Сайтът за председателството ни – до 70 хил. без ДДС

Събират оферти за разработването му до утре
16
Сайтът за председателството ни – до 70 хил. без ДДС
Снимка: архив, Ройтерс

До 70 хил. лв. без ДДС ще струва сайтът за председателството ни на ЕС. Това е сумата, разписана в обществената поръчка, като в тази цена влизат разработване на уеб сайт и мобилно приложение към него, предоставяне на хостинг и на стрийминг.

Това уточняват от пресцентъра на ресорното министерство във връзка с медийни публикации.

Грешно е и внушението, че става въпрос за създаването на "втори сайт" на председателството. В момента на адрес www.eu2018bg.bg се намира страницата на министерството. На този адрес от 1 декември 2017 година ще бъде разположен порталът на Българското председателство. А сайтът на министерството ще бъде преместен на адрес www.bg-eupresidency.gov.bg.

Страницата на председателството ще е на четири езика – български, английски, френски и немски, и ще бъде съобразена с нуждите на хората с увреждания.

Сайтът ще бъде основният източник на информация, свързана с председателството.

Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират журналистите, желаещи да посетят събитията от календара на председателството.

Сайтът ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайвстрийминг.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеа. Към портала ще бъде разработено мобилно приложение, което да допълва ролята му на основен източник на информация за председателството.

Оферти за разработване на сайта на председателството се събират до 17:30 часа на 24 август.

 


16
Още по темата: Председателство на ЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз за моя сайт плащам 30 лв.хостинг месечно и съм въвел първокачествена 3д анимация за 600 лв.Какви са тия цифри 70000 незнам.Имайте малко срам.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са безумно много пари за един сайт,който може да се направи за най-много 1500 лв.Такава корупция не съм си представял че може да има.Дори и чужда фирма да се наеме пак ще излезе в стотици пъти по-евтино.Алармирайте съответните институции .По добре дайте парите на деца без родители или болни и не давайте тези пари да влязат в нечии корумпиран министерски джоб.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ахахаха! 4-5 човека за 3 месеца със заплати по 4 бона ще направят чудеса, а не просто един пpъ*лив сайт, пък бил той и на няколко езика! Де да взимаха всички програмисти такива пари за работа, която реално ще свършат за 1 седмица, ама на... не взимат. Това е нереална сума пари.
12
4
 
6
 
! Отговори
Шано преди 1 година
Само ламери тук. 70к не са кой знае каква сума, особено ако сайта трябва да е готов и върви от първи Декември. В тази цена влизат разработка на UX за самия сайт да е респонсив на всякакъв екран, разни там лога и други визуализации, самия код да се напише, тест, хостинг и най вероятно съпорт по време на председателството. Тоест едно 4-5 човека заети с това за 3-4 месеца. Хайде сега по 4к заплата на месец на всеки и картинката става ясна
11
0
 
10
 
! Отговори
Ееех преди 1 година
Това председателство ще се окаже- много шум и пари,за нищо. Само огромни харчове,несъответстващи на беднотията ни.Не,че ме интересува, но ме боли за милионите гладуващи....
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
70000 ???? егааати сайта, само за 7000 ще си счупят пръстите доста можещи хора.... за 1000 добре справящи се, а за 500 и аз ще им го направя добре.........., ако предоставят материалите.......ха ха
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не струва толкова от сега винказвам :Ф
8
2
 
6
 
! Отговори
Митака преди 1 година
И кога ще го правят този сайт? Тва да не е баница да стане за един ден?
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще остане за една хубава чанта за Едрогабаритната министърка с копита...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има граматческа грешка в заглавието.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
дааам, ако трябва да ги чакаме днесовците да ще кажат за обществената поръчка около половин час преди да е приключило всичко. Иначе тия неща ги знаем как работят - някой е избран поне половин година преди да се появи "обществената поръчка'
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Богу, че вече имаме стабилно правителство! Представяте ли си, ако на власт беше още Орешарски?! Като нищо щеше да провали Председателството!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега ще ви кажа как се прави. Някой важен, ще се сети, че негов познат познава рекламна агенция. Казва да пита колко струва сайт на 4 езика - емииии, 2-3-5к ? Добре, правиме го.
След това чичкото си прави набързо една фирмичка, слага балдъзата начело, пуска офертичката 70к.... и хайдее..следващото.
2
4
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Не, че изобщо някой ще го погледне...не, че изобщо обикновения българин го интересува това председателство...не, че имаме изобщо нужда и от министър на председателството...
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може така. Прекалено е евтино. Трябва да наемат Хидроинженера за софтуерни услуги!