Действия от "онова време" не се одобряват от мюсюлманите

Политици не правят разлика между религиозност и радикализация
Обновена: 3 окт 2017 13:42 | 3 окт 2017 13:37,
65
Действия от "онова време" не се одобряват от мюсюлманите
Д-р Мустафа Хаджи, главен мюфтия; Снимка: Главно мюфтийство

Непремерените думи на високопоставени държавни мъже будят негодувание сред мюсюлманите в страната, заявиха от Висшия мюсюлмански съвет по време на изнесено заседание в Смолян.

Заседанието е първото по рода си, тъй като е било с участието и на членовете на районните мюсюлмански съвети към районните мюфтийства в Смолян, Пловдив, Благоевград, Пазарджик и Стара Загора.

Присъстващите са изразили негодувание срещу непремерените думи на високопоставени политици във връзка с още непоявилия се на бял свят проектозакон за промени в Закона за вероизповеданията.

Още по темата

"Представителите на мюсюлманската общност в България посрещат с одобрение всички идеи за развиването на Висшия ислямски институт, стабилизирането на финансовото положение на Мюсюлманско изповедание и мерките срещу радикализация, правейки разграничение между религиозност и радикализация, което някои политици и анализатори трудно успяват да разберат или не разбират изобщо, отбелязват от Главното мюфтийство.

"Тези въпроси многократно са поставени на дневен ред от ръководството на мюсюлманите. Обаче думи и действия, намекващи за отнемане на демократични човешки права чрез ограничаване на свободата за образование и "тестове за лоялност", напомнящи някои прийоми от "онова време", са далеч от реалностите на една държава членка на ЕС и будят негодувание сред мюсюлманите", подчертават още те.

Затова ръководството на Мюсюлманско изповедание ще направи всичко възможно по демократичен път да защити правата на мюсюлманската общност в страната, която не само на думи, а на дела е доказала своята лоялност към Родината си.

Основните теми на заседанието са били дейността на районните мюсюлмански съвети и анализ на резултатите от кампанията за подпомагане на ислямското образование, проведено преди три месеца. Присъстващите в заседанието се обединили около идеята, че районните мюсюлмански съвети е необходимо да поемат по-голяма отговорност в определянето на политиките на религиозната дейност по районите и да се превърнат в мост между мюфтийствата и мюсюлманското население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
4
 
! Отговори
Алоу Днеса преди 6 години
Пишете за нещо хубаво, майка му стара! Аман, тука да влезе човек и само гледа забрадени пингвинки, джамии, джихадисти и т.н. чалмари! Гнycна гледка!
36
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Мегачеп,а за баба гица,от Троянския манастир,чувал ли си,тя ходи по прашки.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В Саудитска арабия каква е присъдата за напускане на исляма ?"Абе колега, аз на първия ми коментар но 9 какво съм написал? Този мюфтия на статията какво казва... за радикалните...Абе вие нещо за изкуствено зат.ъпяване ли ползвате или по пророда сте такива...Гледате ама НЕ ВИЖДАТЕ! Кво ме интересуват мен радикалните най вече пък СА...
34
4
 
8
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Явно и този форум е нарочен за Словесен Джихад от няколкото ( двама или трима) мюсулмани, които идват да ни тероризират с ислямската си пропаганда! Моля, администраторите да си свършат работата!
33
2
 
5
 
! Отговори
123 преди 6 години
До АнадолскиВ Саудитска арабия каква е присъдата за напускане на исляма ?
32
3
 
9
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Тоя от снимката - арест и депортация! Европа изобщо цивилизования свят гори от огъня на джихада! Крайно време е службите ни да започнат да си вършат работата и да затегнат обръча около ислямизаторите на България! Като нация, ние достатъчно сатанизъм сме видели от исляма и мюсюлманите, повече не ни е нужно!
31
1
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Ислямът не е Турция. Не ми давай за пример Турция . Какво става в другите мюсюлмснски държави ? Ти знаеш ли ? Що не ги посетиш ?"Ти знаеш ли? Ти ходил ли си?
30
4
 
3
 
! Отговори
До анадолски преди 6 години
Ислямът не е Турция. Не ми давай за пример Турция . Какво става в другите мюсюлмснски държави ? Ти знаеш ли ? Що не ги посетиш ?
29
6
 
8
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Когато в мюсюлманските страни запачнат да отварят църкви и зачитат правата на християните,реципрочно и в ЕС ще зачитаме правата на мюсюлманите."В Турция има три бг църкви!Държавата ремонтира синагогата в Едирне!Държавата ремонтира църквата във Ван на арменците! Само в Истанбул знаеш ли колко църкви има!?Чувал ли си за Трабзонските Манастири?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Точно тия дето пратиха линейката нямат нищо общо с идеологията на лицето от снимката, ненавиждат Ердоган и етнически и генетично са българи, капиш?"Да бе да половин Турция са българи :-) :-) :-) Истанбул е ваш :-) :-) :-) Само да те питам колко държави са били под Османско Владичество и колко от тях казват като вас, вие сте гърци, вие сте маджари и тн:-) :-) :-) :-) :-) Ганка иска ти се ама нанай:-) :-) :-)
27
4
 
7
 
! Отговори
хюго бос преди 6 години
Ами защото няма разлика между ислям и радикален ислям, колкото и този чалмосаният да лъже. Даже Ердоганов го каза: ислямът е един. И след като е един, нямате място в Европа.
26
7
 
4
 
! Отговори
Мегачеп преди 6 години
До АнадолскиБългарските попове носят раса за да прикрият мъжките си атрибути които им стигат до коленете. Ясно ли е АнаЛдолски? Пази си ***!
25
0
 
3
 
! Отговори
Прост преди 6 години
Аз като *** човек не мога да разбера как има два бога - Господ и Аллах. Или са един бог, или единият е менте, или Единствения бог се разкрива по различен начин на хората. Може пък християни и мюсюлмани да почитат един Бог, но да воюват помежду си, защото са алчини и прости, каквито са хората.
24
4
 
8
 
! Отговори
До анадолски преди 6 години
Ти явно си от тия дето не са чели корана и само си го слушал, щото ако го прочетеш или му повярваш ще почнеш и ти да се самовзривяваш. Къде в корана има уважение към другите ? Дай ми сурата ? Там пише убивайте многобожците ( индусите ) където ги хванете . С християнството има мир, само ако плащат доброволно или не джазия. Къде е твоето уважение? Аз мога да ти покажа много неуважение в корана . Коранът е един , но само в Турция, преди Ердоган и след Кемал, прескачат в него насилието.
23
2
 
5
 
! Отговори
до Анадолски преди 6 години
Приятелю, не мисли , че само ти четеш религиозна литература. За да се бориш с/у нещо порочно, не хуманно , трябва да го познаваш добре. Така че и ние четем.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато в мюсюлманските страни запачнат да отварят църкви и зачитат правата на християните,реципрочно и в ЕС ще зачитаме правата на мюсюлманите.Ислямът трябва да докаже, че е миролюбива религия на дело, не само на думи.
21
3
 
3
 
! Отговори
СПАРТАК преди 6 години
"За това ли Турция прати Линейка в България за пациентката си българка" Точно тия дето пратиха линейката нямат нищо общо с идеологията на лицето от снимката, ненавиждат Ердоган и етнически и генетично са българи, капиш? Не че и този не е българин, просто се е продал на камиларите за шише водка и отомански рахатлък.
20
3
 
1
 
! Отговори
Исмет преди 6 години
До Анонименнедеи да убиждаш мефтиата ва вооааа
19
3
 
3
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Не стига че му крива главата, ами турил и тюрбан да подчертае кривината. Ужус!"Вижте само колко сте наивни... Поповете ви и монахините с какви тюрбани обикалят? Те какво чодчертават?
18
1
 
2
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Не давайте права и гонете неверниците", сиреч християни и др. не проповядващи ислям.Сега им свиват свободиятаи затова реват , като ***.га.ре.та."Аре бе... Човек, който не ми е отварял корицата на Корана...да каже какво пишело там... За това ли Турция прати Линейка в България за пациентката си българка... Пак да се наложи пак ще прати!Стигате бе, стигате с вашите наивни мисли... Стегнете се малко!