Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии

Той смята, че критиките срещу него са грозна лъжа и сталинистко заклеймяване
Обновена: 7 окт 2017 18:13 | 7 окт 2017 17:55,
196
Симеонов видя клеветническа кампания срещу него, иска извинение от медии
Снимка: Архив, БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че е подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната и поиска извинение от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

Още по темата

Повод за реакцията му е разговорът вчера с телевизионния водещ Виктор Николаев. Симеонов предупреди водещия да не се опитва да клати държавата заради въпросите му по "Кумгейт", което предизвика коментари в медиите.

"За втори път от приемането на вицепремиерската длъжност съм подложен на мащабна организирана клеветническа кампания от най-големите медии в страната", пише в позицията на Валери Симеонов, разпространена от правителствената информационна служба.

"Не мога да приема, че някой друг, освен органите на правосъдието, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да говорят от името на цялата журналистическа общност", заявява Симеонов.

По думите му е организирана срещу него клеветническа кампания и всеки зрител може да види, че "това е грозна лъжа и сталинистко заклеймяване".

"По тази причина, настоявам незабавно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР. В противен случай ще защитя правата си по съдебен път", настоява Симеонов и им дава срок от 24 часа да го направят.

"Свободата на словото не е право само на журналистите, свободата на словото е право и на всички останали граждани в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да говоря по въпрос, по който не желая да коментирам или който считам, че е глупаво или опасно за националната сигурност да се обсъжда в национален ефир. Това е мое човешко право и няма да позволя на никой да посегне на него", допълва вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асоциацията на европейските журналисти /АЕЖ/ призовава за медиен бойкот на управляващи, заплашващи журналисти.Валерката с прякор Биещият бабички, се е оплашил, че няма да го дават по телевизията
18
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валери е най-големия лакомник в държавата - иска пълна тишина, докато яде суджуци.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #22Спор за журналистите няма, но и татаринът си го бива, като ***.
16
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Усещаш ли кой стол се клати ....,Валерка ?
15
2
 
23
 
! Отговори
111111 преди 6 години
Това е много неадекватен човек щял да внася ИТ специалисти. Но половината млади вече учат за ИТ в знайни и незнайни седянки и школички и скоро ще е яката безработица и глад там.
14
3
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
Всеки който заведе дело срещу медиите , ще го спечели! Просто на хората не им се занимава, но който го е направил винаги е печелил :)
13
2
 
55
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ако това са ни патриотите страх ме е да си помисля какви са ни предателите!
12
47
 
6
 
! Отговори
бай Иван преди 6 години
Симеонов е истински патриот.Той организира разрушаването на чешмата,построена от Доган за поклонение на терористите,взривили влака на гарата Буново с шест жертви и много ранени.Тогава Симеонов не беше дори политик.Плюещите го, са от БСП и тия със стадното поведение ...
11
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав е, медиите минаха всички граници, виждате правителството гради държавата секи ден, народа е сит и доволен. На колене и да му целуват ръка или каквото там им подаде
10
1
 
39
 
! Отговори
Нов преди 6 години
А как реагира телевизия СКАТ, че съм пропуснал ?
9
4
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
извинението е пред целия БЪЛГАРСИКИ НАРОД С ТВОЯТА ОСТАВКА !!!
8
1
 
39
 
! Отговори
Спешно преди 6 години
да образуват една агенция или каквото там,която стриктно да следи всички "политици"да си взимат навреме хапчетата,че ситуацията започва да излиза извън контрол.
7
46
 
10
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Г-н Симеонов очаквано е подложен на масирана клеветническа кампания организирана от БСП и техните *** по медиите.Причината - последните успехи на правителството и спирането на кранчето на кражбите на Нинова, Йончева и сие по морето.
6
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Валерката съвсем изтрещява от властта, започна да се обожествява. Ако случайно това объркано и крадливо правителство остане 2-3 години, сигурно ще иска да го канонизират. Толкова му в кеф във властта, да трепкат и тичат около него, че заприлича на глухар в любовен период.
5
4
 
25
 
! Отговори
Бай Х преди 6 години
Ако патриотите​ и Герб не се дистанцират от тия *** и не ги изключат от партия си говори че ние не сме народ а ***
4
7
 
53
 
! Отговори
ined преди 6 години
Ем нагъл, ем противен. Вместо той да се извини и да си подаде оставката иска на него да му се извиняват.
3
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айдеее и тоя се загрижи да не се "клати държавата"! Явно голям кокал му е дал Баце.
2
37
 
12
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Браво г-н Симеонов,свободата не е привилегия само на една професионална каста!Само те имат право да маниполират,да осъждат !
1
7
 
50
 
! Отговори
1 преди 6 години
другарю питриот,кога ще се извиниш,на възрастната кадъна,върху която си показа ''мъжката сила'',но как тогава наблизо нямаше някое 20годишно турче,да ти разкаже играта.