Анализатор: Световната война е локализирана в Сирия

Мохамед Ибрахим: САЩ създадоха условия за пълен хаос в целия регион!
10 авг 2017 21:43, Красимир Ангелов
40
Анализатор: Световната война е локализирана в Сирия
Снимка: Bulgaria ON AIR

Между Русия и САЩ има разбирателство за спиране на ескалацията на напрежението в Сирия. Случващото се е Световна война, локализирана в Сирия, настоя анализаторът на международни отношения Мохамед Ибрахим пред Bulgaria ON AIR.

По думите му досега не е имало гражданска война в Сирия, а зад воюващите групи в държавата стоят чужди държави и интереси.

"САЩ създадоха условия за пълен хаос в целия регион. Това е организиран хаос, който трябваше да смени статуквото в Средния изток. Искат да създават нови държави на религиозен и етнически принцип", обясни председателят на Асоциацията на сирийците в България.

Войната в Сирия в студиото на предаването "Денят ON AIR" коментира и политическият анализатор Мартин Табаков, който не се съгласи с някои от тезите на своя събеседник.

"Дори да приемем, че Башар Асад остане на власт, то той ще се сблъска с редица проблеми отвъд съществуването на "Ислямска държава". Ще трябва да изгради сътрудничество с кюрдите в Северна Сирия, да се разбере с "Хизбула", благодарение на която все още е на власт. Ще продължаваме да говорим за радикалния сунизъм и след изкореняването на "Ислямска държава", категоричен бе Табаков.

Мохамед Ибрахим контрира с данни, че 70% от сунитите в Сирия подкрепят Асад и подчерта, че реалната ситуация се различава от представената от анализаторите.

"Кисинджър казва, че САЩ нямат интерес да спира конфликтите, а да ги управлява", посочи Ибрахим и добави, че според него САЩ имат интерес да създават и управляват конфликтите.

"Когато се говори за жертви, включително и за цивилни жертви, ние не можем да обвиним само сунитите. Разпознаваме лесно ролята и на "Хизбула", каза още Мартин Табаков в студиото на Кузман Илиев .

Според Мохамед Ибрахим обаче, във войната в Сирия най-много от жертивте са мюсюлмани и повечето са сунити, които са избити от сунити. Той е на мнение, че "Хизбула" участва заедно със сирийската армия в борбата срещу тероризма, който е дирижиран отвън.

"Реабилитацията на исляма в държавните институциите в Турция е изключително фрапантен", подчерта Табаков. Той каза още, че за разлика от Обама при Доналд Тръмп ясно е записано кой е враг и кой е приятел. Според него американският президент явно се позиционира на страната на Саудитска Арабия и Израел.

"Турция вкарва терористи в Сирия. Не можеш да нападнеш Турция, защото е в НАТО. Сирия и Русия оставиха кюрдите да се раздвижат в Северна Сирия, което накара Ердоган да забрани влизането и излизането в двете посоки. В момента Ердоган говори, че вече не иска Сирия да се разпада", коментира още Ибрахим.

Видео от целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турските черни душички явно не знаят, че сродните им ромски племена емигрират на запад, така че населението в България ще се запази горе-долу еднородно за разлика от Турция. "Абе те кюрдите бегат към Дойчлант...половината са кюрди там и продължават да бегат!!! Иска ти се но, данните официално показват, че ви изчезва с космическа сила нацията! Чюс! Адиос! Чао! Сбогом! Бай! Елведа!
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турчета, напишете в ,,Гугъл": ,,САЩ, Нова карта на Близкия изток", за да разберете какво ви чака! Ще си имате за съсед независим Кюрдистан."Тази карта я видяхме от както създадоха пкк от 80 те години...не стана...после създадоха ид и pyd чакаме!!! :-) :-) :-) Ама ти виж твойта карта и застрашеното от изчезване нация...защото няма да ви достигнат дните да видите Кюрдистан ако има в турската част, но ние ще види Шекеристан!!!
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Турция вкарва терористи в Сирия."Анализаторче, а, че българските партиотки и полицаи вкарват тероисти в европа и печелят пари от това...имаш ли да кажеш нещо или това не те оттърва...Ердога ще ви изкара от джоба и ше ви заварти кат пумпали както прави и с вашата шефка баба Ви Цоцолана от Дойчлант:-) Аре Чюс и малко в лево...:-)
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мохамед Ибрахим е прав . Бог да го пази 1
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викнали в студиото двама които халхабер си нямат от това което коментират.
1
2
 
25
 
! Отговори
Найденов преди 6 години
И на децата вече е ясно кое е най-голямото международно зло- САЩ! Колко войни и конфликти подпали това зло след 1989 а и преди това! Ирак, Афганистан, Югославия, Либия, Сирия, Украйна..... Коя от тези страни, които изпитаха ужаса на американската демокрация, успя да се оправи?