Протест и в Айтос – срещу роми, пребили бургазлия

"Искаме справедливост", алармират демонстранти
20 сеп 2017 09:30, Петя Славова
31

3963 гледания   |  Още видео
В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми. Той ще се проведе на 21 септември пред Районната прокуратура в града и ще бъде под надслов: "Не на прокурорското безобразие".

Целта на демонстрацията е да бъде оказана подкрепа на пребития от роми Илиян Мавров.

"Искаме справедливост, както и да покажем, че българският народ е единен. Призоваваме и главният прокурор на Република България Сотир Цацаров да образува разследване срещу полицията и прокуратурата в Айтос и в частност срещу назначените по случая прокурор и полицай, тъй като според информация на различни запознати със случая, има много пропуски и нередности в разследването", посочи в телефонен разговор пред Bulgaria ON AIR организаторът на протеста Стефан Петров.

На 15 септември група роми нападнаха с брадви в село Мъглен 25-годишния Илиян Мавров.

Стефан Петров разказа, че Илиян работил в кравефермата на приятелката си в Болярово. За животните им дълго време се грижел млад мъж на име Николай, ром от Мъглен, който изчезнал мистериозно и се предполага, че е бил отвлечен от един от побойниците на бургазлията.

Илиян и неговата приятелка били силно притеснени, тъй като познавали проблемите на Николай и решили да отидат на място, за да проверят къде се губи работникът им. Те обаче били пресрещнати от група роми, въоръжени с брадви. А приятелката му заснела с телефона си жестокия побой.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забранете тяхната партия ДПС,която иска те да имат права а ние само задължения,и нещата ще се оправят. Но те няма да се оправят веднага- ДПС вредителствува в България близо 30 години,значи още толкова ще трябва да почакаме след нейната ликвидация!
19
2
 
4
 
! Отговори
Исти преди 1 година
Докато едните имат право само да бият а другите само да протестират,проблемите постоянно ще се увеличават! Но така е в червените държави- в нормалните не е така!
18
7
 
6
 
! Отговори
аа преди 1 година
Време е да се изнасяме. Вече не остана никаква надежда...
17
2
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 1 година
Решението е : ГРАЖДАНСКО ОПЪЛЧЕНИЕ !
16
1
 
4
 
! Отговори
Masato преди 1 година
Без саможертва няма победа!
Тука освен да мрънкаме,
друго не правим
15
1
 
7
 
! Отговори
Ами тая стана преди 1 година
като добро утро-добър ден. Вече е нещо съвсем нормално българин да бъде набит от група сигане. Те са като глутница кучета - имат смелост, когато се в група... А ние си протестираме, протестираме и пак протестираме!
14
2
 
20
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
А бе рая покорна не разбрахте ли че с протести тази работа не става!
13
0
 
8
 
! Отговори
До 11 преди 1 година
Пиша за конкретния случай, но иначе си прав, че липсата на морал не просто в не малка част от ромите, но и като цяло в нашето общество, е голям проблем.
12
3
 
12
 
! Отговори
българина преди 1 година
Какво се прави с куче коеро вечно хапе стопанина и децата му който го хранят???? Всичко но не и да му е в двора, стои гладно, в гората в земята, или свободен електрон в друг квартал. За сега ги подканяме да сменят квартала, но идва варианта съз заровено в гората
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9

Вярно е, че правораздавателната ни система не работи добре.
Но не е вярно, че няма проблем с ромите. От тях зависи дали да се ползват от слободията, която щедро им се предоставя от безотговорните управляващи
или да живеят като нормални граждани - работещи, плащащи данъци и спазващи законите. Една значителна част от тях предпочитат безделието, готованството и освен това се опитват да налагат дивашки методи за уреждане на взаимоотношенията между хората. Така не може!
10
18
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 1 година
Нека да не се поддаваме на този призив за протести. Ние нямаме нужда от това, а инциденти се случва да станат. Нека да не бъдем дребнави, станалото - станало. То и децата вече взеха да стрелят и да убиват, случва се.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема тук не е в ромите, а в меко казано неработещата система на правораздаване. Като тръгнем от обидно меките наказания предвидени в закона, минем през някои мързеливи, прости и високомерни човечета в МВР и/или прокуратурата, възприели се като недосегаеми и несменяеми, и накрая приключим с безкрайно бивните съдебни процедури, нерядко бавени умишлени. Трябват ни строги закони и обществен контрол над полиция, прокуратура и съд, редовни доклади какво точно са свършили.
8
2
 
26
 
! Отговори
Родната п. ни пази! преди 1 година
От МВР забранили рок-фестивала в село Секулово, Силистренско,
за да не "разгневи ромите", защото бил музика, нетипична за тяхната традиционна култура!
Но евала на пичовете, провели са си фестивала!
Хората питат защо МВР не се разтича така, за да спаси съня на работещите българи от шумовия терор, създаван от безкрайните ромски сватби?
Аз пък питам,има ли някой, който да не знае, че рокът не е типичен и за българската традиционна (фолклорна) музика? Но ние нему се гневим. Онези с привилегии ли са?
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато протестите се организират избирателно оправия не чакайте.
6
0
 
12
 
! Отговори
Зоната на Здрача преди 1 година
то ясно, че справедливост за пребития няма да има, чайки, цаци, самальоти, но в Страсбург веднага да се самосезират чрез Интерпол къде е изчезналия ром, иначе от Хелзинки ще ги съдят за безхаберие!
5
2
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Нещо май има нарушение на правата на ромите.
4
2
 
47
 
! Отговори
MAD преди 1 година
КОЛКО МНОГО СТАНАХА НАПАДЕНИЯТА ОТ ЦИГА-НИ КЪМ БЪЛГАРИ
ЗАЩО ГО ДОПУСКАМЕ ? ЗАЩО ЕДИН ПЪТ ТОЗИ ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ НЕ ИЗЛЕЗЕ ПРЕД МЕДИИТЕ И НЕ КАЖЕ НЕЩО ПО СЛУЧАИТЕ С ЦИГ-НИ ? ЗАЩО ДОПУСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО Е ЧАДЪР НА ТАЗИ ЦИГ-АНСКА ЗГА.Н БЪЛГАРИЯ БЕЗ БОЙКО БОРИСОВ ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ
БЪЛГАРИЯ БЕЗ ГЕРБ И БСП БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦИГ-НИ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ В ЗАТВОРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД МУ ТРЯБВА ЧЕСТНО И СПРАВЕДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО.
3
2
 
59
 
! Отговори
- преди 1 година
Докато не се стегне българския народ, тази пасмина , *** ще продължават да бият, грабят, чупят, крадат, изнасилват без да бъдат наказани. Единственото наказание е народната "любов" в национален мащаб, да се изсипе срещу всичките тези слоеве на обществото.
2
0
 
55
 
! Отговори
123 преди 1 година
Като искате справедливост, раздайте си я сами. От тази държава справедливост няма как да очаквате. С тази *** на всичи нива, няма как да стане. Само правосъдие в мрака върши работа.
1
1
 
42
 
! Отговори
й преди 1 година
Май трябва да препасваме всички по една сабя и един ливолвер и да се почваме.