Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!

Борисов обеща половин милион за ремонт на Светата обител
109
Премиерът от Троянския манастир: Бог пред нас, ние след него!
Игуменът на Троянския манастир епископ Сионий посреща премиера Бойко Борисов. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обеща правителството да отпусна половин милион лева за ремонта на още едно крило на Троянския манастир.

Пред журналисти в Светата обител той каза, че решение за това ще се вземе утре на заседанието на правителството.

"Догодина за празника Антимовото крило трябва да се реконструира до основи и ще бъде направено. Знаете - като кажем нещо, то утре ще стане", заяви Борисов.

Той каза още, че от една-две години правителството се грижи не само за този манастир, а за всички църкви и манастири в България, което по думите му и патриархът може да потвърди - че стотици са направени.

"На 10 септември се разбрахме с патриарха и руския посланик, в Русе църквата, която я бяха взривили комунистите едно време да направят Пантеон, сега я изградихме наново", заяви още премиерът. Той добави, че на 10 септември патриархът и русенският митрополит ще осветят църквата, както е по канон, предаде БТА.

"Така че за наша голяма радост днес на празниците масово българите излизат и почитат вярата и това е добре - има ли вяра, има надежда за бъдещето", каза премиерът, който честити празника на всички българи и им пожела да са живи и здрави.

"Бог пред нас, ние след него, това е изключително хубав празник", каза още Бойко Борисов.

Той беше в светата обител на днешния храмов празник, където се срещна с патриарх Неофит и с игумена на манастира Величкия епископ Сионий.

 


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
20
 
! Отговори
размисъл преди 1 година
За него ми говореха: "Той е лъв!„ Но какво да се прави-нямаме пустини. Трябва да го дадем в цирка, в зоологическата градина или пък ....... - в музея.
55
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя като почне да театралничи става такъв досадник ! Съвет смени си пр
54
2
 
21
 
! Отговори
буда преди 1 година
Българина е железен човек - изобщо не чувства веригите като чуждо тяло!
53
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А показа ли на онзи горе какъв гранатомет имаш? И без това развали празника на истински вярващите хора, поне да не беше дрънкал глупости!
52
2
 
21
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТ- помияр преди 1 година
Ех, боже, боже, защо не го избрахме ТИКВАТА за премиер през 2009г. - сега всичко щеше да е ремонтирано, мутрите отстранени и съдебната реформа - завършена!!!! Най-некадърните и крадливи управляващи в 1346- годишната история на България са шайката СУДЖУЦИТЕ с главатар Бай СУДЖУК!!!
51
1
 
32
 
! Отговори
ОСТАВКАТА 3 преди 1 година
ГЕРБерастите се занимават само с кражби, ДАЛАВЕРИ и отклоняване на средства от магистрали, саниране и ремонт на манастири!!!! Днес разбрах, че някакъв ГРОБарски общински съветник от Троян бракониерстват шарани и като го заловили ( за 8-ми път) им казал: ловя ги по нареждане на
Бай СУДЖУК, че ще идва френския президент Бай Макарон със своята баба Макарон и да ги нагости с пресен шаран.....Ей такива изминали са ГЕРБавите!!!!ОСТАВКАТА 3 е спасението за България.
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мазен богохулник! Чака индулгенция, но такава се дава за грехове, а не за рецидивиращи умишлени углавни престъпления!
49
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бре в държава дето е престъпление да се разболееш, да си вземеш отпуска, да се пенсионираш и да си поискаш неизплатената мизерна заплата имаш наглоста да искаш да ти изплащат клас върху заплатата. Моля. знаете ли какви проблеми са това за управляващите ни 28 години вече. Медали и ордени трябва да им закичим за принос към обществото.
48
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой се опитва да каже, че само Бог е над, а не пред него!!! Много се е объркал човечецът - само в лудницата има такива, кой Наполеон, кой Аспарух ....
47
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизам в църквата и к'во да видя икона с лика на Бойко, а до него Симеонов и Каракачанов.Иконата беше на светата ТРИРЪЧИЦА грабителска
46
1
 
30
 
! Отговори
Баба Меркелца преди 1 година
Майстор е на дългия разказ и късата памет на народа, браво.
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бостан!Днеска обещавал нещо утре го правел!Глуууупости...
44
1
 
24
 
! Отговори
Светия Дух преди 1 година
Не премиерченцето се прави на набожен с послание към народа си БОГ САМО ДА ВИ Е НА ПОМОЩ с такъв като мен черен ромски луцифер
43
1
 
31
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Много си мязате с нашият кмет Пламен Стоилов по махленските изказвания. Приказки много действия след N-тия мандат НИКАКВИ. Не забравяйте, че с нашите пари правите ремонтите не с ваши. И оправете пътищата, срамим се пред Европа и света !!!
42
1
 
29
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 1 година
Тоя продължава да яде на децата ни закуската!!!
41
2
 
38
 
! Отговори
Лицемер си, Бойко! преди 1 година
Наглец гнусен си , Бойко. Народът загива от бедност, хората мизерстват и едвам оцеляват. Какво направи за добруването на хората ти? Как пък мъничко жалост няма в тебе- към обикновените хора, а? Знаеш ли как се живее с пенсия от 230 лева? Но дано узнаеш! За 10 - те ти години властване , само лъжите ти ще останат !! Подлец си. Какво ли е да живееш без чувство за лично достойнство и да те презират всички!!
40
2
 
26
 
! Отговори
Прави преди 1 година
впечатление,че напоследък премиерът е станал много набожен,много вярващ???Да не би от Светият синод да са му обещали да го канонизират за светец???
39
1
 
19
 
! Отговори
Stefko 88 преди 1 година
Ой на дядаааа как ще се наядеш на суджук .... си помислил дядо Похомий. :) ха ха ха
38
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един безродник се опитва да ми внушава вина за действията на някакви други безродници от преди 80 години.
37
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия грехове дето ги има и тия клетви дето го гонят,с нищо не се опрощават! Още повече с половин милион народна пара!