Паневритмия в Рила – идва Слънчевата Нова година

Изключително позитивна емоция, коментира Андрей Грива
15 авг 2017 14:30,
46

На 19 август хората от Бялото братство посрещат Слънчевата Нова година. Кулминацията на Лятната духовна академия събира дъновисти от Европа и Америка.

Мистичната тема, която присъства в паневритмията, е магнитният център, който привлича толкова хора. Всяка година имаме последователи от различни части на света. Радваме се, че имаме отворена врата на духовността, коментира Андрей Грива от Бялото братство пред Bulgaria ON AIR.

"Слънчева нова година учителят Петър Дънов употребява за периода 15-21 август. Като започнем от Успение Богородично, на 18 е денят на Йоан Кръстител, на 19 август е Преображение Господне. Участието в паневритмията е уважението към учителя Петър Дънов. Всяка година заснемаме този ритуален танц", разказа Андрей Грива.

Той добави, че още от 3-4 часа сутринта излизат хора и започват да възприемат изгрева и да се молят. По думите му това е много красиво молитвено състояние. След това дъновистите пият по чаша гореща вода, ядат по лъжица варено жито и отиват да играят своята паневритмия.

"Когато прекалено много сме навлезли в материалния свят, имаме необходимостта да имаме нещо духовно. Нашите приятели от САЩ искат да направят едно единение. Да извадят на показ идеи, зад които всички хора могат да застанат", каза още Андрей Грива.

Той отбеляза, че 90% от хората, които упражняват паневритмия са с ниско кръвно. Според него хората се събират край Седемте рилски езера, за да намерят нещо мистично и да попаднат в пространство на релакс.

"Това е изключително позитивна емоция, която храни душата на човека", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
по скоро странници
1
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кукувици