"Азербайджанската перачница" уби кариерите на Бокова и Митрев

Разследващият журналист Григор Лилов пред Bulgaria ON AIR
7 сеп 2017 09:37, Елка Василева
58
"Азербайджанската перачница" уби кариерите на Бокова и Митрев
Кадър: Bulgaria ON AIR

Калин Митрев ще бъде отзован като български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие, а кариерата на съпругата му Ирина Бокова най-вероятно приключва.

Това предположение изказа пред Bulgaria ON AIR разследващият журналист Григор Лилов, след като преди дни стана ясно, че името на Митрев е свързано с "Азербайджанската перачница" - мащабна черна каса, контролирана от правителството в Баку, през която са минали общо 2,5 млрд. евро.

Още по темата

Междувременно Министерският съвет ще дискутира отзоваването на Митрев от ЕБВР, като преди това финансовият министър Владислав Горанов разпореди проверка по случая.

"Правителството е поставено пред избор, но той вече е взет. Скандалът доби почти политически измерения и много маневри за правителството не останаха. Митрев безспорно е участвал в тази схема, не отрича, че е взел пари. Схемата безспорно е порочна", обясни гостът на "България сутрин".

Според разследващия журналист ударът не е срещу Калин Митрев, дори не е срещу Ирина Бокова. По думите му скандалът цели по-скоро да разклати позициите на Азербайджан.

Вчера министерството на Азербайджан обвини американския милиардер Джордж Сорос за скандала, а Григор Лилов си обяснява това с факта, че журналистите, които обявиха престъпната схема, са финансирани именно от него.

Според него азербайджанската афера е свързана с "Панамските досиета".

"Илхам Алиев печели изборите в Азербайджан, Бокова го поздравява от името на ЮНЕСКО, открива фотоизложба в Париж, постъпват пари в "Данске банк" и от тях едни пари са преведени светкавично на Митрев. Когато човек погледне хронологията, ще види много такива съвпадения", обясни още журналистът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не може да убие кариерата на Бокова и Митрев те са комунисти .Комунистите са безсмъртни крадливи и безскрупулни.Комунизма си отиде но комунистите останаха и се клонират прогресивно.
56
6
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "ognyanp": На теб, както изглежда, всичко ти е ясно и без обяснения. Можеш ли да информираш незнаещите като нас:1. Откъде знаеш, че Митрев не е платил данъци за получените пари. Той казва, че ги е платил, и няма логика да си измисля, защото това може да бъде проверено.2. Откъде знаеш. че в Азербайджан управлява точно сатрап. Ходил ли си там, или си го научил от чичко Сорос.3. Как Юнеско (организация за образование, наука и култура) може да изчисти образа на някой сатрап. С наука и култура?
55
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До 52: Сигурно "смяташ", че и Поптодорова не е крала на летището във Варшава?
54
4
 
0
 
! Отговори
Сорос бил виновен преди 6 години
Така казаха азербайджанците в един друг сайт.
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, не се наядоха бе. Значи на този Митрев заплатата му сигурно е 50 000 долара, Бокова и тя едно 50 000 долара на месец в Юнеско, и на всичко отгоре тръгнал да далаверства другаря с Азърбейджан. Къде ще ги влачат тези пари бе, пуууу, то бива бива лами, ама чак пък толкова.
52
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз смятам, че Калин Митрев и Ирина Бокова не биха си позволили нещо толкова елементарно предвид и поста Бокова. Трябва да се види какви са били предложенията за работа на Ирина Бокова и кой има интерес да очерни Ирина Бокова. Ами Кристалина-Сорос?
51
3
 
2
 
! Отговори
zg преди 6 години
до 50Ами взехахо, бре, мой човек. Поне го припознаха за свой. Боко уж щеше да предложи друг представител в Европейскара банка за развитие, но се разкъндардиса. Убеди се, че човекът е от неговата черга. Изключително "стойностен": безскруполен крадец и абсолютно перде.
50
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Калин Митерве както се вижда е доста добър в краденето.Чудя се как още не са го взели в ГЕРБ.
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А парит , които първата дама на Азербайджан даде за хълма Трапезица във В.Търново дали не са по подобна схема ? Щото на хълма не се забелязват особено много.
48
6
 
7
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
Комунист на снимка да го видиш , шамар да му удариш.Нормален , разумен човек не може да бъде комунист. Всички са гадове.
47
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Завистта е движеща сила на човешкото развитие.........Завиждайте на Бокова и мъжлето и по - силно, по - яростно и по - безнадеждно.
46
9
 
3
 
! Отговори
Mrmr преди 6 години
Тоя журналист май не е от умните за възрастта си. Не знам как е нарочен за такъв, но е много далече от истината.
45
6
 
12
 
! Отговори
ognyanp преди 6 години
До ognyanz В целия скандал неправилно се говори за "перачница" на пари след като става въпрос за обикновена международна корупция (другото и име е лобизъм). Тук не става въпрос дали Митрев си е платил данъка или не, въпреки, че съм убеден, че не е платил нищо. Тук става въпрос, че той е послужил като прикритие на далаверите на др. Бокова, която е използвала Юнеско като частна фирма за печелене на пари, като е чистела образа на азърбайджанския сатрап. Алчни, ненаситни червеногъзи маймуни.
44
6
 
7
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Пич, ще ти го обясня просто, тъй като не си много умен. Първа стъпка - твърдения за пране на пари в медии ( от наша страна е "независимият" Бивол, който се издържа от тениски). Втора стъпка - вътрешната опозиция почва да реве за корупция. Терета стъпка - започват да припяват знайни и незнай НПО-та. Четвърта стъпка - излизат 400 човека на протест ( срещу заплащане) и започват да провокират с цел да се стигне до насилие ( една-две счупени глави). Има и други, ама трябва да ми платиш, за целта.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво пречи на Сорос и фамилия в Азербайджан, че такава какафония тия дни - газ, нефт или само обичайния хаос за спекула и рояк фондации?
42
9
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Пророчествата на тоя журналист най-вероятно няма да се сбъднат. При условие, че Митрев е платил данъци в България за тия пари, няма за какво някои хора да представят нещата като че ли сега научават за тях. Финансовият министър Горанов вече даде заден ход.
41
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Защо няма и дума за другите първи мъже на България, които публично се заиграха с Азербайджан.
40
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кариерите на Бокова и мъжленцето им бяха унищожение от тяхната лакомия. Външно трябва да помисли за отнемане на гражданството им, те двамцата и без това служат на кремъл
39
7
 
10
 
! Отговори
Бокови-крадци преди 6 години
Тази комунистка Ирина Бокова сега ще изконсумира цялата комунистическа вина с всички "мезета"(както казваше брат и Филип Боков преди 20 години в народното събрание) , които ще и предложи българският народ в интернет пространството...
38
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе тая ли беше кандидатурата на комунистите за ООН. Нямаше ли подкрепата на русофилските? Сега вдянахте ли защо баце свали кандидатурата и? Вдянахте ли бре каскети?!?!