Протестът: Заплатите ниски, министърът далече, полицаите – на улицата

По основното искане за повече пари развитие няма
18 юли 2017 10:37,
113

Полицаите отново излизат на протест, въпреки разговорите и обещанията от страна на ръководството на МВР.

"Диалог нямаше. От 5 юли досега среща с министъра на вътрешните работи не се проведе", посочи зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР Илия Кузманов.

Още по темата

Служителите на реда настояват за по-високо заплащане, нови униформи и законови промени. Исканията бяха обявени още на 5 юли, когато се проведе и голям протест в София.

Пред Bulgaria ON AIR Илия Кузманов коментира, че оттогава е започнала процедура за парично обезщетение на полицаите, за прериода 2011-2015 г., през който със собствени средства са закупували униформи.

По отношение на увеличението на основните възнаграждения на всички служители на МВР и искането за подготовката на нов закон и поправки в сега действащия, развитие няма.

Зам.-председателят на синдикалната федерация на МВР заяви, че ще последват протести във Варна, а след това демонстрациите ще продължат и в други градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
5
 
! Отговори
ХАйде марш преди 6 години
Министърът на вътрешните работи не разбирал какво искат полицаите. Аз пък не разбирам защо тоя е министър въобще. Ами аман от калинки и некадърници. Като не разбира нещата има начин - следващия. Той пък може и да поназнайва нещо. Ама надали. Тия ГЕРБ- аджийски креатури могат само да крадат, да лъжат и да се облягат на жур налята, тяхната мммммммммммммммааама
80
2
 
6
 
! Отговори
да,ама не преди 6 години
Спомням си как безобразно млатеха протестиращите по времето на Орешарски,инсценировката с белият автобус пред НС и как Анна Витанова се "оплакваше",че я болели ръцете.И ме е гнус от тях!Как може без да мислят само заповеди да изпълняват???Човек каквато и професия да има винаги трябва да мисли.Е явно това не го могат.Българската полиция загуби моето уважение с действията си при протестите срещу Орешарски!
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питайте народа където им дава заплатите а не тези полицай където работят за престъпниците и бандитите и участват в пласиране на наркотици и искат и заплатата му от 1000лв която вземат сега днес другото е лъжа да се увеличи
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не работят милиционерите а искат увеличение на заплатите ако имаше полиция и си вършеха работата селата в България нямаше да запустеят в населените места колите се движат със 140км в час някой не си е свършил работата а взема заплата
77
0
 
3
 
! Отговори
Bay Ivan преди 6 години
Малка нужда - 20 лв. Голяма нужда - 50 лв.
76
1
 
8
 
! Отговори
цаца преди 6 години
милюцинерите., по специално катаджиите да ми ядат дедовия!!!
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих дошъл да протестирам с тях, но има шанс да ме набият, нали на другите протести така се случи?
74
3
 
12
 
! Отговори
БАЙ Иван преди 6 години
Скоро се говореше за производителност на труда и т.н ...Е ако тряба да се плаща на полицая според свършената от него работа в полза на обществото не бих му дал и 50 лева месечно!
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е им харесва - да напускат. Да сте видели нормално полиай на улицата?
72
0
 
4
 
! Отговори
От Бай Иван преди 6 години
До Bay Ivan 49:Те,катаджиите ходят да се крият зад храстите,защото са на зор-по-малка или голяма нужда?!
71
1
 
7
 
! Отговори
Абе, преди 6 години
Не че полицаите са стока,ама защо се сърдите само на тях? Сърдете се на оня,дето им дава заповедите!!! А, смей да не изпълниш заповед,де. Кого ги изпращат да охраняват,а?
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ай стига бе, пенсия плюс заплата прави 3000 лв минимум за 15 000 душици в мвр. Какво искат повече? Кой в Бг взима толкова пари за драпане на таш..? А какво да кажем за пожарникарчетата - белот, тв, спанак и чат-пат размърдване по сигнал за запален ***, колкото да им се прияде пак, ами оная система от върховни некадърници 112?
69
0
 
10
 
! Отговори
сравнение преди 6 години
Преди 10-ина години попитаха финансовият министър колко струва костюма му и той отговори -500 лева.Ако костюмите на полицаите ни са по скъпи от този на финансовият ни министър в това има нещо гнило!Ама много мноооооого гнило!
68
7
 
17
 
! Отговори
да,ама не преди 6 години
Били им малки заплатите на полицаите.Само купоните и за храна са 120 лева месечно.Новозавършил полицай взема чиста заплата 900-950.И това след сержантско училище-тоест със средно образование.И това им било малко!А колко взима например елтехник в предприятие,водопроводчик,медицинска сестра в болница -ами към 500 лева!А купоните им за храната са 25-30 лева месечно.Хората с други професии 2 пъти от тях по малки заплати получават.Така,че всеки излязъл на протест да бъде уволнен !
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (67)Говоря за униформените - това е работно облекло и е задължение на работодателя. Иначе могат да ходят и по къси гащета. Не че нещо по-различно ще е. Също така не е нормално да си купуваш компютъра (и/или друго оборудване), който ще ползваш, за да вършиш служебна работа, а после да не може и да си го прибереш, защото така е решил някой си. За другите съм съгласен.
66
0
 
16
 
! Отговори
не разбирам преди 6 години
Народът да се обединим,да подкрепим всички справедливи искания и да питаме -Защо не протестират министри ,депутати ,прокурори и други подобни ВЕЛИЧИЯ?! И ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ в България все лекари,учители ,полицаи и други не толкова велики хора?! Но докато лаем едни срещу други/ то така ни насъскват/ и не се подкрепим-плачевно ще е състоянието и на тези ,които носят 5 години едни и същи униформи и на тези,които шият униформите! За жалост!
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе нека да им увеличат заплатите, ама сами да си плащат осигуровките и да са трета категория труд. Така съгласни ли са?
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите нямат право да протестират по закон. Искам да видя и какъв процент от тях са вззели задължителните им физически изпити, колко са минали с болнични?
63
1
 
32
 
! Отговори
истина преди 6 години
По телевизиите и радиата дават думата само на полицаите,питайте и народа който плаща за този бардак наречен полиция и той какво мисли,или ги е страх от истината.
62
0
 
15
 
! Отговори
маче преди 6 години
В Рим се казваха ПРЕТОРИАНЦИ......сваляха Императорите за пари.....