Признание: Върхът ме държа все едно вися на бесило!

Боян Петров се завърна след покоряването на връх Гашербрум-2
2 авг 2017 11:45,
10

Върхът ме държа все едно вися на бесило. Слизането надолу беше по-опасно и напрегнато, през цялото време се питах дали ще оцелея или не. Това сподели пред Bulgaria ON AIR алпинистът Боян Петров, който се завърна в България след покоряването на деветия си осемхилядник - връх Гашербрум-2 в азиатската планина Каракорум.

Още по темата
"Цепнатините се отварят навсякъде и по всяко време. Бяхме направили базов лагер в един момент. С всеки изминал ден състоянието на ледника се променяше", продължи разказа си Петров, за когото оставащите 40 метра до върха, които миналата година не е успял да изкачи, тогава му се стрували невъзможни, но сега е изпитвал вълнение, докато ги преминава.

Още пет 8-хилядника чакат да бъдат изкачени от алпиниста, който твърди, че Еверест е станал привлекателна точка за всякакви амбиции, но той не е толкова привлечен от него.

Все пак пролетта на 2018 г. планира да покори върха, един от 14-те планински масива на "Хималайската корона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
nina преди 6 години
Браво!!!Невероятен алпинист си,Бояне!
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами обеси се и да се свършва бе откачалка такава
5
11
 
3
 
! Отговори
като е опасно преди 6 години
.. па що не даде некой лев да те свалят от върха, нали си баровец?! имаш още некой и друг връх! па ти си по-велик от Меснер!!!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От спонсори вземат пари, всички.
3
13
 
10
 
! Отговори
**** преди 6 години
Само ми кажи бе пич , от де взимаш кинти за твоите екскурзии ?????Защото удоволствието не е хич евтино ....И дали не е по- морално и богоугодно с тея кинти да се "спонсорира" излекуването на болни деца , например
2
13
 
14
 
! Отговори
интервю преди 6 години
-Какво работиш? -Катеря се по камъните? -И ти плащат за това? -Да.- И защо?- Ами да докажа, че мога повече от другите катерачи? -И защо? -За да ме уважават и да нося слава на страната си. Кой да те уважава? -Другите катерачи. -И какво следва от това? -Ами не знам, ама важното е, че на мен ми става...едно хубаво...
1
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой те кара да се катериш по камъняците ?!?