"Еразъм+", новите хоризонти и новите възможности

Какви са ползите от програмата за студентска мобилност?
5 сеп 2017 14:45, Екип на Bloomberg
1
"Еразъм+", новите хоризонти и новите възможности
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През тази година програмата "Еразъм+" отбелязва своя 30-годишен юбилей. В началото й обхватът й е доста малък, но в последствие се разраства, като днес вече е придобила глобално измерение – успешно се работи със студенти от цял свят. България е член на програмата от 1999 като асоцииран член на ЕС, като след 2007 отпаднаха различни административни пречки като например визите за студенти, а страната ни става все по-атрактивен партньор.

Това обобщи в сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria оперативният координатор по програмата „Еразъм+“ към Софийския университет Цветан Богданов. Гост в студиото бе и студентът от Факултета по журналистика и масова комуникация в Алма матер Юстин Раку.

"От година на година интересът към програмата расте, знае се повече за нея, като все повече хора се ангажират с нея", коментира от своя страна Раку.

"Програмата все повече се разраства, а в основата й стои една от базисните цели на Европейската комисия – намаляване на младежката безработица", посочи още Богданов.

Какви критерии трябва да покриват студентите, за да участват в "Еразъм+"?

Колко младежи участват в програмата на ежегодна база в общоевропейски и национален мащаб?

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари