Дискриминация ли е? Не пуснаха роми в басейн в Пловдив

Не успели да покрият изискванията за достъп до плувния комплекс
22 авг 2017 09:15, Петя Славова
144
Дискриминация ли е? Не пуснаха роми в басейн в Пловдив
Снимка: Кадър, Нова тв

Ромско семейство твърди, че е изгонено от басейн в пловдивския квартал "Кичук Париж".

35-годишният Юсеин Ефенди, съпругата му Ана и 7-годишният им син не успели да покрият изискванията за достъп на плувния комплекс и останали на паркинга.

Ефенди разказа, че дори не е успял да си купи билет. На въпрос защо не ги пускат, охранителите не дали никакво обяснение.

"Това е голяма дискриминация, пуснал съм жалба. Много съм разочарован", каза мъжът пред Нова тв.

Юсеин работи в чужбина и се е върнал за един месец през лятото, за да види семейството си.

Той обяснил, че специално си е купил бански за 60 лв. и е много разочарован.

Също така не може да обясни на сина си защо не го пускат. Заради случая се заканва, че повече няма да се върне у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още по темата: Пловдивбасейнроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
11
 
! Отговори
Eлена преди 6 години
До Unufri:Здравей,ха,ха,ха........."преценил,че може да ползва услугите",така ползват услугите,че друг не смее!Сега разбра ли,защо ще стоят вън от басейна?
55
0
 
27
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Дали е заради хигиената, или друга причина не се знае! Скоро бях на два басейна в Девин и ми направи неприятно впечатлиние и неспазване на елементарните изисквания за ползване на басейн-първоначален задължителен душ и ползването на чехли , а не шляпане по тревите и настилките бос и хоп в басейна ! Присъстващите чужденци задължително спазваха тези елементарни изисквания. Култура.....!
54
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искрено се надявам да изпълни заканата си да не се върне повече в България.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато болниците имат спешна нужда от кръв, те нямат време да правят иследвания на кръводарителите, а вместо това повикват хора от не-рискови групи, при които шансът да имат някаква болест е малък. Така например гейове не се викат тъй като спадат към високорискови групи. Когато става дума за здраве и превентация на разпространението на болести, неща като "дискриминация" трябва да остават на заден план. Имайки впредвид броя на болните роми в Пловдив, управата на басейна би следвало да вземе мерки
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До зънзънD Това ще да е от ретроградния Меркурий...,ама аз не съм специалист, нека каже астроложката, за да не излезе, че разпространявам слухове.
51
2
 
32
 
! Отговори
Е преди 6 години
БРАВО ПЛОВДИВ! Наскоро и за Шумен имаше подобна новина. Хората се осъзнават. Много са нагли и много си позволяват вече братята. Наскоро една дебела ц*ганка правеше забележка на най-обикновен възрастен човек, и то за глупости. СТОП на ц*ганизацията в БГ. Стига вече!
50
40
 
3
 
! Отговори
Интелектуалец преди 6 години
Да се затвори басейна а на собственика да се наложи глоба.
49
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да дойде сина му, аз ще му обясна защо не ги пускат. Причините са тривиални.
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как да не е, ако бяха пуснали ромите, останалите щяхме да си тръгнем! Ние в Столипиново или в Шекер махала на басейн ходим ли? И ако отидем как ще бъдем посрещнем?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кмета на Симитлипросто констатирам, нищо повече...и правя скрита реклама...D
46
3
 
1
 
! Отговори
кмета на Симитли преди 6 години
До 52тихо, че да не те налазя и тебе
45
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, втори ден няма новини за Бойко Борисов..., вероятно се е зачел в книгата за себе си, която излезе е наскоро...
44
24
 
9
 
! Отговори
Unufri преди 6 години
Басейнът е частна собственост, но е декларирал, че извършва публични услуги, тоест обществени - за цялото общество.Ако басейнът беше със статут "частен клуб", както face control заведенията, тогава може да пуска избирателно.В случая, обаче, е длъжен да пуска всеки, който е преценил, че иска да ползва услугите.
43
2
 
32
 
! Отговори
скънка преди 6 години
чул те Господ, вземай си и *** Ефенди и да Ви няма. А ако си поразмърдаш междуушното пространство лесно би се досетил защо не е пуснат. Най - вероятно, ако са изглеждали интегрирани, облечени и изкъпани, никой не би ги спрял. Кой знае какви *** са...Шапка свалям на такива охранители!
42
1
 
32
 
! Отговори
BG преди 6 години
Никаква дискриминация - частна собственост ! Дали ще пусна някого в моето жилище или не си е мой проблем и не дължа на никому обяснения !
41
0
 
13
 
! Отговори
ей преди 6 години
Я прочетете статията от долу за Датския принц,и стига вече провокации и либерални глупости!
40
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Юсеин Ефенди може и да е най-чистоплътния човек на планетата, но търси проблема на грешното място. Да се разходи из ромските улици, да види другите роми, да отиде и до болницата и да се запознае с броя на болните роми от болести свързани с лоша хигиена. След това може дори той самия да не иска да влиза в един басейн със "събратята си"
39
2
 
39
 
! Отговори
gn преди 6 години
Не , не е дискриминация - елементарна хигиена е !
38
1
 
36
 
! Отговори
Арети преди 6 години
Първо трябва да подчертаем, че *** са били прогонвани още в древността от местата, които са эаселвали!!! Учените в цял свят иэполэват наэванието ***, което обособява целия етнос, а не роми!!! А сега по-темата, това са престъпници, упражняващи масов терор на българското население, с грабежи, беэчинства и беээаконие!!! Энам, че ще ме иэтреш!!!
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това малко, като на руснаците работата със западния свят. Плюят Българите , плюят държавата , плюят всичко ...А накрая да отидем на басейнче при тях ...защото в махалата никой не е постройл. Нали много от вас искаха интеграция и да работят ...Това ще стане всекидневие, ако се интегрират. На плажа , на басейна , на работа , на училище , на клуба , на ресторанта ....Само си го представете.

Спонсорирани публикации