7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси

Сега жената е в южната ни съседка с успешна операция и се възстановява
Обновена: 30 сеп 2017 13:48 | 30 сеп 2017 13:45, Петя Славова
272
7 болници отказват лечение на онкоболна. Линейка от Турция дойде да я спаси
Снимка: архив, Булфото

Седем столични болници са отказали помощ на онкоболна жена. За това разказаха роднините на 39-годишната Мариянна Цакова от Габрово.

Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб. Благодарение на стотици добри хора, семейството й успява да събере 30 000 лева, необходими за лечението и операцията й в клиника в Турция.

Преди две седмици обаче жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

Във ВМА, "Пирогов", "Токуда", "Сити клиник", Онкологията в "Дървеница", Александровска болница и "Майчин дом" – тотален отказ. Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването.

"Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат", разказа пред Нова тв съпругът на Мариянна – Андриян.

Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба - да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни.

"На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там", съобщи Андриян.

Мариянна все още е в Турция. На 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и в момента се възстановява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Стегнете се, роби!Стегни се ти!Жената обикаляла из Сф с ЧАСТНА линейка, ходила и в ЧАСТНИ болници, т.е. ще си плати за лечението, а те и отказват. Тя не иска да излекуват рака и, иска да спрат кръвоизлива.Много знаеш, много си компетентен къде лекарите са добри, ама само едно нещо виждаш в статията- "турска" болница. Думата "турска" е водеща за теб. За да е отишла там, значи има причина, не е избрала от кеф да събира пари чрез дарения, да се лекува в чужбина.
38
1
 
29
 
! Отговори
Кажете ми моля ви се преди 6 години
Една причина да си плащам социалните и здравни осигуровки в тая скапана държава. Виждате кво става с пенсиите, същата работа с здравното ни ............ Искам оставки
37
2
 
27
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Аз лично нямам думи ! После защо ги биели !
36
41
 
9
 
! Отговори
лекар преди 6 години
Най-гадното нещо в тази държава са близките на онкологично болен човек. Те просто искат да се отърват от тази "тежест". За тях обаче никой нищо не казва. Обикалят болниците (най-често преди празници) за да оставят така наречения техен близък и заминават на почивка в Гърция. 3 дни нищо, нито се появяват нито се обаждат. В понеделник идват да си го вземат. А ние какво можем да направим за тях?! Кръвопреливане...едно, две, три...до следващото влошаване. Реанимациите на болниците са пълни с такива.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЛЕД ТАЗИ СТАТИЯ ВЕЧЕ ЩЕ Е СТРАХ ДА ОТИДА В БОЛНИЦА ЗАЩОТО ЗНАМ , ЧЕ ЩЕ МЕ НАТИРЯТ А ДА ГО НАПРАВЯТ ЩЕ ГРЪМНА ВСИЧКИ ТАМ
34
5
 
43
 
! Отговори
СРАМОТА ЗА БЪЛГАРИТЕ преди 6 години
СРАМОТА, Турците вече пращат линейки защото българските болници не приема пациенти, не дъното ми не знам какво ударихме вече. Българи СРАМОТА, ще става и по лошо.
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали щеше да се оправи ако бяха я приели? Всяко зло за добро.
32
1
 
21
 
! Отговори
... преди 6 години
е това е българското здравеопазване... коментар не е нужен.още много ще ви бият даже ви е малко, колко скандали коти станаха сеир за няколко дни, а колко останаха скрити, не излезнаха на яве...за какво плащаме осигуровки, като ще си плащаме лечението после в други държави...
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЕЧЕ НЯМА ДА ПЛАЩАМ ОСИГУРОВКИ . РОМИТЕ ИМ ПРАЩАТ ПО 2 ЛИНЕЙКИ И ГИ ЛЕКУВАТ КАТО ЦАРЕ А ТУКА С НАС СЕ ПОДИГРАВАТ . ПОСЛЕ СЕ ОПЛАКВАТ БИЕЛИ ГИ ЕМИ ДА ЩЕ ВИ БИЯТ МАЛКО ВИ Е БОЯ ...
30
1
 
38
 
! Отговори
позор преди 6 години
Европа ли,смях то не е за смях а за реване от сутрин до вечер,до къде изпаднахме страната която някога ни е държала в робство сега спасява живота на стотици Българи изритани от нашата здравна система!?срам ме е хора....
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И после искат да не бият?! Че даже и стачки си правят да се защитават едни други...
28
19
 
6
 
! Отговори
Lekar emigrant do 22 преди 6 години
GERB njama nisto OBSTO!! Vinovni sa dulgite godini cherveno upravlenie. Sasto si mislja, che V BG mnogo Hora sa s kusa pamet!!!!!! Glasuvaite sa NINOVA i ste se oprawi vsichko, sastoto tja milee sa bednite!!!
27
10
 
4
 
! Отговори
cc преди 6 години
извинете а нещо за гринго и софка има ли
26
3
 
49
 
! Отговори
кандидата за фес преди 6 години
Виж какво, ял съм лаината на българското здравеопазване и лекари, така че нема нужда да ги защитаваш. Според мен те са видели в картона и че е лекувана в Турция и са я от.бали. А такова нещо нали се сещаш, че нема да се случи например в Германия. Тъй че *** ни племе за нищо не става, даже един асфалт не можем да правим. Може пък турчина да е по-оправен. Все пак тая хубава земя заслужава добри стопани!
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пожелавам и да оздравее..
24
7
 
10
 
! Отговори
lol преди 6 години
Успешна за пред медиите. Разсейки в черния дроб е 4-ти (последен стадий) Жената за жалост не й остава много.
23
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НацоналистА ти трябваш ли на някого?Човекът, когото препращаха от болница в болница и умря, пак ре.зак ли беше?Жената със сепсис, която умориха кад,ъна ли беше?Твоите разсъждения са плод на безчовечност и жестокост към хората, а не на национализъм, както си се писал.
22
0
 
15
 
! Отговори
:):) преди 6 години
до19ти сляп лу си бе, като е пробвала в Токуда(сити клиник) това да не са държавни болници бе. Турски са и се плаща всичко. С таз линейка дето е обикаляка не видя ли пише чадтна. Дано не ти дойде до гкавста такова чудо,дървен философ.
21
1
 
33
 
! Отговори
Аз-ът преди 6 години
В случай на война първи ще избягам. България не заслужава, че питаш. кая на нейна територия, като ли кръв да лея. Това не е дори и подобие на държава, овълчени, озлобени и изпростели хора, колко по некадърни толкоз по алчни
20
1
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
за 3 дни 3 случая кои от кои по ужасни това е бьлгария в 21 векискахте герб ето ви герб хаиде сега скачаите

Спонсорирани публикации