Вегани vs. месоядни: Животните имат права, мислят, чувстват...

Подготвят се протести в защита на животнити
23 авг 2017 09:00, Петя Славова
168

Протести пред Министерство на земеделието и храните са предвидени на 24 и 31 август срещу отглеждането на животни за кожи. Председателят на Българския вегански съюз Никола Донев настоя пред Bulgaria ON AIR, че това е ненужно насилие в 21 век.

"В Каменната епоха хората не са имали алтернатива, но в днешно време не е нужно насилие. Искаме тотална забрана за кожодерската индустрия без гратисен период. Насилието, което се прилага към животните, е абсолютно ненужно. Почти всички европейски държави са приели забрани за това нещо", обясни той.

Още по темата

Зам.-председателят на Българското либертарианско общество Аркади Шарков контрира, че случващото се е част от нуждите на едни или други хора. Той подчерта, че правата на хората са на много по-високо ниво и съществуват.

"Животните не осъзнават своите права. Убиваме ги, защото това е част от нашата природа, както е част от тяхната природа да убиват други животни. Признаем ли животинските права, ще се наложи да съдим и животни", коментира той в "България сутрин".

"В същия ред на мисли някои са мислили, че имат право да използват роби. Трябва да бъдат гарантирани правата на животните. Доказано е, че всички животни притежават нервна система, чрез която мислят и чувстват", каза от своя страна Никола Донев.

Той даде пример с норките, които по думите му са основните жертви на кожодерската индустрия. Те са затворени в 50-сантиметрови клетки и според него това е безумно, защото норките полудяват в толкова тясно пространство.

Аркади Шарков посочи, че евентуални забрани за отглеждане на животни за кожи ще доведат до създаването на сив сектор в тази част на икономиката. Поради голямата нужда от употребяване той би създал големи диспропорции за хората, уточни той и попита как ще тестваме нов тип лекарства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Сещам се един виц по темата:-Реших да съм модерен, ама ме достраша да стана гeй, та станах веган
14
0
 
36
 
! Отговори
кръстоносец преди 6 години
Всеки е свободен да живее както намери за добре. Какво толкова им пречим на веганите? като не искат месо да не ядът, аз пък ям! Но така както аз нямам претенции спрямо тях очаквам и те да проявят толерантност към мен месоядеца. Инъче това тяхното излиза, че е лицемерие и двоен аршин.
13
0
 
27
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 6 години
Време е за вечеря.Домакинята продготвя масата и се провиква :Деца,идвайте бързо ,че вечерята ще изсъхне :)
12
2
 
39
 
! Отговори
123 преди 6 години
Т*пи тревопасни. Най-гадното е, че всичките извратеняци все крещят колко са прави. гей паради, акции не яжте месо и т.н. Аз не креща по улиците "харесвайте жени" или "по две пържоли на ден, минимум", нали?! Накратко нещо ги гложди от вътре всякакви такива и затова все правят шумни акции, че да заглушат вътрешните си тревоги. Уж нас да ни убедят, но всъщност се опитват да убедят самите себе си. Жалка история.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали имат чувства, мисли ип ппрочие, на мен ми е все тая, защото са много вкусни, когато са приготвени компетентно !
10
4
 
21
 
! Отговори
123 преди 6 години
Растенията също имат чувства.
9
3
 
32
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
Тва да ядеш само трева през целия си живот е доста садистично спрямо собственото ти тяло. Я да ходят в саваната и да опитат да забранят на де що има месоядни да ядат месо :D :D :D Хищникът е хищник щото яде месо, човекът си е баш хищник... Малко като меките китки почнаха да го дават тея, немаме си работа и решихме да правим простоттии
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusЯ ми покаци схема на нервната система на картоф?
7
2
 
32
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Ако природата беше решила, щеше да ни направи тревопасни. Е да, ама не.
6
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...попита как ще тестваме нов тип лекарства...?"Ще ползваме вегани, уместо жъвотни...!
5
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тез не знам дали си дават сметка, ама човешката цивилизация е стигнала до това ниво благодарение на факта, че са ЯЛИ МЕСО. Колко още деца трябва да умрат понеже психично нестабилните им родители ги държат на веганска диета?
4
3
 
17
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
В нашия свят за жалост дори човешкият живот не значи нищо, камо ли животинският. Тъжно е но е самата истина.
3
4
 
47
 
! Отговори
Дракона преди 6 години
да протестират при лъвовете в Африка дето убиват милите антилопи, или направо да нагазят в нил и да убедят крокодилите да ядат водорасли
2
5
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Доказано е, че и растенията имат чувства и страдат като ги рупат болните вегани. За камъните нищо не съм чувал, предлагам всеки веган да мине на каменна диета, като магарето на Настрадин Ходжа ;)
1
5
 
35
 
! Отговори
Офффф преди 6 години
Тези скоро не бяха огрявали небосклона с глупостите си.