Наргилета с наркотици! Най-големият пазар на дрога у нас

Проблемът на Слънчев бряг не е шумът, а пазарът на дрога, смята психолог
22 авг 2017 11:00,
54

Психотропни вещества в наргилетата. Употребата им става все по-често срещана тендеция сред младежите. Химическите субстанции, които приемат, въздействат главно на централната нервна система, създават временни изменения на възприятията, настроението, съзнанието и поведението и я унищожават. Това посочи в студиото на "България сутрин" психологът Христо Монов.
 
"Проблемът на Слънчев бряг не е, че шумът от заведенията е твърде висок, а че се предлагат всякакви опиати с неизвестно съдържание, най-вече под формата на наргилета. Това е най-големият пазар на дрога у нас", отсече той.

Именно спор за наргиле доведе до убийството на 11-годишно дете в Бургас. А извършителят е 15-годишно момче. 

Заподозреният и жертвата са се запознали чрез социалните мрежи преди няколко седмици. Те разменили телефонните си номера. Последвала е среща, спор и убийство.

"Фактът, че са се запознали във Facebook е показателен. Този случай за пореден път повдига въпроса за отговорността на родителите и институциите в България. Тъй като децата са онова, което виждат и чуват около себе си", категоричен бе психологът.

Пред Bulgaria ON AIR Христо Монов посъветва родителите да прекарват повече реално време със своите деца, тъй като, ако до преди няколко години възпитанието на подрастващите зависеше от семейството, обкръжаващата среда и прочетените книги, то днес израства едно онлайн поколение с достъп до информация от всякакъв тип.

По думите му освен, че семейството трябва да си върне мястото на първата социализираща среда, е необходимо и образователната ни система да пренареди своите приоритети през новата учебна година и учениците да започнат да изучават истинските проблеми в живота, как да се справят с тях и как да реагират в определени ситуации.

"Задължително е първата родителска среща в началото на учебната година да не бъде "дайте по 50 лв.", а да бъдат повикани специалисти, които да обяснят какви са рисковете от присъствието на децата в мрежата", категоричен бе Христо Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е старина, никаква новина не е.
18
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на България сега е, че остатъчната мрежа на живковистите от бившата ДС държи БСП будна.
17
2
 
73
 
! Отговори
Убийство по учебник преди 6 години
Има нещо абсурдно в интерпретацията на случилото се. Тънката манипулация, че жертвата си го заслужава, е гнусна.Кой от нас е ходил на първа среща, въоръжен с нож? Вместо в парка или на плажа - да се срещат в най-тъпия квартал? Причина за скарването - наргиле? Пълни глупости!Трябва да се смаже убиеца със силата на общественото мнение, след като законите защитават насилниците и престъпниците! За назидание!Нямаме друг избор, заради живата на собствените ни деца.
16
13
 
36
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
Е, това е същия депутат от БСП по времето на Орешарски, който се изказа за "интернет ***"пред МС. Според Комисия за досиетата: агент "Гогов". Не знам дали се извини после? Какво да очакваме от него? Специалистееее, тези две неща вървят заедно!!!!! Не било важно нарушаването на закона? Психолог та дрънка! Ами специализирал е човека в Руската академия на психологическите науки.
15
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нека Валери Симеонов само да посмее да проверява за дрога в Слънчев Бряг и ще види какво ще му се случи, ще му се наложи да полага обществено полезен труд.
14
1
 
38
 
! Отговори
"Проблемът на преди 6 години
Слънчев бряг не е, че шумът от заведенията е твърде висок, а че се предлагат всякакви опиати с неизвестно съдържание, най-вече под формата на наргилета..."---Слънчев бряг няма проблем.Като място за правене на бързи пари самият Слънчев бряг е проблем и всякакво фрагментиране на отделни части (по нечие осмотрение) и противопоставянето им, не е нищо повече от поредната констатация. А без желание и ясна концепция, многото говорене по темата води само до нейното пренасищане и неглижиране.
13
9
 
34
 
! Отговори
Хотелиер преди 6 години
Я колегата Симеонов да се активизира, как така ще се пушат наргилета по курортите в България. Пречат на тишината и спокойствието! Който пуши наргиле е наркоман и антипатриот!!!
12
7
 
43
 
! Отговори
I преди 6 години
Най-големият пазар на дрога са магазините на всеки ъгъл, в които се продава АЛКОХОЛ.
11
1
 
40
 
! Отговори
Циник до boto преди 6 години
И виждаш ли...2та - ни предни коментара са изтрити...нямам думи!
10
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то , наргилето е малко едвам забележимо как да го открият контролиращите органи ,само Валери Симеонов може , но не му остава време за този дребен проблем , пък и миризма няма , явно хитретците са се снабдили с последна мода пречиствателни устройства, нищо че фекалиите от хотелите текат в морето - също незначителен проблем ,та сега ще има да коментират за едно нищожно наргиле , ако това е истинският проблем , ами пак не ни заблуждават ..!!!
9
1
 
58
 
! Отговори
Циник до boto преди 6 години
Приятелю...разбирам те на 100%...ако тези юзъри пишещи мерзки пошлости за едно ДЕТЕ...представи си какви деца ще отгледат!Никой не е застрахован от ударите на съдбата!Сина ми е на 2 и половина...треперим какво го очаква в такъв свят.Възпитанието не помага много, когато в училище е заобиколен със съученици с морала на кухненска ***. Страшното е, че няма да мога винаги да съм до него!
8
2
 
52
 
! Отговори
ааа сакън! преди 6 години
Ще излезнат на протест дилърите с викове - Оставка на Винкела! Взимате им хляба на хората! Слънчака да не е клиника, там е място за веселие)))): Предлагат се всички видове такова - ами за проститутките що не пишете? А че в БГ се повишават случаите на СПИН що не се казва?
7
2
 
44
 
! Отговори
boto преди 6 години
До ЦиникПредстави си ме какво ми е от вчера с 2 момичета втори клас.И имайки предвид как се чувствам когато паднат просто единственото, което пожелавам на родителите им да имат сила да го преживеят.Не знам не мога да обвиня никой, нито родителите на едното нито на другото дете. Едва ли някой от тях е възпитавал или искал това да се случи. Едва ли и в чужбина не се среща, но някак си по рятго стига до мен..... може би защото новинарите не го набиват толкова на очи.
6
1
 
58
 
! Отговори
Pilot преди 6 години
Истината е , че докато наркодилърите се пазят от властта в лицето на полиция и политици , ще има такива извращения ! Какво стана с Брендо, как отвлякоха щерка му точно преди процеса ами той къде е сега и защо ? Има ли държава изобщо ?
5
11
 
37
 
! Отговори
skunka преди 6 години
кой ще се набутва да слага наркотици в наргилетата. да не би в окото ми да плува корабче?наркотиците не се употребяват с наргилета.
4
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо си мислите, че се правят нергелета ? Именно, зарадва успокояващия ефект. Ако това е новина, то аз съм локомотив. Който иска си друса, и нергелета или не, няма да помогнат. Силният контрол, също не помага. Половината от големите ите "вносители" са все хора, който са били в системата, прилагайки същия контрол. Работата е, че ако има търсене, ще има и предлагане.Преди години, наркотиците, бяха "лошото" нещо. Сега са "зверското" "якото" ... Започнете от там.
3
3
 
68
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Даже в Турция забраниха заведенията за наргилета. Защото властта знаеше, какво значи "Оправи ми наргилето". А у нас тепърва набира скорост. Какво да се прави. Държава, която се движи две-три години след Турция и арабския свят, а уж е тръгнала да гони Запада. Мъка.
2
0
 
56
 
! Отговори
Tojo преди 6 години
леле сега ли се усетихте или почнаха да плащатат по-малко!?
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ниска социална култура.