Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС

Ще ги пазят от конфликти помежду им или самоубийство
16 сеп 2017 07:30, Красимир Ангелов
90
Пращаме психолози на бежанците, парите идват от ЕС
Снимка: Булфото

Психолози и социални работници ще бъдат изпратени при бежанците в лагерите у нас. Парите за тази дейност ще се покрият от договорените през миналата година от премиера Бойко Борисов 160 млн. евро от ЕС, съобщава "Монитор".

Сумата от Брюксел за осигуряване на специалистите е 400 000 лв., а още близо 44 000 лв. ще осигури националният бюджет. Средствата са заложени в документацията към обществена поръчка, чрез която ще бъдат ангажирани поне 8 подобни посредници, 11 социални работници и 5-има психолози, твърди изданието.

Всички те ще имат задачата да работят с настанените мигранти в приемателните центрове в София, Харманли, Пъстрогор и Баня до края на януари 2019 година.

Част от изискванията към експертите ще бъдат да имат опит от поне 2 години, за да могат да представят необходимата помощ.

От всеки от тях ще се изисква да има поне 2 години професионален опит. Психолозите ще трябва да провеждат психологически интервюта, за да идентифицират рисковите чужденци и ще трябва да  помагат на силно травмирани мигранти, които са склонни дори към самоубийства.

Социалните работници и психолозите ще посредничат при решаване на конфликти между настанените деца или възрастни от различни общности. Те ще трябва и да подготвят психологически бежанците да се справят с трудни ситуации, както и да се адаптират към живота у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
12
 
! Отговори
Американ преди 6 години
Тези ненужници - психолози и цоциолози - не живнат малко покрай подаянията от ЕС. И после пак в дьермо, където им е мястото..
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има ли нерискови талибани?Като ги знам бг психолозите колко за залухави за 2-3 банкнотки ще определят най-големите *** за безопасни.Единственото което ни спасява е,че няма социални помощи и клошарите ще си ходят при техните хора в Белгия,Германия,Италия,Швеция Англия и тн.
9
1
 
34
 
! Отговори
аз преди 6 години
Тези пари не бяха ли за охрана на границата? Сега ще стимулирате да идват още мигранти. ЕС принуждава страните членки да приемат мигранти като ги заплашва с санкции като в същото време казва че се бори срещу мигрантската криза. ЕС се управлява от пси-хопати.
8
1
 
19
 
! Отговори
Неа до 7 преди 6 години
Една приятелка ряботеше с жени бежанки, каза че знаят многооо бегло английски . Чували са за този език :))) Така го разбирай . Сега ми е любопитно те как се съгласиха да останат в България ? Защото не искаха ....
7
1
 
32
 
! Отговори
Неа до 5 преди 6 години
Ако няма преводачи не виждам как ще стане обстойното интервю . Хеле ако са и с интелект на нашите римляни и да има преводач пак нищо няма да стане . По правилно беше да кажат каним се да усвоим 440 хил. благодарение на психолози и соц.работници от .....и да напишат всъщност коя агенция , министерство или който ще да е ще прибере парите ....
6
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото място където трябва да се изпратят психолози е при болните глави решили да изпращат психолози при мигрантите.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера съобщиха, че бежанците и безработните са се изнесли в Европата ! Дръж ги Борчо, скоро ще останеш без фондове за кражби !
4
2
 
23
 
! Отговори
До Неа преди 6 години
За афганци дари или пащу, за пакита урду, ирак и сирия арабски или кюрдски, за иран персийски. Ае си отговори сам/а как ще стане.
3
1
 
38
 
! Отговори
ами преди 6 години
Още една глупост на търкалета......Що за ненормалници трябва да слушаме???..........
2
2
 
17
 
! Отговори
Неа преди 6 години
На всеки лагер се падат 1 психолог и 2 соц.работника .... Мхм...
1
2
 
28
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Само един въпрос имам - На какъв език ще става това ?