Полицаите пак на протест - за пари. От МВР: Няма как!

Синдикатите: Няма да спрем, докато не постигнем целите си
108

4793 гледания   |  Още видео

Нов протест организират полицаите утре – в днея на професионалния празник на пожарникарите. Униформените служители ще се съберат пред парламента, за да поискат отново повишение на заплатите си. Те настояват парите им да се увеличат с 15% със задна дата. От ръководството на МВР обаче са категорични, че това няма как да стане и  обещават скок на възнагражденията от 1 януари догодина.

Утрешното недоволство е част от серията протести, които полицейските синдикати организират от 5 юли насам. Тогава служителите извоюваха нови униформи и пари със задна дата за тези, които са си ги купували сами години наред.

Още по темата

Искането им за увеличение на заплатите обаче и тогава, и сега, не се приема. Затова утрешният протест остава.

Това стана ясно във вторник след неуспешните преговори между ръководството на МВР и синдикатите, които се срещаха няколко пъти тази година.

Въпреки, че бе постигнат консенсус по някои спешни промени в закона за МВР, по основното искане за 15% увеличение на заплатите със задна дата съгласие отново не бе постигнато.

"След като нямаме разбирателство с политическото ръководство, ние ще продължим с нашите протести, така както сме го заявили - 14 септември, 8 ноември, 28 декември - празникът на граничната полиция, и след това най-вероятно ще се излиза от 5 януари, когато България поеме председателството на Европа“, каза зам.-шефа на индикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Илия Хрисимов в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че полицаите ще излизат всеки ден. Така те се надяват най-сетне да привлекат вниманието на обществото и на Европа, че не може в 21 век да има такива заплати в сектор "Сигурност".

На 8 ноември ще се състои кръгла маса, на която синдикатите ще изложат проблемите, свързани със сегашния закон за МВР и с която за пореден път ще потърсят обществена подкрепа.

Сред основните им настоявания е и увеличаване на заплащането на нощния труд, за който в момента получават по 25 стотинки на час.


108
Още от
Напиши коментар Коментари
24
1
 
9
 
! Отговори
gerbist-activist преди 2 месеца
Абе тия полицаи хептем балами излязоха. Сега и да протестират няма кой да ги чуе. Протестира се преди избори, тогава управляващата партия ще клекне, щото нали трябва да си организира както си иска изборите. Или сега след 3 месеца като почне европредседателството, което е най-важното нещо за ГЕРБ, те така и казват че само това ги интересува и другите неща не са важни за тях.
23
2
 
15
 
! Отговори
Милиционер преди 2 месеца
Нали намаля престъпността та и още пари да им дадът.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Собственикът на ГЕРБ се хвали, че има спестени милиарди ,от това от онова !! Има трънки !! Ще остави клета България задлъжняла и в мизерия .
21
0
 
13
 
! Отговори
Полицаи преди 2 месеца
Да им вдигнат заплатите, ама да започнат да работят, не да те е страх от тях. В момента живеят под мотото човека - закон. И са намесени във всякакви незаконни дейности
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Повишение на заплатата с 2% при едно условие - 30 % от търтеите да бъдат съкратени..
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
като им е малка заплатата защо не напуснат ?комунизмът си отиде -пазарна икономика е и като им е малка заплатата защо се натискат като има по над 30 молби за свободно място
18
16
 
11
 
! Отговори
4 преди 2 месеца
За лаещите комплексари тук, които смятат че 25 стот. на час нощен труд са напълно достатъчни, им предлагам да станат те полицаи. Нека се прибират като зомбита при семействата си, след като са сваляли трупове от бесилки, събирали са части от хора, убити при катастрофи из полето и са преследвали тая долна *** роми, бягащи от кражби и набези по къщите на хората.
17
4
 
13
 
! Отговори
ПО ПРИНЦИП преди 2 месеца
Заплата се дава за свършена работа
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в БГ има най-много полицаи на глава от населението и най-голяма престъпност. Най-толемите бандити са полицаите.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тя рибата се вмирисва от към главата...
най-долното ниво са тези дето нямат избор, пращат екип 1 днеска да варди скорост и да спира червен голф 3-ка, щото такава кола засякла шефа сутринта и туй то. Няма други опции.
Ако мръднат от поста може и да го накажат.

Като дойде деня в който полицаят работи за хората а не за тоз дет клати гората може да се оправим и ние и те.
14
2
 
14
 
! Отговори
Wes преди 2 месеца
За какво да се вдигат те вземат достатъчно - навсякъде са . И в превода на емигранти , и в престъпните групи , и в спането по патрулките , във Варна общинска се разхожда униформите и актове се пишат само на тези които са си избрали . Някой може ли да ме обори че повечето дето не стават з друго са полицаи и военно
13
1
 
15
 
! Отговори
asdf преди 2 месеца
Полицаите трябва да осъзнаят, че няма как да са част от престъпния свят, който съсипва държавата, и същевременно да искат по-високи доходи от заплати. Ако се намали процента на сивата икономика, ще влязат повече пари в бюджета, ще има и за заплати. Но това означава да спаднат незаконните доходи на ченгетата. Което е също неприемливо. Разбирате ли, това е Параграф 22!
12
7
 
8
 
! Отговори
гербист-столичан преди 2 месеца
Може и да имат право полицаите да протестират, но не е сега времето за повишаване на доходите. Още вървим по пътя а прехода и реформите, сега трябва да работим и по-малко да искаме, за да може след още 20-30г. като свършим с прехода да се радваме на високи доходи и стандарт.
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДАЖЕ и бакшишите са на по-горно интелектуално стъпало от "полицаите"
10
6
 
25
 
! Отговори
Заплати преди 2 месеца
И без това са много и крайно неефективни. Реформа за орязване на щатовете и спец звена с фокус върху ромските набези. Съгласен съм да има заплати на полицай от 2000 лв, но да престанат да рекетират и да се крият с камерите само за да свалят 10 кожи на малкото останали платежоспособни хора в активна възраст. А братята никой да не ги закача за нищо ! Гледам под път и над път 20- год. полицай с патрулки, които само за рушвет мислят.
9
15
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До Анонимен
Ами стани, ченге, пожарникар или спасител, вади трупове от разни произшестия /изгорели,вмирисани,разкъсани на части/ и си достатъчно висока заплата от 650лв.!
България, никога няма да се оправи, защото всеки коментира, каква работа върши другия, а не гледа как се "скатава" самия той!
8
8
 
3
 
! Отговори
8791 преди 2 месеца
До Анонимен
Че как ще протестираш?Те мишки като теб си траят или в краен случай бягат като страхливци.Ти явно всичките си проблеми така ги решаваш.Като си такъв бабаит тука да се зъбиш на обикновените хора като теб/въпреки,че ти май не си изобщо човек/,що не отидеш да се озъбиш на работодателя си за по-висока заплата?Да ти кажа ли?Щото си мижитурка и г....лизец.
7
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Търтеи. Да си намерят друга работа.
6
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шkeмбетата не заслужават и 200 лв заплата
5
4
 
21
 
! Отговори
Борисчо преди 2 месеца
През 2008-ма година замразиха заплатите в МВР. Тогава средната работна заплата според НСИ е била 540лв. В края на 2016та вече е 958лв, а заплатите в сектор "Сигурност" не са мърдали. Мърдат обаче сметките и разходите ни И ТО ВСЕКИ МЕСЕЦ