Протест и в Айтос – срещу роми, пребили бургазлия

"Искаме справедливост", алармират демонстранти
20 сеп 2017 09:30, Петя Славова
31

4071 гледания   |  Още видео
В Айтос готвят протест за побоя над бургазлия от роми. Той ще се проведе на 21 септември пред Районната прокуратура в града и ще бъде под надслов: "Не на прокурорското безобразие".

Целта на демонстрацията е да бъде оказана подкрепа на пребития от роми Илиян Мавров.

"Искаме справедливост, както и да покажем, че българският народ е единен. Призоваваме и главният прокурор на Република България Сотир Цацаров да образува разследване срещу полицията и прокуратурата в Айтос и в частност срещу назначените по случая прокурор и полицай, тъй като според информация на различни запознати със случая, има много пропуски и нередности в разследването", посочи в телефонен разговор пред Bulgaria ON AIR организаторът на протеста Стефан Петров.

На 15 септември група роми нападнаха с брадви в село Мъглен 25-годишния Илиян Мавров.

Стефан Петров разказа, че Илиян работил в кравефермата на приятелката си в Болярово. За животните им дълго време се грижел млад мъж на име Николай, ром от Мъглен, който изчезнал мистериозно и се предполага, че е бил отвлечен от един от побойниците на бургазлията.

Илиян и неговата приятелка били силно притеснени, тъй като познавали проблемите на Николай и решили да отидат на място, за да проверят къде се губи работникът им. Те обаче били пресрещнати от група роми, въоръжени с брадви. А приятелката му заснела с телефона си жестокия побой.
 


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.