Анализатори: Либералната демокрация се провали!

Толерантност, но не на всяка цена, поискаха Валерия Велева и Любомир Стефанов
18 авг 2017 21:47, Красимир Ангелов
84
Анализатори: Либералната демокрация се провали!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Европа е във война с ИДИЛ и ние губим тази битка, защото врагът ни няма лице и посока. Терористите нямат нашето мислене и ценностна система – тяхна единствена цел е да убиват, заяви журналистката Валерия Велева в студиото на "Денят ON AIR".

"Интеграцията се провали. Гетата представляват отделни държави, в които властите не влизат. Либералният модел си е затварял очите, давайки възможност на тези паралелни държави да избуят до там, че Западна Европа да се превърне във Франкенщайн", допълни тя.

Според политолога Любомир Стефанов именно неуспешната интеграция е това, което дава кислород за радикализиране на затворените социални групи.

"Самото наличие на гета означава, че сме изпуснали да интегрираме хората. Това е проблем на комуникацията на либералната демокрация. Какво направиха САЩ в Близкия изток? Каква беше целта на експанзията? Защо само Русия има санкции? Гражданите имат нужда да бъдат информирани, че демокрацията е само една от алтернативите. Толерантността не трябва да е на цената на всичко", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Велева бе категорична – Европа трябва да вземе по-строги мерки за безопасността:

"Каквито и да са терористите – самотни вълци или организирани – те са по-силни от нас, защото успяват да преодолеят цялата защита, в която се наливат милиони и милиарди средства. Първата реакция на краля на Испания беше "Нас не ни е страх", но това вече не работи. Нас, всъщност ни е страх. Ще има плюшени мечета, сърца и бдения, но това не работи. Ръководителите на Европа трябва да взимат далеч по-крути мерки", категорична бе тя.

Двамата гости в студиото подкрепиха примера на министър-председателя на Унгария Виктор Орбан да се затварят границите на държавата, а пропускането през тях да бъде много строго съблюдавано. Но Стефанов предупреди, че ако всяка държава се затвори в себе си, това ще даде индикация, че терористите са победили, тъй като са разпаднали нашия модел.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
26
 
! Отговори
Който се капсулира преди 6 години
в гета, всъщност показва, че НЕ ЖЕЛАЕ да стане част от обществото в държавата, в която е решил да живее.Решил е, защото е намерил начин да цица бонуси наготово.Докато може да виси на вимето на бюджета, а също и докато законите му позволяват да вилнее както си иска, той няма да излезе от гетото, нито ще се махнеот държавата донор!Звучи ви познато, нали? Защото правешкият каскет направи на България това, което по-късно Митеран причини на Франция - довлече тук инородци и им даде гювеч наготово
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще трябва да се върнем към феодализма и методите за справяне с кризи. Отваряме учебниците по История, Ранно Средновековие, Късно Средновековие. Капитализма и империализма не са ефективни.
13
1
 
33
 
! Отговори
Наличието на гетата преди 6 години
доказвало, че сме изпуснали да интегрираме хората!Как ще интегрираш онзи,който не ще да се интегрира?Задай си въпроса защо гетата са точно там, където са? Ами защото онези, които се капсулират в гетата, са намерили държава, която:1. Търпи безобразията им (това, че не зачитат нейните закони);2. Осигурява им даром блага, без да изисква те да ги заслужат!Във всяка държава се преселват индивиди, които приемат нейните порядки, защото искат да станат част от обществото там и САМИ СЕ ИНТЕГРИРАТ !
12
0
 
33
 
! Отговори
Kарина преди 6 години
"Но Стефанов предупреди, че ако всяка държава се затвори в себе си, това ще даде индикация, че терористите са победили, тъй като са разпаднали нашия модел."ХАХА! ***! НЕКА ДА ДЪРЖИМ ГРАНИЦИТЕ СИ ОТВОРЕНИ ЗА ДЖИХАДИСТИ ТОГАВА!
11
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние не живеем в демокрация, а капитализъм !
10
18
 
5
 
! Отговори
Грюгер преди 6 години
Нищо не се е провалило! Просто винаги е имало гета, древни хора... ЕС има нужда от мигранти, това са милиони клиенти , наематели на квартири, консуматори на вода, ток, телефони. Работа за адвокати, съдилища и мотив да има раздути бюджети на силови структури. Страдат местните хора, които не могат да преборят голямите фирми и лобита.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега следва либерална диктатура??? Социализмът се провали, капитализмът се провали. Минаваме още по-назад - към феодализма. Всеки да си знае феода и крепостните селяни. Натурален данък десятък - в това сме вече модерни феодалисти. Местният феодал-суджук ще разпределя порциите филе Елена.
8
1
 
30
 
! Отговори
славянин преди 6 години
''Според политолога Любомир Стефанов именно неуспешната интеграция е това, което дава кислород за радикализиране на затворените социални групи!''Господин политолог, успешна интеграция на средновековни първобитници няма!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, най-накрая някой изразява единствената възможна правилна позиция по темата и му дават гласност в медиите! Жалко само, че са точно тези двамата.
6
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щял да се разпадне нашият модел.Ами да се разпадне, щом трябва. За модела ли ще се вкопчваме?! И чий е този модел, кой го е наложил и защо да е най-правилният?! Че дори с цената на националния си суверенитет и живота си да го пазим? И в негово име да станем ***?Я стига с тези либерастки брътвежи, които ще ни закопаят!
5
9
 
12
 
! Отговори
Дърта-вещица преди 6 години
В Русия няма атентати?Или и те са неолиберали?
4
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте на хората право да се въоръжат и защитят. Човекът легнал на земята прегърнал телцето на сина си, и ние ще палим свещи и ще пеем ода на радостта с плюшените мечета. Този баща не мисля че го успокоява мисълта, че "не ни е страх". 30 да имаха оръжие на улицата, нямаше да мине и 100 метра....а сега ...като не могат да ни защитят, защо не ни дават право сами да се защитим...те терористите винаги намират оръжия и пари за золуми, за разлика от нормалния гражданин...
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И най-хубавото е че някой им е виновен за иди0тизма. Превърнаха Европа в колониален маййммуунарник. Малко са им атентатите. Всеки ден трябва, защото решиха и те като щатите да са алчни. Какво става с демокрацията в Саудитска Арабия? Няма ли да има и там пролети, лета..? А в Мексико и Карибския басейн?
2
3
 
51
 
! Отговори
ти да видиш преди 6 години
"Какво направиха САЩ в Близкия изток? Каква беше целта на експанзията? Защо само Русия има санкции?"Не мога да повярвам, че на тези въпроси се дава гласност!?
1
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това интервю трябва да се пусне в Брюксел и всеки, който не е съгласен с анализа, да бъде незабавно уволняван от поста си.