Плащаш три месечни такси и късаш с... мобилен оператор

Отчита се повишено потребление с новите правила за роуминг
1 сеп 2017 13:15, Елка Василева
38
Плащаш три месечни такси и късаш с... мобилен оператор
Снимка: Dnes.bg

При предсрочно прекратяване на договорите с мобилните оператори клиентите ще заплащат три месечни такси. Това съобщи във Варна председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, който участва в приемна на комисията в крайморския град.

Той уточни, че след дълги разговори и с приноса на Комисията на защита на потребителите са били убедени два от операторите - ако искаш да си прекратиш предсрочно договора, да заплатиш неустойка за три месеца, независимо колко остава от него.

Божков каза, че вчера е имал разговори с представители и на третия оператор. Те също са заявили, че са предприели стъпки и до два месеца ще въведат това правило.

Той допълни, че това означава, че всеки оператор ще се стреми да прави по-атрактивни оферти, с по-разнообразни и качествени услуги.

Божков каза още, че по отношение на операторите има още едни голям проблем и това е покритието. По думите му на територията на Варна ще бъдат изградени още 8 допълнителни станции на мобилни оператори, както и още четири в общините около областния център. По думите му това ще повиши качеството на услугата.

Божков коментира, че по данни на българските мобилни оператори от 8 до 18 пъти се е повишило потреблението на дадената услуга в чужбина след влизането на новите правила за роуминг. Той каза, че по отношение на роуминга в комисията има около 140 жалби.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
15
 
! Отговори
промо преди 6 години
закона е такъв изатова го заобикалят и злоупотребяват, пример: промоция от 35-> 20лв за 3години договор , при прекратяване обаче смятат 3 такси х 35кв ,и миналите който си ползвал доплащане пак х35лв , обърнете внимание че всички оферти са такива.
16
3
 
18
 
! Отговори
скънка преди 6 години
*** изнудвачите.Много скоро ще мина на предплатена карта. Договора ми е най-скъпият възможен в мтел и няма месец да не плащам отгоре. ДОРИ ме спряха миналия месец, не го платих и имах по - висока сметка,от колкото предния месец,когато говорих. Нямам думи,всички са един дол дренки, но започва истински да ми писва,няколко пъти щях да шамаросам касиерите,но като се замисли човек, те нямат вина, а ние,те,хорицата,просто си гонят бонусчето...
15
1
 
26
 
! Отговори
Разследвайте!!! преди 6 години
До Перо.Dnes, проведете малко разследваща журналистика, номер 6 е прав. Извършват се измами, и Вие в момента се присъединятате. Влизате за договор, и ви лъжат, че ще платите три такси, решавате, че е ок. При опит да се прекрати договора, започват да ви изнудват - не се плащат три такси, доплащат се всякакви отстъпки от сключения 1-2 годишен договор. Отделно ви принуждават да подпишете прекратяването преди да сте разбрали сумата, която решават после те сами. Четете договорите добре!
14
2
 
36
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Няма по-алчни и нагли гадoве от нашите оператори. Преди някоя друга година си мигрирах номера Теленор > виваком и мизеpниците ми начислиха някакви 109 лв., при условие, че договора изтича след 2 месеца... С 15 лв./мес тарифа.. Ще платя, когато цъфнат налъмите!
13
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
моля всички недоволни от услугите на мобилните оператори да изразят причините за недоволството си в писмен вид и да изпратят жалбата си до арменския поп
12
43
 
16
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Много се забавлявам като чета за неволите на плебса с мобилните оператори. Вечно някой ви е "набутал" нещо без да знаете. Ами така става, като не четете какво подписвате и си мислите, че за 5 кинта ще имате безброй безплатни минути, безкраен интернет и 1000 тв канала. Все гледате да се "на далавера" и да "минете тънко" и се мислите, че сте големи тарикати, а ония срещу вас пасат трева и лесно ще ги преметнете.
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кои са операторите ??ментел вече го прилагат, кой се дърпа?какви са пак тия недомлъвки, разбрал съм се бил с някой за нещо си
10
3
 
9
 
! Отговори
G преди 6 години
То е ясно, че само ЯМ С ТЕЛ се бавят :)
9
2
 
18
 
! Отговори
до 5ти преди 6 години
много ми е интересно как ще си вдигнат цените на месечните такси, като имаш сключен договор на конкретна тарифа?
8
1
 
44
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Обадих се на въпросния телефон, там ми вдигна някакъв *** и го питам кой и как ме е абонирал за шибaния им сайт и че искам да го спра това а не да им плащам по 6 лв. на седмица. Вие викам какви сте? Рекетьори ли сте, някакви мутри ли сте, какви сте? И оня ми вика добре, сега ще го спра. Спря го и пак получавам смс че успешно съм деактивирал услугата. Проверявам си сметката - 6 лв. начислени. Към кого трябва да се обърне човек в такива случаи? Искаш не искаш - плащаш. Eби му мaйката значи....
7
1
 
28
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Теленор са измамници. Преди 10 дена получавам смс, че съм успешно абониран за някакъв си сайт маймунко.бг. И за това че съм абонирам, всяка седмица ще ми се начисляват 6 лв. към сметката. Ако искам да го спра, да пратя смс STOP MAYMUNKO и щяло да спре, обаче пак ми иска 6 лв. Веднага се обадих на оператор и попитах кой ме е абонирал и защо трябва да плащам и в двата случая??? Казах че не искам да плащам такива неща и оня ми вика "Нищо не мога да направя". В смс-а имаше телефон, софийски.
6
1
 
37
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Не са само трите такси, а и разликата между промоционалната цена на договора и непромоционалната, както и разликата между промоционалната цена на закупеното устройство и непромоционалната. Така че, ако трите такси са - например, 100 лева, общата сума може да се окаже 2-3 пъти по-голяма. Внимателно четете какво подписвате!
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А цените на месечните такси защо се вдигнаха съвсем случайно след промените в роуминга, при това едновременно при всички оператори? Нима това не е поредното картелно споразумение ?
4
1
 
35
 
! Отговори
вратички преди 6 години
За Мтел и Виваком е валидно от миналата година, Теленор се дърпаха досега. Мтел обаче се изхитриха и го въведоха само за нови договори :)
3
2
 
34
 
! Отговори
Когато ни зарибяват преди 6 години
с уж изгодни предложения, служителите на мобилния оператор казват, че разговорът се записвал.Два пъти ми се случи, когато ми се обадят по този начин, да изразя протест относно това, че са ме подвели или ощетили, когато са ми се обаждали предишния път - доказуемо е, ако има запис. И те, разбира се, винаги се оправдават по смешен и неубедителен начин, но никога не предлагат компенсация.Срокът на договора ми изтича след 2 месеца и НЯМА да го подновя. Ще преценя как да изразя протеста си официално
2
1
 
22
 
! Отговори
Теленор преди 6 години
Само Теленор не предлагат тази опция.Два месеца да я въведат - глупости, само рекламките им стават.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми да каже кои са операторите.