19
2
 
67
 
! Отговори
Емилия Иванова преди 6 години
Поклон пред светлата му памет! Такива лекари обаче май не се срещат!
18
1
 
80
 
! Отговори
натъжен преди 6 години
Като прочетох поведението на този лекар, настръхнах! Шапка му свалям на този човек! В днешно време са голяма рядкост!Старите хора са казали - Господ бързо си прибира обратно свестните хора.Да почива в мир! Поклон!
17
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек за пример!Да почива в мир!
16
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече няма такива хора. Светла му памет.