Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!

Депутатът излезе с позиция, в която определи критиките към него като превратни
Обновена: 6 окт 2017 17:25 | 6 окт 2017 17:23, Вера К. Александрова
169
Антон Тодоров: Не съм заплашвал, не бях разбран, но - извинявам се!
Снимка: архив "Булфото"

Антон Тодоров, депутатът от ГЕРБ, който бе атакуван заради заплахи към телевизионния водещ Виктор Николаев, обяви, че е разбран превратно. Въпреки това той поднесе извиненията си на водещия.

Тази сутрин водещият попита народният представител дали договорката за изтребителите, в която обвинява президента, е "продукт на определена шайка". Определението "шайка" Тодоров използваше преди време за лидерите на ГЕРБ, когато бе един от критиците им.

"Много силни думи употребявате. Ще ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й", отвърна депутатът на журналиста в ефира на "Нова телевизия".

Още по темата

Това предизвика серия от реакции на журналисти и политици, които разкритикуваха казаното от Тодоров.

"Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата", казва в позицията си Антон Тодоров.

Той се учудва, че от думите му се прави заключение, че заплашва водещия.

"Та логиката на неговия въпрос визираше "Шайката на Румен Радев", който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Моите думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние", пише още депутатът от ГЕРБ.

Антон Тодоров смята, че от десет дни е обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация "от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи".

"Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана", завършва депутатът.


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://youtu.be/nC4clxWBPtQ
134
5
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Крайно време е ГЕРБ да бъдат изритани от власт! Така става, когато на селски тарикати се даде власт - самозабравят се!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама това е самата истина,защо се сърдите!
132
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно и видно за всеки гледал интервюто, че не е заплашил никого. Въпросът е кой има интерес да създава буря в чаша вода и да ни занимават вече трети ден с истерии и крясъци, сякаш няма сериозни проблеми в държавата. Направо е чудно защо се нахвърлиха върху Тодоров, вместо да разследват сделката с Грипените.
131
3
 
11
 
! Отговори
Нормално преди 1 година
Нормално е това което се случва,кво се вьзмущавате? Правителството на България е съставено от мутри,престъпници ,нагли селяни и простаци.Какво очаквате от такива?Бойко колкото и да му се иска не може да озапти всички *** около него.
130
2
 
12
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Нагъл, самозабравил се, безочлив, груб, остър, противен, ***.
129
2
 
17
 
! Отговори
Гошко преди 1 година
Цветанов държи все още А.Тодоров в ПГ на ГЕРБ с тайната надежда, че очилатият хроникьор ще громи БСП. Тая се оттече. Тодоров срина авторитета на ГЕРБ почти до нула. И ако се ядоса от мнението на герберите за него, може и е в състояние да срине и авторитета на кабинета ББ-3 , доколкото го има, също до нула. А медиите няма защо да се гневят - именно те превъзнасяха ББ и неговите беквокалисти до небето. Тодоров и В.Симеонов им показаха какво е мнението им за тях.
128
2
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Цв.Цветанов. поясни,че А.Тодоров няма да бъде изключен от ПГ на партията. Цветанов поясни ,че А.Тодоров беше една от сериозните кандидатури за Комисията по досиетата. но тя беше подложена на сериозен натиск и обидни квалификации. Цецо, ясно е,че това е кандидатура на ББ, но е повече от сигурно,че ти си я препоръчал. Сега си сърбайте попарата, която надробихте.
127
1
 
8
 
! Отговори
Добро утро Тони преди 1 година
Мий дупето и излез на площада... Там да пробваш хорската пощада :-) :-) :-)
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очила и лещи - зорък поглед. Да му имам сините лещи.
125
1
 
22
 
! Отговори
БГ преди 1 година
2006 г. БГ е на 36 място по свобода на медиите.
2017 - 117 място.

Коментарите са излишни!!!
124
13
 
11
 
! Отговори
Алекс2 преди 1 година
Е какво другари боли ли боли ли ? Нима Гоце не уволни Иво Инджев ?Истината казана от Антон Тодоров ви действа като червено на бик хо хо хо
123
2
 
26
 
! Отговори
Mirko преди 1 година
Безгръбначно нищожество, временно под шлофера на ББ. Че и на сероизно се взе. Маистор в преиначаването на факти и фабрикуване на полуистини.
122
4
 
19
 
! Отговори
Аха преди 1 година
Добре че са такива като тоя да знам да гласувам за по-малкото зло. За БСП.
121
1
 
18
 
! Отговори
Сточето преди 1 година
Сега да му махнат и на него столчето!!!
120
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думите на тоя са си чиста заплаха. Такива не н трябват в управляващата партия. Такава управляваща партия не ни трябва.
119
23
 
11
 
! Отговори
АНГЕЛОВ 99 преди 1 година
БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ СТАНАЛИ МНОГО ПЛАХЛИВИ .АЗ ГЛЕДАХ ВЪПРОСНОТО ИНТЕРВЮ .ТОДОРОВ СЕ ИЗБЪЗИКА С ВИКТОР НИКОЛАЕВ И ИЗВЕДНЪЖ СТАНА ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ .ИМА ЕДНА ПОГОВОРКА ЗА МЕЧКАТА И ГОРАТА МНОГО Е ВЯРНА
118
7
 
32
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
Тоя човечец е тежко болен, не му обръщайте внимание и не го съдете.
Виновна е здравната система в България, която с цел икономии на средства не обръща внимание на болните с психически заболявания защото лечението на тези болести е продължително и много скъпо. Оставете Антончо на мира!
117
4
 
11
 
! Отговори
Тодоров връх преди 1 година
Незабавно да прекръстят Еверест на Тодоров!

А скоро той ще полети и в Космоса, където ще разкрие много порочни практики и досиета там и ще видят те, тия ми ти галактяни...

И най-добре във всеки сутрешен блок да има рубрика "Кой е по-по-най" излъчвана със съдействието на съответна главна психиатрична служба и преди подобни излияния като днешното, изрично да се слага червена точка и да се отправя предупреждение към зрителите да не опитват това у дома и на публични места!
116
5
 
24
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 1 година
Извинението на Антон Т. не е достатъчно! Той трябва да бъде изгонен от България!