Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!

Борисов обеща половин милион за ремонт на Светата обител
109
Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!
Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий посреща премиера Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир.

Пред журналисти в Светата обител той каза, че решение за това ще се вземе утре на заседанието на правителството.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов.

Той каза още, че от една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да потвърди - че стотици са направени.

"На 10 септември се разбрахме с патриарха и руския посланик, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да направят Пантеон, сега я изградихме наново", заяви още премиерът. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е по канон, предаде БТА.

"Така че за наша голяма радост днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли вяра, има надежда за бъдещето", каза премиерът, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави.

"Бог пред нас, ние след него, това е изключително хубав празник", каза още Бойко Борисов.

Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А показа ли на онзи горе какъв гранатомет имаш? И без това развали празника на истински вярващите хора, поне да не беше дрънкал глупости!
48
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазен богохулник! Чака индулгенция, но такава се дава за грехове, а не за рецидивиращи умишлени углавни престъпления!
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бре в държава дето е престъпление да се разболееш, да си вземеш отпуска, да се пенсионираш и да си поискаш неизплатената мизерна заплата имаш наглоста да искаш да ти изплащат клас върху заплатата. Моля. знаете ли какви проблеми са това за управляващите ни 28 години вече. Медали и ордени трябва да им закичим за принос към обществото.
46
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой се опитва да каже, че само Бог е над, а не пред него!!! Много се е объркал човечецът - само в лудницата има такива, кой Наполеон, кой Аспарух ....
45
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влизам в църквата и к'во да видя икона с лика на Бойко, а до него Симеонов и Каракачанов.Иконата беше на светата ТРИРЪЧИЦА грабителска
44
2
 
30
 
! Отговори
Баба Меркелца преди 6 години
Майстор е на дългия разказ и късата памет на народа, браво.
43
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бостан!Днеска обещавал нещо утре го правел!Глуууупости...
42
2
 
24
 
! Отговори
Светия Дух преди 6 години
Не премиерченцето се прави на набожен с послание към народа си БОГ САМО ДА ВИ Е НА ПОМОЩ с такъв като мен черен ромски луцифер
41
2
 
31
 
! Отговори
Русенец преди 6 години
Много си мязате с нашият кмет Пламен Стоилов по махленските изказвания. Приказки много действия след N-тия мандат НИКАКВИ. Не забравяйте, че с нашите пари правите ремонтите не с ваши. И оправете пътищата, срамим се пред Европа и света !!!
40
2
 
29
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 6 години
Тоя продължава да яде на децата ни закуската!!!
39
3
 
38
 
! Отговори
Лицемер си, Бойко! преди 6 години
Наглец гнусен си , Бойко. Народът загива от бедност, хората мизерстват и едвам оцеляват. Какво направи за добруването на хората ти? Как пък мъничко жалост няма в тебе- към обикновените хора, а? Знаеш ли как се живее с пенсия от 230 лева? Но дано узнаеш! За 10 - те ти години властване , само лъжите ти ще останат !! Подлец си. Какво ли е да живееш без чувство за лично достойнство и да те презират всички!!
38
3
 
26
 
! Отговори
Прави преди 6 години
впечатление,че напоследък премиерът е станал много набожен,много вярващ???Да не би от Светият синод да са му обещали да го канонизират за светец???
37
2
 
19
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Ой на дядаааа как ще се наядеш на суджук .... си помислил дядо Похомий. :) ха ха ха
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един безродник се опитва да ми внушава вина за действията на някакви други *** от преди 80 години.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия грехове дето ги има и тия клетви дето го гонят,с нищо не се опрощават! Още повече с половин милион народна пара!
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИСТИНА, ИСТИНА ВИ КАЗВАМ! ПО-ЛЕСНО КАМИЛА ЩЕ МИНЕ ПРЕЗ ИЗЛЕНИ УШИ, ОТКОЛКОТО БОГАТ ЧОВЕК ДА ВЛЕЗЕ В РАЯ.Иисус Христос
33
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЙКО ПРОЧЕТИ ПОНЕ ПЪРВА И ОСМА БОЖИЯ ЗАПОВЕД ЗА ДА СИ ПОЛЕЗЕН НА НАРОДА СИ !
32
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре да възстановят стари църкви, отколкото да влагат във вече развити манастирит. Защото се угоиха там, всичко им е барокови мебели, златни кранчета, италиански теракот, компютри, климатици. А има църкви, в които няма пари за една метла! Рушат се ценни икони и иконописи. Второ, Боко ако беше дошъл с кола както всички миряни, щеше да вложи в пътя, а не в ново крило на манастира. Нищо че и пътят ще е от ден до пладне. Хубаво поне, че по въздуха няма дупки!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вервате ли му, че вече през втората година от 4 годишния му мандат, минималните пенсиите са наполовина от обещаното за целия мандат.
30
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БЕЗБОЖНИК ! Какво общо имаш ти с божията справедливост с божията милост към хората ? Всеки божи ден майки изоставят децата си, всеки ден побоища и конфликти.... това дали е от спокойни и задоволени българи ? Гладът ражда неудоволетвореност,ражда злоба и конфликти а несправедливостта ги изостря и всекидневно увеличава броят на засегнатите и недоволни българи от съдебната система превърнала живота в тото...Правиш се, че не виждаш проблемите и всеки ден се хвалиш с някакви незначителни неща за бъ