МЗ запретна ръкави, започна рокади в болниците

Бордът на "Пирогов" е бил съкратен още в четвъртък
Обновена: 23 юли 2017 17:34 | 23 юли 2017 17:33, Веселина Йорданова
16
МЗ запретна ръкави, започна рокади в болниците
Снимка: архив, БулФото

Рокади в болниците в цялата страна е започнало здравното министерство. Със заповед на здравния министър проф. Николай Петров от четвъртък е съкратен директорският борд на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов", заявиха за "24 часа" от МЗ.

Директорът й проф. Асен Балтов запазва поста си към момента, а бордът ще остане само с трима души - директорът, представител на МЗ и доц. Христо Шивачев, който е детски хирург в болницата.

Подобна рокада вече е направена и в Александровска болница, но предстои това да се случи в още десетки лечебни заведения в цялата страна, уточниха от здравното министерство. Идеята на проф. Петров е навсякъде бордът на директорите да се състои от трима човека, а не от пет, каквато промяна въведе служебният здравен министър д-р Илко Семерджиев.

С намалянето на началниците се цели единствено да се намалят харчовете. Излишни пари се дават за още двама души в борда, обясниха от ведомството.

Рокадите не са част от предстоящи проверки, които здравното министерство ще прави по отношение на финансовото състояние и начина на ръководене на болниците.

В началото на юли, на заседание на парламентарната здравна комисия, проф. Петров разкри, че според доклад на ведомството само три болници в страната са на печалба. Тогава здравният министър обяви, че вероятно ще има персонални промени в ръководствата на болниците, без да уточни кои.

На същото заседание проф. Петров заяви и че здравното министерство подготвя обща сратегия за развитие на болничната помощ, която да включва правила за формиране на работната заплата, стопански разходи, както и такива за медицински изделия и лекарства.

Рокадите, които се извършват в момента, са именно част от тази стратегия.
 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Необходима е тотална смяна на Управителните тела и бордове на всички задлъжнели университетски болници.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стара Загора 2
Не само че ще е леш,ами още по-лошо ще става! Докато болниците се управляват на партиен принцип,така ще е ! Спомнете си кои бяха последните няколко директора на Киркович и всичко ще ви стане ясно!
13
2
 
7
 
! Отговори
Стара Загора 2 преди 3 години
Чета, че пишете за УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" АД, гр. Стара Загора .
Тъй като по стечение на обстоятелствата имам роднина в хирургията.
Ходя всеки ден в болницата, бившата Окръжна болница.
Беше най-добрата в окръга, в момента е окрадена до безобразие.
Леш отвън, леш отвътре.
Нито паркинг, нито улици, нито тротоари, кмет нямаме !
Вътре смрад на гнило и урина. Висят лампи над главите, стайте леш мръсотия без ремонти. Докторите и сестрите изнемогват .
Държавата е фалирала, клоуна Борисов вън
12
2
 
4
 
! Отговори
kech manqk преди 3 години
ne nqma da gi lekuvat shte gi gledat
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...а хората ще ги лекувате ли?
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реформи на реформите и така до безкрая, утре друг министър щр почне с неговите си бръмбари в главата и той ще си иде и.., тежко на жертвите, пардон пациентите
9
2
 
26
 
! Отговори
Цанева преди 3 години
Откакто въведоха думите джипи, направление, рецептурна книжка и НЗОК, нищо не е наред в здравеопазването ни. Хората без зъби, няма ни една коронка, да се поема от здравната каса. Само опашки в аптеките и в поликлиниките.
8
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стара Загора

Като си казал А, кажи и Б :), Я ни светни с какви пари се издържа отбора не Бирои ?
7
1
 
15
 
! Отговори
Стара Загора преди 3 години
Да не забравите статозагорската болница. Обществена тайна е че билничното бельо на държавнат болница в СЗ се пре ба цена 2 пъти по-висока от останалите болници в града. Защо ? А уж ЗОП (закона за обществените поръчки) е измислен точно за да няма такива безобразия. Отделно раздутия щат. Вземете се в ръце.
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много пари се окрадоха,много.За милиарди са измамите.Нито един Министър досега не каза истината на хората,а тя е по-тежка и от КТБ......
5
2
 
2
 
! Отговори
Надето преди 3 години
Хи хи хи.Добре.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,дано ! и Майчин дом и Военна болница и Стоматологичния факултет - стига с тези вечни наследствени права на няколко фамилии -то си им е бащиния вече -у тях и ножа и хляба. Докарайте доктори от германия и франция по -евтино ще ни излезе.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бетина Жотева само да не те разбере как го наричаш Пепи.
2
18
 
6
 
! Отговори
Надето преди 3 години
Всъщност Пепи Москов започна тези рокади,а сега други си приписват тези 'заслуги'.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ке да има оправия. Болни и бедни ке умираме.