Държавата пак помага на ромчето Марсело от Монтана

Правителството отпусна пари за семестъра му в Кеймбридж
75
Държавата пак помага на ромчето Марсело от Монтана
Марсело Илиев. Снимка: Bulgaria On Air

Правителството одобри изплащането от бюджета на МОН на 6060 британски лири за покриване на таксата за първия семестър на обучение на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts.

Още по темата

Финансовата помощ на студента се отпуска по молба на майка му. Молбата е мотивирана с невъзможност семейството да заплати разходите за обучение, съобщават от правителствената пресслужба.

През 2015 г. ромското момче от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция.

Сумата, необходима за заплащане на таксите и настаняването за двугодишния срок на обучение, обаче е непосилна за неговото семейство.

Досега държавата на няколко пъти отпускаше пари за настаняването му в общежитие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: МонтанаМарсело Илиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко българи са получили такава стипендия, колко турци и колко ***? Нещо ми мирише на дискриминация на българите на етническа основа.
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има и много бедни български деца, които не могат да си позволят скъпо обучение, но за тях държавата е мащеха
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най добре майките на първокласници добре да си направят сметката. Трябва да се самоопределят с децата си като роми. Ще си щракат с пръсти и всичко ще се нарежда като песен! То в България е престижно да си ром, всички институции задоволяват нуждите ти, а сега се започва подготовката на ромчета за работа в правителството за просперитета на държавата!
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ъммм, направих си труда да прочета всичките препратки и да сметна всички описани суми за двете години в които държавата поддържа тоя ром. Равносметката е близо 20 000 лири или 60 000 лв. Това прави по 2515 лв на месец!!!!! Аре стига бе! *** антираса отново ни дои с одобрението на продажниците от управлението! А вайка му получава ли детски за него, а баба му за майка му??? догади ми се!
15
3
 
38
 
! Отговори
Trolland Dump преди 6 години
"През 2015 г. ромското момче от Монтана издържа приемния изпит за колежа в условията на голяма конкуренция."Голямо чудо е станало. Първо, конкуренцията за "Cambridge School of Visual & Performing Arts" не е чак пък толкова голяма. Виж, за Technology е поне 10 пъти по-голяма конкуренцията. Второ, ако се бяха явили всички талантливи деца от България, Марселчо щеше ли да се впише в топ 1000? Само от България? Силно ме съмнява.Това е позор. За държавата. И трябва да го крият, а те го показват...
14
3
 
22
 
! Отговори
приемственост преди 6 години
Щом правителството одобрява парична помощ( от нашите данъци) значи ББ го готви за свой заместник след някоя и друга година.То премиерите ни все такива...
13
1
 
22
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
До Анонимен 3 Нали знаеш какво може да работи.По добре да не почва , че ще го изключат.То и сина на Цветелин Кънчев беше започнал работа, ама го хванаха.
12
3
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Анонимен 6 То не е по умно от твоето дете, но е сомо едно.Същото се отнася и за Чирков.Добър е, но е само един.Докато в САЩ от *** има хиляди издигнали се в обществото, при нас не е така.
11
1
 
35
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Браво на правителството.Мисли за бъдещето на държавата.Като станем малцинство , Марчело ще ни бъде Премиер.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има намесени политически цели тука, пари никой не дава даром.
9
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като студент изкарвах с по 30 лв. на седмица. Което ме принуди да ходя на работа още от първи курс. Сега държавата ми взима по 800 лв всеки месец отръжки/данъци/осигуровки и т.н (това са пари, който няма да видя никога най-вероятнно) за да може да даде на някой, който го мързи да работи. Като е толкова добър, защо не се е класирал със пълна стипендия там.
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То хубаво, АМА..... Все едно всяко българско семейство може да изпрати детето си ТАМ, а ромските не. След като завърши ще се върне ли в България или повече няма да чуем за него, не и сега искаме! Като ЕС се пишат СОЛИДАРНИ, ЕС Парламента да отпусне въпросните пари, а не НИЕ. А с тия пари колко СУДЖУК може да се купи?
7
1
 
38
 
! Отговори
Радо преди 6 години
Как могат други , не толкова интелигентни, да вземат студентски заеми, да учат и да работят парт тайм..Ей това е дискриминация
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моето дете също учи от година в Англия и работи, за да си плати таксите и да преживява. От семейството не можем да му помагаме, но на този ром, без да ме питат от моите данъци плащат издръжката. Та по-умни ли са ромите от другите деца, приети и учещи се отлично в престижни европейски университети?
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние хубаво отпускаме пари, нека се учи момчето, обаче нека и той се ангажира след завършване си, поне да се завъне тук и да работи тук поне 10 години.
4
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Финансовата помощ на студента се отпуска по молба на майка му. Молбата е мотивирана с невъзможност семейството да заплати разходите за обучение, съобщават от правителствената пресслужба."Като гледам и на майка ми ще й е трудно да ме прати в някой елитен колеж на запад. Нищо, че имам две висши. Искам и трето, да си попълня колекцията. Едното ми е в България, другото ми е в Русия, третото логично искам да ми е някъде в Бръшляновата Лига. До кой трябва да пише майка ми, за да плащат?
3
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тоя няма ли най - сетне да почне да работи. Аз съм завършил частен университет и работех на две места, за да изплащам заема за образованието ми, въпреки че имах и университетска стипендния за отличен успех. Този швед ще се научи цял живот все някой да му помага. Докога ще ми харчат данаците за глупости, отдавна е минал възраста за започване на наработа...
2
5
 
55
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
хмм, странно защо на времето родителите ми ме ограничиха да кандидатствам само в България, вместо да се примолят да ми платят таксата и да ме криемат в някой колеж някъде по Европата... Аааа сетих се, не съм от боята. Не може ли младият Марсело да поработва помалко и да се издържа както правят всички нормални хора от българският етнос когато учат в чужбина? За повечето деца и родителите им таксите навън също са непосилни, но те работят и се справят някак. Примери бол. Защо Марсело е специален?
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип няма лошо да се помага ама на стотиците други българчета, успели да се класират и да учат навън - нищо, даже рекетира семействата им с още данъци и такси за да плаща родата това.