Анализатори: Либералната демокрация се провали!

Толерантност, но не на всяка цена, поискаха Валерия Велева и Любомир Стефанов
18 авг 2017 21:47, Красимир Ангелов
84
Анализатори: Либералната демокрация се провали!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Европа е във война с ИДИЛ и ние губим тази битка, защото врагът ни няма лице и посока. Терористите нямат нашето мислене и ценностна система – тяхна единствена цел е да убиват, заяви журналистката Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

"Интеграцията се провали. Гетата представляват отделни държави, в които властите не влизат. Либералният модел си е затварял очите, давайки възможност на тези паралелни държави да избуят до там, че Западна Европа да се превърне във Франкенщайн", допълни тя.

Според политолога Любомир Стефанов именно неуспешната интеграция е това, което дава кислород за радикализиране на затворените социални групи.

"Самото наличие на гета означава, че сме изпуснали да интегрираме хората. Това е проблем на комуникацията на либералната демокрация. Какво направиха САЩ в Близкия изток? Каква беше целта на експанзията? Защо само Русия има санкции? Гражданите имат нужда да бъдат информирани, че демокрацията е само една от алтернативите. Толерантността не трябва да е на цената на всичко", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Велева бе категорична – Европа трябва да вземе по-строги мерки за безопасността:

"Каквито и да са терористите – самотни вълци или организирани – те са по-силни от нас, защото успяват да преодолеят цялата защита, в която се наливат милиони и милиарди средства. Първата реакция на краля на Испания беше "Нас не ни е страх", но това вече не работи. Нас, всъщност ни е страх. Ще има плюшени мечета, сърца и бдения, но това не работи. Ръководителите на Европа трябва да взимат далеч по-крути мерки", категорична бе тя.

Двамата гости в студиото подкрепиха примера на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан да се затварят границите на държавата, а пропускането през тях да бъде много строго съблюдавано. Но Стефанов предупреди, че ако всяка държава се затвори в себе си, това ще даде индикация, че терористите са победили, тъй като са разпаднали нашия модел.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
!Ama rabota !!! преди 1 година
"Но Стефанов предупреди, че ако всяка държава се затвори в себе си, това ще даде индикация, че терористите са победили, тъй като са разпаднали нашия модел."

E i? Ama 4e logika
Ne sa 3a u4udvane re3ultatite!
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези, коронованите, както и онези, с властта, няма от какво да се страхуват, тях ги пазят. Я да питат редовите данъкоплатци какво мислят и дали не се страхувт?
56
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Сетила се Мара, че имама я бара.
55
1
 
9
 
! Отговори
42 преди 1 година
Държави, които се управляват със свободия се разпадат за малко десетилетия, а тези, които се управляват с повечко страх издържат хилядолетия.
54
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой е платил торба рубли, за да поканят никому неизвестния "експерт", който да зададе въпроса "Защо само за Проссията има санкции?"...
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сминдух енд чесън
Най големите критици на така наречената "либерална демокрация",са най големите консуматори на ресурси от същата тази демокрация.
=

факт, при това не "на квадрат", а "на куб"!
дългите позиции вече се затварят и се прибира печалбата, което ще породи "потапяне" на тези, които са били "на късо" или "в страни" от пазара...
това се случва в момента в глобален план, казано с езика на форекса.
52
1
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Няма нищо по лесно у нас да си нагъл ,безочлив и безпринципен.Най големите критици на така наречената "либерална демокрация",са най големите консуматори на ресурси от същата тази демокрация.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз си падам анализатор ....искам да анализирам тежката артилерия ,ако ми даде разбира се.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
все повече хора ще копнеят или за социализма (родените до 75-а) или да демокрацията (родените до 2000 г)
само пребоядисваните многократно шахматни партийци няма да копнеят по нито едно от тях ...
все по-често социализма и демокрацията ще бъдат разглеждани като далечни синоними и като контрапункт на утвръждаващият се олигархично-банков капитализъм и формираният от него т.н. "нов ред" или просто казано - електронно-банков концлагер!
49
6
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Тези експерти наясно ли са колко българи всеки ден избират за дестинация някоя "провалена демокрация " където да продължат живота си.
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В изказванията на тези едно е ценно, че това, за което се говори в света от няколко години най-после е стигнало да мозъка им. И тъй като т.н "либерална демокрация" вече се признава за несъстоятелна и за умствено творение, нямащо нищо общо с реалността ми е интересно кога ще бъде признато за лъжливо и нереално и следващото твърдение за наличието на т.н. "пазарна икономика".При наличието на тотален капитализъм и монополизъм да се говори за такава е смешно.
47
8
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 1 година
Контактът между демокрация и комунизъм създаде особен вид лицемерни същества,които незнайно защо наричат себе си експерти,а всъщност са обикновени подмазвачи и нагаждачи ,готови за пари да продадат майка си и баща си,както и да плямпат каквото им е поръчано .
46
1
 
16
 
! Отговори
12 преди 1 година
По време на война най-пагубни са грешките, що произтичат от добродушие - Полковник Дрангов, книжката "Помни войната"
45
2
 
15
 
! Отговори
Чина преди 1 година
Терористи няма. Това са бойци, които се подготвят и спонсорират от чужди сили и водят подривна дейност в неприятелския лагер. Сун Цу- стратегия на войната преди 2500г. Нищо ново под слънцето.
Либерална демокрация, ха ха, ке умрем от смех.
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драги, то това не е либерална демокрация. Това е чисто и просто либерастка тъпотия. Няма нищо общо с истинския либерализъм от преди 100 години.
43
1
 
9
 
! Отговори
лицеизмервател преди 1 година
демокрация?
няма такова животно.
има ссмо гърч.
42
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тероризъм има откакто съществуват хората и няма нищо общо с либералната демокрация. Тероризмът е последният начин на по-слабия да се бори срещу по-силния, когато е лишен от друга алтернатива. Проблемите не са в режима, затова и решението няма да дойде от "либералната демокрация".
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаех си че путин е виновен а не кретените в ЕС.
40
0
 
51
 
! Отговори
Наивен преди 1 година
"Нас не ни е страх!" Казват висши политици и държавници. Като краля на Испания, например. Ами тогава слезте от бронираните си автомобили, разгонете охраната си и тръгнете по улиците пеш, с метро, с трамвай... Както хората, които ги е страх. Май няма да стане. Лицемери!
39
4
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Това е новия световен ред - корпоративен капитализъм, контролиран тероризъм от една глобалистка англосаксонска мафия, свиквайте.