20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!

При нарушение водачите да се глобяват по 50 лв. за всеки от пътниците
Обновена: 15 сеп 2017 11:40 | 15 сеп 2017 11:35, Анисия Иванова
35
20 деца днес не са в клас! Безотговорни шофьори ги убиха!
Снимка: Bulgaria ON AIR

От началото на годината заради безотговорността на водачите 20 деца днес няма да прекрачат училищния праг. 15 от тях са били пътници в автомобила.Това съобщи Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи пред "България сутрин". Именно затова Маринова смята, че е необходима промяна в закона.

Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата обсъжда идеята - шофьорът на автомобил, който е извършил нарушение, да бъде глобяван с 50 лв. и за всеки един от пътниците, които вози.

Още по темата

"Това е само предложение. Идеята е хората да бъдат предупредени, че може да са глобявани, ако предложението стигне до парламента, като по този начин поемат отговорност и за хората, които возят", поясни Маринова.

Другият гост на Bulgaria ON AIR - председателят на Асоциацията на автомобилистите Красимир Георгиев, твърди, че години наред сме свидетели на експерименти с българските водачи.

"В България за всичко е виновен водачът. Никаква вина нямат тези, които стопанисват пътищата и онези, които създават "убийствено" глупавата организация на движение", изброи Георгиев.

Той визира пример с други страни, в които има закон, който покачва глобата според служебния ранг на служителя, но според него това няма да се приеме в нашия парламент.

"Ако един водач го глобим със 100 лв., нека един полицай бъде с 200, неговият началник - с 400 лв., а депутатът с 1000 лв.", предложи Красимир Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата в САЩ едва говорейки са обучавани за живота, 3 годишни се обаждат на 911 може ад видите записи в Ютюб. Онзи ден чета тук, дете тича насред колите докато баба та си приказва. Кой е виновен? Процесът е комплексен, колко майки висят с колички и детето е буквално на пътя. Колко пъти децата търчат по тротоари и изкачат между колите, колко пъти са без колан или в столче в колата. Глобени има ли? Не, ама сега пак ще вдигаме глобите и ще ревеме. Образование, превенция, глоби, камери, отговорност.
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кое ще ме мотивира повече да не правя нарушение?1. глоба от 30 лева, но зная че няма да ми се разминеили2. Глоба от 300 лева, но имам повече шанс да спечеля шестица от тотото, отколкото да ме накажат
12
1
 
21
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Безумните предложения на КАТ за вдигане на глобите записан в закона имат своя естествен завършек в предложения като твоето. Хората като теб така и не разбраха, че проблемът не е в това, какво е наказанието, а във факта, че КАТ не прилага наказанията записани в закона и разбира се нищо няма да се промени ако в закона се запише куршум, вместо 1000 лева глоба, тъй като и куршума няма да се прилага, както не се прилага и досегашната глоба.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно - тези от асоциацията на пострадали от катастрофи, искат да има още пострадали, а шофьорите да ги наказват още по-строго!!! Нормалните хора искаме да няма пострадали или поне да са по-малко, което означава, по-малко наказани шофьори, което явно не се харесва на тези от асоциацията.
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тези глоби. Не работят. Трябват коршуми. Минаваш на червено - куршум в главата. Завиваш на дясно от лява лента - куршум в главата. Навлизаш в насрещното - куршум в главата. Блъскаш пешеходец - куршум в главата. Пешеходеца пресича на червено - куршум в главата. Велосипедиста прави рали по тротоара - куршум в главата. След първите 5-10 гръмната - всички ще станат кротки като аганца. Ще дивеят само безсмъртните ама поне те ще получат куршум в главата и няма да трепят невинни.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТ яко ще намажат. Спират някой за забравени светлини през деня и хоп 50 лв глоба + още 100 лева, защото вози жената и детето.
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 деца - а колко от тях са загинали, защото пътя не е нормален или организацията на движението е безумна? Това никъде го няма в статистиките, в които винаги пише, че шофьора е виновен, а това не е така.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли още глоби, още по-високи глоби, още, още, още, ... и винаги става по-зле.Докога с това?Умните хора по света отдавна са разбрали и са го казали: Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, като размера на наказанията е несъществен. Това липсва в България - наказание за всяко нарушение, по начина по който го правят в нормалните държави и затова не трябва до всеки шофьор да има полицай, както внушават разни ....
6
4
 
8
 
! Отговори
шофьор преди 6 години
Или 20 деца са пресичали неправилно и са причинили ПТП. Защо все шофьорът е виновен?
5
5
 
7
 
! Отговори
Pepi преди 6 години
Трябва кат - а не закони.Трябва да се възстанови държавна сигурност и ВКР.
4
4
 
13
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Единственият реален резултат от завишаването на наказанията в закона за движение по пътищата, е по-големият рекет над шофьорите от страна на катаджиите, както и още по-малкият брой наказани шофьори. Сега КАТ санкционира при едно на 100 хиляди нарушения, а ако се вдигнат глобите, КАТ ще санкционира още по-рядко, примерно при едно на 150 хиляди нарушения.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва със закон да се забранят промените в закона за движение по пътищата, докато КАТ не започне да го прилага. Трябва със закон да се глобяват катаджиите за всяко нарушение, което не са санкционирали, а сега тези нарушения са около 200 милиона на ден.
2
3
 
15
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Колкото и високи да са глобите и наказанията, пак ще става все по-зле, щом наказанията в закона не се прилагат от КАТ, както е от 28 години. В момента КАТ чака да стане ПТП и наказва някого, без значение дали човека е наистина виновен и малка част от наказанията се без да има ПТП и то обикновено КАТ наказва най-примерните шофьори, но това се случва при едно на половин-един милион нарушения.
1
5
 
20
 
! Отговори
Пак ли?! преди 6 години
Както винафи тези от Асоциацията на пострадали от катастрофи внасят безумни предложение, в резултат, на които ще се увеличат нарушенията, катастрофите, ранените и загиналите, но те ще се радват колко строго ще наказват шофьори след като е станала катастрофата и има ранени и загинали. В нормалните държави гледат да няма катастрофи, т.е. гледат да няма наказани и загинали, а в България е обратното - нека има загинали, за да накажем после шофьора!!!