7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
19
 
11
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Не, аз нямам още симптоми на Алцхаймер. Тестовете за памет ги минавам с много над нормалното ниво. Поне засега... IQ 125 по последни тестове.И тъй като знам, че не се лекува не очаквам нищо от никого, но и вече не мисля за това.Просто разберете, че има състояния, които са безнадеждни. Лекарите не са всесилни. А и както вече казах, въпросната жена си е избрала клиника и лекари. Купила си е надежда, но не и здраве. Тъжно, но факт.
18
38
 
12
 
! Отговори
Стегнете се, роби! преди 6 години
Малоумнuте, които се радват на Турция явно не са прочели, че линейката идва, защото са и платили. Женицата е клиент, които плаща и ако беше платила на китайска болница и в Китай щяха да я закарат. Защо не са платили на българска частна болница? Това не знам! Има доста добри лекари в БГ, доста по-добри от турските. Явно и роднините и са като тзои, които щял да слага феса!
17
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото си плаща здравните осигуровки и е с българско гражданство, затова трябва да я приемат. И това се очаква от ВСЯКА функционираща здравна система в света. А "доизживяването" може да продължи 5-10 години, може и 10 дни. Сори за алцхаймера ти, но това, че ти не си ок, не значи че всички трябва да са зле.
16
21
 
15
 
! Отговори
Kmm преди 6 години
При лезии в черния дроб спасение няма, а средната преживяемост е 3 месеца. Това е за съжаление. Болниците, разбира се е трябвало да я приемат, но нито те, нито турската могат обективно да направят нещо.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МомоГЛУПАВО МОМЧЕ!!! ПИЙ БИЛКАТА КОТЕШКА СТЪПКА ТЯ РЕГЕНЕРИРА ВСИЧКО В ОРГАНИЗМА И Е СКРИТА НЯМА Я В КНИГИТЕ ЗА БИЛКИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЩОТО МОЖЕ ДА ИЗЛЕКУВА ДОРИ РАК!!!МОЖЕ И ДА ТЕ ОПРАВИ!!!!КОТЕШКАТА СТЪПКА Е ЕДНА ОТ ЧУДОТВОРНИТЕ БИЛКИ ЕДИНСТВЕНА КОЯТО ЗНАМ С ТАКЪВ ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ!
14
5
 
17
 
! Отговори
Верт преди 6 години
Батки, Токуда също е турска болница.....
13
0
 
16
 
! Отговори
Проблем преди 6 години
Кого да защитавам сега - пишман болниците ли или тези дето ги плюят ?
12
0
 
3
 
! Отговори
8 преди 6 години
Браво, личи си, че си смел и умен човек :)
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е защото не им е изгодна. Не могат да изцоцат много кинти от нея. Един онкоболен носи печалба от 75000 на година. Може да цоцат здравната каса по няколко години от него. Но защо да си слагат таралеж в гащите жената да умира при тях като хем няма да изкарат кинти от нея хем ще им вдигне смъртноста а те не обичат. Нали беше същото в пирогов миналата седмица. Мръ-сни търгаши са "докторите" в днешно време. И пари да имаш - не искат да ти помогнат. Само да ти вземат повече а ти си мри като муха.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ostavka na chorapa Petrov! Tozi intrigant ne raboti nito za pacientite, nito za lekarite. OSTAVKA!
9
12
 
43
 
! Отговори
Стига глупости преди 6 години
На линейката от Турция е платено. Ако бяха платили на частна болница, щеше да дойде българска частна линейка. А не са я приели в държавните болници, защото за 8 години ГЕРБ тотално унищожи здравеопазването и цяла България. Няма как да се краде 50% от бюджета, 30% да отиват за римските пълчища (които не внасят и стотинка) и с 20% да се лекуват всички нуждаещи се.
8
32
 
12
 
! Отговори
Момо преди 6 години
На този, който ми желае рак ще го разочаровам. На 34 години при преглед и търсене на друго ми откриха случайно атрофия на мозъчната ***(така започва Алцхаймер). Решил съм повече да не се занимавам с това, защото не се лекува. Каквото - такова.А това, което написах, че жената е на доизживяване си е самата истина. Слезте на земята и проумейте, че лекарите не са магьосници. За какво да я вземат в БГ болница, след като си е платила вече в турска? Където си е платила - там ще я лекуват. Логично!
7
17
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастници, ако влезе турската армия да ни превзема пръста нема да си помръдна за тоя глупав народ! Или ще избегам на запад ики слагам феса и се пиша турчин!
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ Я ПРИЕМАТ ЩОТО ПАРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ НЯМА!!!!БУДА ВЛЯ БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ 2010-ТА ГОДИНА!!! СЕГА ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ САМО ЕДНА МАЛКА ЧАСТ ОТ ТЯХ ОТИВАТ ЗА ЗДРАВЕ А ДРУГОТО ДА СИ ГО ХАРЧИ БУДА КАКТО СИ ИСКА В ОБЩИЯ БЮДЖЕТ!!!ПАРИ ЗА БОЛНИЦИТЕ НЯМА А ВИНОВНИ СА ЕЛЕКТОРАТА НА БУДА НАЙ-ПРОСТИТЕ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ ИНТЕРЕСЧИЙСКИ ТОВА Е ЕЛЕКТОРАТА НА БУДА БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ!!!
5
10
 
11
 
! Отговори
Член преди 6 години
все пак Турция, Гърция и Зап.Европа са били империи. България се е мъчила 1300години да оцелее... лекарите взимат 5-15 бона заплати, нямат мат.интерес.лекарите са малко и това ги прави инвинтилни и лежерни... Трябва да се увеличи приема и курсове за лекари и мед.специалности...
4
4
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България вече не съществува. Който може, да бяга в чужбина, да си спасява живота! В България няма живот за никого, освен за една шепа крадци и мошеници.
3
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Момо, желая ти искрено да си с рак и разсейки и да не те приемат никъде, щото си на доизживяване... **** А, и на тоя, първия националист му хубав рак му пожелавам!
2
15
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин съм ама ако ни окупират турцитее сме си го заслужили!
1
39
 
6
 
! Отговори
Момо преди 6 години
Не я приемат, защото се води на доизживяване. Има ли разсейки... знаете.

Спонсорирани публикации