Русия доминира над Черно море, но пък заплаха за нас няма

Военният дисбаланс е в нейна полза, но разумно обяснение няма
12 окт 2017 10:37,
248

Русия доминира над Черно море. Военният дисбаланс е много силен в нейна полза, за което пък от своя страна няма разумно обяснение, посочи в студиото на "България сутрин" експертът по отбрана ген. Съби Събев.

Повод за дискусията стана информацията, тиражирана от световните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море, за която пък вчера лидерът на социалистите поиска обяснение лично от премиера Борисов.

Още по темата

"Няма планове за постоянно присъствие на военноморски сили на НАТО в Черно море, категоричен бе експертът по отбрана. По този начин той подкрепи тезата на правителството, която бе оповестена след изказването на Корнелия Нинова на брифинг в Министерския съвет от зам.-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

"Политиците ни обаче бяха подведени от термина "Черноморски сили". Когато става дума за Черноморските сили на НАТО, трябва да сме наясно, че освен в Черно море, те ще бъдат базирани и в региона, включват също така сухопътен компонент, който активира една многонационална бригада с българско участие в Румъния и още девет държави", каза още ген. Съби Събев.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че непосредствена заплаха за България от страна на Русия няма. Но въпреки това тя преследва собствените си национални интереси и са открити сериозни нарушения с прекрояване на границите ѝ, които не могат да бъдат приети за нормални в изградената от Европа архитектура за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
9
 
! Отговори
баба п преди 6 години
Бай Тошо не ни направи 16-а република на СССР, но сегашните ни направиха 27-и щат на ЕС. Скоро и собствена валута вече няма да имаме. И кой е сега предателя?
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 атомни бомби200 беше цифрата, И аз се чудя кога ще осъмна с 2 зори над Свищака..
57
3
 
13
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ преди 6 години
за ГЕРБ е да намери поне няколко български офицера, дето за пари, командировки в БРЮКСЕЛ, нови пагони да плюят срещу РУСИЯ.Като намери някого му дава "ШАНС В ЖИВОТА" и го правят медийна звезда. Обаче не се заблуждавайте. Почти всички в армията такива ги презират и гледат на тях с ОТВРАЩЕНИЕ. Ако се случи нещо АРМИЯТА ще се нареди РЕДОМ с РУСКАТА АРМИЯ
56
3
 
11
 
! Отговори
ей хора преди 6 години
До 20 атомни бомбиНикой/освен Руснаците/не знае какво оръжие са докарали САЩ в базите си у нас,те може да ни изложат на големи опасности при евентуален конфликт.
55
6
 
19
 
! Отговори
20 атомни бомби преди 6 години
САЩ пренесоха 20 атомни бомби от Инджирлик в Румъния. В базата си в Девеселу. На около 35 км северно от България. Което означава, че първата руска ракета ще гръмне там. Бум, и Румъния и България ги няма! От Събев ще останат само памперсите!
54
6
 
14
 
! Отговори
ЛИЗАЧ И МЕКОТЕЛО преди 6 години
е тоя уж български офицер. Нали го помним как стана генерал. Подобно на ТИКВАТА. Нали и той е "един" генерал.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БРЪМБАРИ В ТИКВАКоето не пречи да си разрешат спора на БГ територия. Запомнете фероботът Севастопол - Варна трае само 6 мин, както се вика, време за една ракия..
52
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как може да се дава дума на толкова глупави хора, това не мога да разбера?
51
6
 
14
 
! Отговори
БРЪМБАРИ В ТИКВА преди 6 години
има тоя СЪБЧО - паркетния генерал на ГРЕБ. Освен Съюза на АТЛАНТИЦИТЕ на СОЛОМОН ПАСИ в БЪЛГАРИЯ има и истински СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ ОТ ЗАПАСА. Питайте тях що за птица е тоя паун и какво мислят 99% от българските офицери за РУСИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКАТА
50
0
 
16
 
! Отговори
факт преди 6 години
Корабите на страни извън черноморската зона само създават напрежение и рискове....
49
0
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 6 години
Той това може най добре ...
48
2
 
9
 
! Отговори
до 30 от Пенчо преди 6 години
При наличие на ПРО aз бих поставил не 2, а 200 и поне една ядрена. Tака дори ПРО-то да Яя залови във въздуха над София ще се посипе един ядрен прашец но пък така янките ще забавят ядрен удар към себе си. Цяла Европа е буферна зона за да спаси CАЩ.
47
1
 
19
 
! Отговори
с пушка в ръка преди 6 години
След като Събев е толкова навит да се бие срещу Русия, защо не тръгне с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!
46
1
 
17
 
! Отговори
ОКУПАЦИЯ В КРИМ НЯМА преди 6 години
Питайте хората. Имаше РЕФЕРЕНДУМ. Я по-добре кажете за ОКУПАЦИЯТА на КАТАЛУНИЯ от ИСПАНИЯ
45
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крали Марко е загинал като турски васал в бой за турците.
44
3
 
13
 
! Отговори
пфф преди 6 години
Каква заплаха, е Русия какви 5 лева? Половината от "чуждестранните инвестиции" са на руски банки които са си регистрирали дружесатва в Австрия и Кипър та се водят "европейски инвестиции". Нито една държава няма да атакува друга държава при условие че негласно я притежава икономически. Никой не би си унищожил собствените предприятия и инвестиции.
43
3
 
15
 
! Отговори
АХ, СЪБЧО, СЪБЧО преди 6 години
не бива чак толкова да им ближеш на краварите ***
42
0
 
13
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Жал ми е за нашите военни те виждат истината но трябва да лъжат и да си пазят стола.
41
0
 
4
 
! Отговори
Бастион 2 преди 6 години
Ето карта - i.imgur/ZMcAgYX.jpg . Обсега стига до българския и румънския бряг, а плановете бяха покрай нашите брегове да стигнат до украинското пристанище Одеса и от там да "демонстрират присъствие". И хоп - изненада - Бастион облиза българския и румънския бряг
40
4
 
17
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Как ще няма разумно обяснение,НАТО е обградила Русия и я провокира постоянно,това не е ли разумно обяснение?