Бизнес с измама на почивка: Как британците лъжат със застраховки?

Туристка се спъва, а претендира за подмяна на цяло чене
31 юли 2017 14:45,
21

Изобретателността на туриста бележи нови висини. Все по-разпространени стават случаите, при които почиващи у нас завеждат искове, след като се приберат у дома, заради инциденти, които са претърпели по време на ваканцията си в България.

Практиката е най-популярна сред британските туристи, а хотелиерите често дори не разбират, че срещу тях е заведен иск, докато не стане прекалено късно.

Оплакванията обикновено са оценени на крупни суми, а щетите от т. нар. инциденти - силно преувеличени, коментираха пред Bulgaria ON AIR директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов и журналистът и ПР Патриция Кирилова.

"Говорейки с един от хотелиерите в Слънчев бряг, той ми казва как негова туристка се спъва в асансьора. Връщайки се във Великобритания претендира за подмяна на цялото ѝ чене, което струва хиляди английски лири. Към него се предявява риск, че тя спъвайки се в асансьора, който не е спрял на ниво, той трябва да плати тази сума", разказа Румен Драганов.

По думиту му хотелиерите взимат нещата в свои ръце - по-твърдо защитават договорите си с туроператорите и все по-ефективно се борят с подобен тип застрахователни измами.

Той отчете положителна промяна по Черноморието това лято и в частност - в Слънчев бряг.

"В Слънчев бряг няма този шум и трясък, който е бил в последните години. Прави впечатление, че навсякъде се получават касови бележки... Друг комплекс става, когато някой забележи и започва да въвежда ред", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
роси преди 6 години
До vitoshawordкаква е тая книга бре?Аз чета Богатството не е застраховка ! :)
13
0
 
3
 
! Отговори
X преди 6 години
ПРАВИЛНО Е" ЧЕЛЮСТ"-"ЧЕНЕ" Е ТУРСКА ДУМА.НАЛИ СМЕ ПРОТИВ ЧУЖДИЦИТЕ! КАКВО ЩЕ КАЖЕ ПО ВЪПРОСА ВЛАДКО МУРДАРОВ-ЧЕНГЕТО?
12
0
 
0
 
! Отговори
Илиян до 8 преди 6 години
Прав си, нищо не казвам :)
11
1
 
3
 
! Отговори
vitoshaword преди 6 години
Потърсете и четете "Кралицата на краставиците" онлайн това лято. Струва си.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие това заслужавате.
9
2
 
10
 
! Отговори
читател преди 6 години
Слънчака скъп курорт?! Смешно е да се помисли.Я идете и вижте какво значи скъпи курорти из Испания например, Марбея със над 35 голф игрища, вижте техния слънчак, Коста дел Сол, пък тогава да си говорим за скъпи курорти.Сега у нас е масов алкохолен туризъм, с много малки изключения.
8
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
Каквото повикало, такова се обадило.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА в България можеш ли да си потърсиш правата ако закупената стока от теб се окаже дефектна или менте?Налагало ми се е да пращам един телефон, който не работи тотално към 9 пъти, в който ми отговарят, че работи правилно, след това се обадих на регионалният мениджър на тази компания, каза, че не ме чувал и аз почнах да викам, за да ме чува, но пак не ме чуваше, тогава му щракна, че телефона не работи, хах.9 пъти!
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"По думиту му" :D
5
4
 
17
 
! Отговори
Илиян преди 6 години
Британците са абсолютни ***. Живях там една година. В Плимут. Те ни научиха, че може някаква техника да я купиш и до един месец да я върнеш защото само не ти харесва. Що телефони сменяха така благородните британски тинейджъри не ви е в ума.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все пак допринесоха за лицензирането на "нов британски" спорт наречен балконинг. Ние по-рано му викахме иди0тизъм, но специално в тяхна чест му сложихме тунинговано име.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВНИМАНИЕ. П Р Е С Т Ъ П Н И Ц И
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГАД-НИ ПИЯ-НИ ТЪР-ТЕЙ. НЕ САМО С ОСИГУРОВКИ ЛЕЖАТ. ЯДЪТ ПИЯТ, РИТАТ БЕДНИ РАБОТЕЩИ БЪЛГАРСКИ КАМЕРИЕРКИ. ДЪРЖАТ СЕ КАТО ГОСПОДАРИ. ВРЪЩАТ СЕ НА ШИБА-НИЯ СИ ОСТРОВ И СЛЕД 3-4 МЕСЕЦА ПОДАВАТ ЖАЛБАЗА ЕДНО ИЛИ ДРУГО СРЕЩУ ХОТЕЛА И ИСКАТ ДА ИМ СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ. ВЪН ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вместо да направехте слънчака скъп луксозен курорт с 4 и 5 звездни хотели вие си натресохте най големите *** на помощи от ук. Мааму само луд ще си купи ол инклузив 3 звезди и за закуска пържени филии. Усмихват се, мазнят се ама ако може